Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Sausnītis par U-18 čempionātu un sastāvu Kontinentālajā kausā

Krišs Upenieks

Sausnītis par U-18 čempionātu un sastāvu Kontinentālajā kausā
Latvijas volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis un Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis
Foto: Vadims Morozovs, pludmales.volejbols.lv

Portāls Sportacentrs.com pirmdienas vakarā sazinājās ar Latvijas volejbola federācijas prezidentu Ati Sausnīti. Viņš sarunā komentēja notikušo Eiropas U-18 čempionātu pludmales volejbolā, atzīmējot, ka atsauksmes par rīkošanu esot bijušas pozitīvas. Tāpat pieskārāmies Kontinentālā kausa tēmai, jo arī tā 4. kārta vairs nav aiz kalniem, un joprojām ir neskaidrība par izlases sastāvu turnīrā Sočos.

Nākamgad Latvijā norisināsies ''Masters'' turnīrs gan vīriem, gan dāmām, bet 2017. gadā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) prezidents sola Eiropas čempionāta finālturnīru

''Vislabāk noteikti salīdzināt ar citiem U-18 čempionātiem varētu Māris Pēkalis [Latvijas volejbola federācijas viceprezidents - aut.], kurš vairākas reizes ir bijis arī žūrijas komisijas vadītājs. Varu tikai atkārtot to, ko teica Jans Hroneks [CEV viceprezidents - aut.], ļoti daudzu žūrijas komisiju vadītājs, ka viņš ir patīkami, neteiksim pārsteigts, bet gandarīts, jo bija tas, kurš pirms diviem gadiem ieteica organizēt, lai mēs bīčā ejam uz priekšu. Sāktu organizēt lielās sacensības...Tad vēl nebijām paši gatavi. Pagājušajā gadā nebijām tam gatavi nevis organizatoriski, bet dalībnieku dēļ. Šogad pievērsāmies tam nopietnāk, savlaicīgi gatavojāmies. Piesaistījām, gribētu teikt, pirmos numurus treneriem - Genādiju Samoilovu un Aigaru Birzuli. No sportiskās puses ir, uzskatu, izcili panākumi, arī no organizatoriskās puses,'' īsumā notikušo Eiropas U-18 čempionātu Rīgā komentē Latvijas volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

''Gan sacensību direktors, gan pats Hroneks, gan prese, gan arī galvenais tiesnesis no Skotijas bija sajūsmā. Visi teica, ka arī no tehniskās puses viss bija lieliski. Ātri reaģējām...Iepriekšējā naktī pirms pēdējās dienas bija milzīgs lietus. Uzreiz bija klāt cilvēki, kuri sagatavoja laukumu. Vakarā bija tikšanās ar visu tiesnešu un organizatorisko korpusu. Saņēmu tikai gandarījumu par to, kāda komanda pēdējos gados ir izveidojusies - gan, kad pirmo reizi startējām ''Satellite'' turnīrā, šogad ''Masters, arī U-18 čempionāts. Bija arī zvans no CEV prezidenta Andre Meijera, kurš apsveica ar to, ka esam Eiropas čempioni. Tāpat teica, ka ir gandarīts, ka iepriekš mums ir apsolījis darīt visu, lai pārliecinātu valdi mūs nākošgad organizēt ''Masters'' turnīru vīriešiem un sievietēm un 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīru,'' turpināja Sausnītis. Prezidents atzīmēja, ka federācija U-18 startu vērtē ļoti pozitīvi, jo visi dueti iekļuva ''play-off'', kā arī Latvijai ir čempiones.

''Neticējām, ka tribīnes 1000 cilvēkiem beigās būs par maz. Objektīvi vērtējot, meitenes tomēr bija vienas no favorītēm. Īpaši Tīna [Graudiņa], kura ir gājusi cauri labiem turnīriem. Ar Martu Ozoliņu Baku Eiropas spēlēs, iepriekšējā sezonā veiksmīgi startēja U-17 vecumā, tāpat šogad ar Inesi Jursoni Vaducas ''Satellite'' turnīrā iegūta otrā vieta...Līdere bija Tīna, bet ļoti veiksmīgi šādās atbildīgās sacensībās nospēlēja arī Paula [Ņečiporuka]. Meitenes ir meitenes, līdz ar to šādā saspringtā atmosfērā, kur ir skatītāji, lielas tribīnes, visa bīča skaistā atmosfēra, spiediens, viņas mazliet pārsteidza ar lielisko sniegumu un pirmo vietu,'' U-18 čempionāta tēmu noslēdza volejbola federācijas prezidents.

Kontinentālajā kausā pirmais numurs būs Pļaviņš un Regža. Vēl tiks lemts, kurš būs otrais pāris. Starp kandidātiem Ruslans Sorokins, Aleksandrs Solovejs, Rihards Finsters, Edgars Točs un Toms Šmēdiņš... Samoilovs un Šmēdiņš dosies uz Riodežaneiro

Itin daudz intrigas ir Kontinentālā kausa sakarā, kas būs iespēja Latvijai izcīnīt otro ceļazīmi (ja pieņemam, ka Latvijas vadošais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sev vietu izcīnīs caur olimpisko reitingu) uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm 2016. gadā. 4. kārtas turnīrs mūsējiem paredzēts 4. un 5. septembrī Krievijas pilsētā Sočos. Mūsējie spēlēs pret mājiniekiem krieviem, Baltkrieviju un Slovākiju. Šobrīd Latvijas volejbola federācijā vēl nav simtprocentīgas skaidrības, kāds būs izlases sastāvs gaidāmajā turnīrā.

