Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Vai Samoilovs/Šmēdiņš pievienosies Verpakovskim, Apinim un Briedim?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vai Samoilovs/Šmēdiņš pievienosies Verpakovskim, Apinim un Briedim?
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir vieni no trīs līderiem balsojumā par 2015. gada Eiropas cilvēku Latvijā, trešdien, 9. decembrī, paziņoja Eiropas kustība Latvijā.

Piedalies balsojumā par 2015. gada Eiropas cilvēku Latvijā .

Gada Eiropas cilvēka Latvijā tituls jau astoņpadsmit gadus pēc kārtas tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā.

Iepriekšējos gados par Eiropas cilvēkiem atzīti futbolists Māris Verpakovskis, paraolimpietis Aigars Apinis un bokseris Mairis Briedis. Gada Eiropas cilvēks Latvijā tiks nosaukts īpašā ceremonijā 29. decembrī, kuru apmeklēs arī 2014. gada Eiropas cilvēks Mairis Briedis.

Trīs balsojuma līderi (alfabētiskā secībā, pievienoti balsotāju citāti):

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš: „Labākais pludmales volejbola pāris Latvijā un pasaulē”. „Izcili sportiskie sasniegumi, kas nes Latvijas vārdu Eiropā un pasaulē”. „Novērtēju ieguldīto smago darbu gadu gaitā”. „Apsveicams ir abu pašaizliedzīgais darbs ar volejbola jaunatni”.

Iveta Ratinīka: „Skolotāja, kura domā kritiski, māca domāt kritiski un nebaidās izteikt savu viedokli”. „Uzdrīkstējās izraisīt diskusiju par izglītības normām, kas rezonēja sabiedrībā, kultūrā”. „Simbolizē tās Eiropas izglītības vērtības, kas arvien vairāk tiek pakļautas šaubām un nicinājumam, bet ir tik ļoti vajadzīgas”. „Balva par saprāta balsi šķietama vājprāta pārņemtā laikā”.

Juris Cālītis: „Cālīša kunga cilvēkmīlestība ir neizmērojama, tāpat kā saskaņa starp viņa vārdiem un darbiem”. „Cilvēks ar lielo C. Demokrāts, līdzcietīgs, aktīvs – visas nosauktās ir Eiropas pamatvērtības”. „Manuprāt, šis cilvēks šobrīd ir sniedzis viskonstruktīvāko viedokli tik ļoti aktuālajā bēgļu un arī citos valstij un Eiropai aktuālos jautājumos”. „Rāda paraugu, kā eiropiešiem jārīkojas!”

Atbalsta Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Sabiedrības Integrācijas Fonds.

Izmantotie resursi:
2015. GADA EIROPAS CILVĒKS LATVIJĀ TOP 3 –...

  +2 [+] [-]

, 2015-12-09 18:00, pirms 8 gadiem
Nesaprotu nominācijas. Vajadzētu būt citādi.

Alvis Hermanis - viņa vārdi par Eiropas vērtībām izskanēja visā kontinentā.

Mairis Briedis - par skaistu, sportisku!!! uzvaru islama citadelē.

Trešais varētu būt Porziņģis, jo viņš pavisam nopietni nes Eiropas vārdu pasaulē.

     [+] [-]

, 2015-12-09 18:44, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Nesaprotu nominācijas. Vajadzētu būt citādi.

Alvis Hermanis - viņa vārdi par Eiropas vērtībām izskanēja visā kontinentā.

Mairis Briedis - par skaistu, sportisku!!! uzvaru islama citadelē.

Trešais varētu būt Porziņģis, jo viņš pavisam nopietni nes Eiropas vārdu pasaulē.
+