Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Saulkrastos nākamnedēļ startēs trīs pasaules pludmales volejbola elites dueti

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Saulkrastos nākamnedēļ startēs trīs pasaules pludmales volejbola elites dueti
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas pludmales volejbola vēsturiskākā turnīra “Saulkrastu kokteilis” 25 gadu jubilejas turnīrā no 14. līdz 16. jūnijam Saulkrastu Jūras parkā startēs trīs no pasaules elites duetiem – Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un kanādieši Grants O’Gormens/Bens Sekstons. Tikai šajā leģendārajā turnīrā katra pauze izšķirošajās cīņās pārvērtīsies par muzikālu vai modes izrādi!

Latvijas sportā unikālo trofeju – mākslinieka Armanda Jēkabsona no metāla veidoto milzīgo kokteiļglāzi – 2017. gada “Saulkrastu kokteiļa” čempioni Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža jau nodevuši organizatoriem. Viņi abi būs sacensību dalībnieki arī šajā gadā, taču startēs ar citiem pāriniekiem – Pļaviņš ar Toču, bet Regža spēlēs kopā ar Tomu Šmēdiņu.

“Saulkrastu kokteiļa” pludmales volejbola turnīrs arī šovasar būs viens no Latvijas čempionāta – “Ergo Open” – posmiem. Sezona startēja Ventspilī ar Šmēdiņa/Samoilova uzvaru, bet 10. jūnijā Alūksnē triumfēja Pļaviņš/Točs. 2012. gada olimpisko spēļu bronzas medaļniekiem Šmēdiņam un Pļaviņam nebija iespēja tikties Alūksnē, jo Šmēdiņa/Samoilova duets nepiedalījās šajās sacensībās, bet Saulkrastu laukumos cīņā dosies visi labākie pašmāju dueti.

Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 4. jūnija pasaules rangā Šmēdiņš/Samoilovs ieņēma 6. vietu, Pļaviņš/Točs – 11. vietu, bet O’Gormens/Sekstons – 24. vietu. Pašreiz 29 gadus vecajam Sekstonam šī būs atgriešanās Saulkrastos, jo 2013. gadā viņš duetā ar Čeimu Šelku izcīnīja 4. vietu, bronzas spēlē piekāpjoties tieši Šmēdiņam/Samoilovam.

Sacensību dibinātājs un galvenais organizators Andris Vanags kopā ar domubiedru Guntaru Zonbergu un lielākajiem atbalstītājiem – Saulkrastu novada domi, Skultes ostas pārvaldi, “Buildimpeks” un “KMK projekts” - parūpējušies par to, lai “Saulkrastu kokteiļa” balvu fonds šogad sasniegtu 10 000 ASV dolāru. 14. jūnijā cīņā iesaistīsies kvalifikācijas turnīra dalībnieki, bet dienu vēlāk sāksies 16 komandu pamatturnīrs. Sestdien, 16. jūnijā izšķirošās spēles, sākot no ceturtdaļfināla. Plkst. 19:00 sāksies pusfināli, plkst.22:00 – bronzas spēle, plkst. 23:15 – zelta spēle.

Pasaules līmeņa pludmales volejbola spēļu starplaikos Saulkrastu Jūras parkā līdzjutējus un sportistus izklaidēs daudzi spilgti dažādu žanru mūziķi – bundzinieks Mareks Logins, kurš pavisam nesen kļuvis par Briseles Karaliskās mūzikas akadēmijas absolventu, “Diksilends ar lielo burtu”, jaunā Saulkrastu mūzikas grupa “The Grooving Miles” un labākie pašmāju regeja meistari “Riga Reggea”. Līdzās ar mūzikas baudījumu “The Wrappin’ Soul” modes skate, kā arī Edvīna Griķa vārdā nosauktais un vadītais servju konkurss ikvienam līdzjutējam.

Pludmales volejbola, mūzikas un modes baudījumu Rīgas līča pludmalē pašā Saulkrastu centrā visiem būs iespējams apmeklēt bez maksas!

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Saulkrastu...