''Pašreiz mums ir vienošanās, ka Samoilovs un Šmēdiņš brauks [Uz Riodežaneiro Pasaules kausa ''Open'' sērijas posmu, kas norisināsies no 2. līdz 6. septembrim - aut.]. Objektīvi vērtējot, viņi ir olimpiskā reitinga 15 labāko komandu skaitā. Ja pieņemam, ka viņi aizbrauc uz Kontinentālo kausu un tur visu uzvar, tāpat pēdējā kārtā viņi nevarēs startēt. Saša un Jānis brauks uz Rio, tas būs iesildīšanās turnīrs olimpiādei. Pieredzei un atmosfēras izjušanai. Tas ir sava veida ģenerālmēģinājums Rio spēlēm,'' Samoilova un Šmēdiņa plānus septembra sākumā komentēja Sausnītis.

''Pirmais numurs Kontinentālajam kausam būs Haralds [Regža] un Mārtiņš [Pļaviņš]. Kas būs otrais numurs? Pašreiz treneru konsīlija uzdevums ir to izlemt. Šajā nedēļā tam vajadzētu būt skaidram. Kādi ir galvenie kandidāti? Ar treneriem satikāmies U-18 čempionāta laikā. Treneri vērtē...Kāda situācija ir ar [Aleksandru] Soloveju, [Ruslanu] Sorokinu...Ko dara [Rihards] Finsters, [Edgars] Točs. Tāpat arī Toms Šmēdiņš. Komisija ir uzdevusi treneru sastāvam, kurā ir gan Genādijs Samoilovs, gan Andris Šmēdiņš, visa komisija. Lai izlemtu, kā varētu veiksmīgāk nospēlēt. Kā zināms, tā ir iespēja izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi. Šajā nedēļā tam ir jāizkristalizējas. Skaidrs, ka pirmais numurs būs Mārtiņš un Haralds,'' turpina Sausnītis.

Pirms 3. kārtas bija atlases spēle starp Mārtiņu Pļaviņu / Hermanu Egleskalnu un Aleksandru Soloveju / Ruslanu Sorokinu par vienu vietu dalībai Kontinentālajā kausā. Ģimenes apstākļu dēļ gan turnīru izlaida Aleksandrs Samoilovs, tāpēc uz turnīru, neskatoties uz zaudējumu, aizbrauca arī Pļaviņš, kurš spēlēja kopā ar Jāni Šmēdiņu. Vai kāda atlases spēle varētu būt arī šajā reizē? ''Neesam vēl to izlēmuši. Šodien ir pirmā diena pēc lielā notikuma. Pašlaik negribu uzņemties pilnu administratīvu atbildību, jo visi koleģiāli esam nolēmuši, ka ir sacensības, kurās pārstāv sevi individuāli un kurās tiek pārstāvēta valsts, tāpēc treneriem ir grūtāks lēmums pieņemt pareizo variantu, lai būtu labākais rezultāts.'' Jāatzīmē, ka vīriešu izlases galvenais treneris ir Andris Šmēdiņš.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 11:03, pirms 9 gadiem
Kas īsti nav skaidrs par kontinentālo kausu? No nosauktajiem kandidātiem šobrīd ir tikai Finsters/Točs kuri parādijuši labu sniegumu šogad, bez tam vienīgie kuru rezultāti ir auguši pēdējo sezonu laikā! Pārējie nosauktie kandidāti jau dažādās kombinācijās kopā spēlējuši un sapratuši ka kopā spēlējot nebūs rezultātu, tad ko tur vēl spriest?

Sorokins vispār kādu laiku pat īsti nav trenējies, jo nav pārinieka, Solovejs ir ticis pie jauna pārinieka un nevienam nav zināms kas no tā pāra iznāks un Tomam diemžēl pat uzkāpšana uz Latvijas čempionātu goda pjedestāliem sagādā problēmas...

Manuprāt situācija ir tik skaidra cik skaidra vien tā var būt - vai nu Finsters/Točs vai atlases spēles gadijumā ja kāds apgalvo ka var labāk!

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 11:33, pirms 9 gadiem
Točs/Finsters,Plavins/Regža........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 13:33, pirms 9 gadiem
Vairāk šādu cilvēku sportā kā Sausnīša kungs

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 16:32, pirms 9 gadiem
KLasiskais voljuks jau tika nolaists pa burbuli , ar ekspertu palidzibu , lai dod jaunajiem shanci
.

  +3 [+] [-]

, 2015-08-12 11:48, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Sorokins spele pa Igaunijas ,Lietuvas turniriem..
Un kur tad Tocš/Finsters pagājušās nedēļas braukāja?
Uz Madonu, vai meitenēs?
Un kā ar panākumiem?