Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijā otro reizi norisināsies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā

Rolands Eliņš

Latvijā otro reizi norisināsies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā
Anastasiju Kravčenoku un Tīna Graudiņa. Foto: LVF

Latvijas Volejbola federācija (LVF) un Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) vienojušās par Eiropas 2020. gada čempionāta organizēšanu Jūrmalā no 16. līdz 20. septembrim.

LVF vadība sarunas ar CEV par iespēju organizēt Eiropas čempionātu Latvijā uzsāka jau aprīlī, kad uzzināja, ka Nīderlandē plānotais turnīrs varētu nenotikt. Paralēli norisinājās sarunas ar Jūrmalas domi par finansiālo atbalsta sniegšanu, kā arī turnīra iespējamo norisi pilsētā, kura vēsturiski uzskatāma par Latvijas pludmales volejbola galvaspilsētu.

7.jūlija CEV valdes sēdē pieņemtais lēmums bijis pozitīvs LVF un turnīrs Latvijā notiks no 16. – 20. septembrim. CEV prezidenta Aleksandra Borisiča oficiālā vēstulē, kas adresēta LVF, teikts, ka konfederācija sekos tam, lai sacensības notiktu ievērojot visus drošības pasākumus, kas saistīti ar “Covid 19” vīrusa izplatību, kā arī sola gan finansiāla, gan organizatoriska atbalsta sniegšanu. Eiropas volejbola konfederācija kopā ar Latvijas Volejbola federāciju čempionāta laikā īstenos stingrus drošības pasākumus, lai nodrošinātu, ka visu iesaistīto spēlētāju, apkalpojošā personāla un skatītāju veselība un drošība būtu galvenā prioritāte.

“Kopā ar Latvijas Volejbola federāciju vēlamies nosūtīt skaidru vēstījumu, ka Eiropas volejbola ģimene ir gatava atsākt aktivitātes visām iesaistītajām pusēm, galvenokārt Eiropas elites pludmales volejbolistiem. Saku lielu paldies Latvijas pusei par uzņemšanos turnīru organizēt šajā bezprecedenta situācijā,” saka CEV prezidents Aleksandrs Boričičs.

“Šī ir laba ziņa visam Latvijas sportam,” saka LVF prezidents Jānis Buks. “Šī būs vēl viena lieliska iespēja Latvijas vārda izskanēšanai plašajā pasaulē. Jau vairākkārt esam apliecinājuši savu varēšanu sarīkot visaugstākā mēroga turnīrus, un esam gatavi to paveikt arī apstākļos, kad izaicinājumu ir un būs krietni vairāk. Labi apzināmies, kādu izaicinājumu esam uzņēmušies un centīsimies visu paveikt visaugstākajā līmenī. Esam pateicīgi Jūrmalas pilsētas domei par atbalsta sniegšanu. Šobrīd jautājums par valsts finansējuma piešķiršanu vēl ir procesā un esam ciešā kontaktā ar Izglītības un Zinātnes ministriju, lai to iespējami ātri un raiti risinātu,” stāsta Buks.

Liels izaicinājums “Covid 19” vīrusa izplatīšanās laikā būs visu Eiropas valstu labāko atlētu nokļūšana Latvijā, taču Buks pauž cerību, ka vīrusa izplatība līdz septembra sākumam Eiropā vēl vairāk mazināsies. “Esam apņēmības pilni darīt visu, lai Jūrmalā varētu startēt visi spēcīgākie Eiropas pāri, vienlaikus ievērojot visu Eiropas valstu noteiktos drošības pasākumus,” piebilst Buks.

Gandarījumu par turnīra norisi viņas dzimtajā pilsētā pauž viena no spilgtākajām Eiropas pludmales volejbolistēm un esošā Eiropas čempione (duetā ar Anastasiju Kravčenoku) Tīna Graudiņa: “Esmu ļoti priecīga par šīm ziņām. Fantastiski, ka iespēja aizstāvēt titulu mums būs savās mājās. Domāju, ka priecīgi par Eiropas čempionāta norisi Jūrmalā ir arī Latvijas sporta fani, jo īpaši šajā laikā, kad sporta pasākumi ir retums. Mums visiem būs jābūt atbildīgiem, jāievēro visi drošības pasākumi, lai neapdraudētu viens otru. Latvijas Volejbola federācijai ir liela pieredze šādu pasākumu organizēšanā, tāpēc ticu un zinu, ka turnīrs tiks rīkots atbildīgi un droši. Mēs ar Anastasiju Jūrmalā esam spēlējušas labi, bijušas veiksmīgas gandrīz visos turnīros, kas Jūrmalā notikuši, taču apzinos, ka šogad no mums tiks sagaidīti visaugstākie rezultāti.”

Ja dāmu turnīrā aizvadītajā gadā Eiropas zeltu izcīnīja Latvijas duets, tad vīru konkurencē titulu ieguva pēdējo sezonu spilgtākais duets – Kristiāns Serums un Anderss Mols.

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014. gada. Togad Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu. Gadu vēlāk augstāka ranga CEV “Masters” sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016. gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības, Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017. gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības – Eiropas čempionāta finālu. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu. Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits. Savukārt 2019. gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki – Šmēdiņš ar A. Samoilovu. Šogad Jūrmalā pirmoreiz vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām sievietēm, taču šis turnīrs tika pārcelts uz nākamo gadu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 14:22, pirms 4 gadiem
Man tas ir pārsteigums, jo vispirms taču vajadzēja valdības garantiju par 350 piešķiršanu!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-10 14:23, pirms 4 gadiem
Un tā koronavīrusa aktivizēšanās pēdējās dienās...

  +2 [+] [-]

, 2020-07-10 15:02, pirms 4 gadiem
Pa vienam kausam volejbolā, ko ne?

  +2 [+] [-]

, 2020-07-10 16:17, pirms 4 gadiem
Laba ziņa! Lai izdodas.

     [+] [-]

, 2020-07-10 16:58, pirms 4 gadiem
Nu pag, pag.. tulīt aizslēgs visu atkal..

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 17:15, pirms 4 gadiem
Vareni. Lai notiek. Apmeklētāju būs un Jūrmalas viesnīcas varēs nopelnīt.

     [+] [-]

, 2020-07-10 17:26, pirms 4 gadiem
ļoti šaubos,vai notiks..

     [+] [-]

, 2020-07-10 17:38, pirms 4 gadiem
Forši