Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs cīnās vareni, taču piekāpjas ASV duetam

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Točs cīnās vareni, taču piekāpjas ASV duetam
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Ar zaudējumu Gštādē notiekošo Pasaules kausa izcīņas piecu zvaigžņu posmu iesākuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri D apakšgrupas pirmajā cīņā piekāpās ASV duetam Džeikobs Gibs / Teilors Krebs – 1:2.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīrā izlikti ar 20. numuru, trāpot apakšgrupā, kurā ir trīs amerikāņu pāri. Pirmajā spēlē Latvijas duetam pretī stājās nesenā pasaules čempionāta astotdaļfinālisti Džeikobs Gibs un Teilors Krebs, kuriem ticis 13. numurs.

Pasaules čempionātā devīto vietu izcīnījušie latvieši spēli pret ASV duetu iesāka ar gūtu punktu pēc pretinieku serves, izvirzoties vadībā ar 1:0. Nākamreiz priekšā (4:3) Pļaviņš un Točs tika pirms pirmās laukuma pušu maiņas, un arī turpmākais sets bija ļoti līdzīgs. Kamēr Latvijas duets servju uzņemšanā biežāk traucēja Gibu, pretinieki bija izvēlējušies serves novirzīt pa Toču. Seta vidū mūsu duetam pirmo reizi radās laba iespēja panākt trīs punktu pārsvaru, taču Pļaviņa uzbrukuma sitiens pēc labas darbības aizsardzībā nebija precīzs, un tehniskajā pārtraukumā latviešiem atkal minimāls pārsvars – 11:10. Seta otrajā pusē nedaudz veiksmīgāki bija amerikāņi. Vispirms viņi piespieda latviešus pieprasīt pārtraukumu, bet mirkli vēlāk noslēdza setu ar panākumu – 21:19.

Otro setu Pļaviņš un Točs iesāka krietni sparīgāk. Pēc vairākām labām darbībām aizsardzībā Latvijas duets panāca 6:2, liekot pretiniekiem noprast, ka otrais sets būs citādāks. Starta spurts gan izrādījās neilgs. Gibs un Krebs izlīdzinājumu panāca visai ātri un pēc tehniskā pārtraukuma pirmo reizi izvirzījās arī vadībā – 12:11. Līdzīgā otrā seta galotnē veiksmīgāki tomēr izrādījās latvieši, svinot panākumu ar rezultātu 22:20.

Trešajā setā labāki tomēr bija ASV pludmales volejbolisti. Izšķirošo pārsvaru viņi ieguva jau seta pirmajā daļā, vēlāk noslēdzot cīņu ar rezultātu 15:11.

Latvijas duets savstarpējās cīņās Gibu un Krebu pagaidām nav apspēlējuši. Šis bija jau trešais zaudējums pēc kārtas (0-3). Interesanti, ka arī aizvadītajā gadā Gštādes smiltīs amerikāņi bija pārāki trīs setu spēlē.

Paralēlajā D apakšgrupas spēlē divu ASV duetu cīņā Fils Dalhauzers un Niks Lusena (#4) pārliecinoši apspēlēja Keisiju Patersonu un latviešu izcelsmes kādreizējo basketbolistu Čeisu Badingeru (#29) – 2:0 (21:10, 21:13). Tas nozīmē, ka par izkļūšanu no grupas Latvijas dueta pretinieki būs Badingers / Patersons, cīņu dueti aizvadīs rīt.