Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Brailko: "U20 EČ zelts nebija pārsteigums"

Brailko: "U20 EČ zelts nebija pārsteigums"
Septembra sākumā tika izcīnīts U20 EČ zelts - Anete Namiķe, Rihards Finsters (treneris), Varvara Brailko. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbola otrais labākais sieviešu duets Anete Namiķe/Varvara Brailko nepilnās trīs nedēļās septembrī piedalījās trijos Eiropas čempionātos - Čehijā izcīnīja U20 zeltu, Jūrmalā neizkļuva no grupas starp pieaugušajām, Turcijā ieguva piekto vietu U22 ieskaitē. Meiteņu treneris Rihards Finsters uzskata, ka viņām jāturpina spēlēt kopā. Par to vēstīts laikrakstā "Latvijas Avīze".

"Tas bija piedzīvojumiem bagātākais mēnesis dzīvē," atzīst Anete Namiķe un atklāj, ka uz U20 čempionātu devās ar domu par pjedestālu. "U20 turnīrs bija svarīgākais, bijām ļoti labi sagatavojušās un optimālajā formā, tāpēc zelts nebija pārsteigums," uzskata Varvara Brailko. "Par mums kā komandu bija liela pārliecība, nebija arī tādu pretinieču, kuras mēs nevarētu uzvarēt."

Kā jau ziņots, U20 Eiropas čempionātā Namiķe/Brailko uzvarēja visās septiņās spēlēs un izcīnīja likumsakarīgu pirmo vietu. Latvijas "U" meiteņu/sieviešu pludmales volejbolā kas tāds tomēr ir iespējams arī bez Tīnas Graudiņas piedalīšanās.

Eiropas pieaugušo čempionātā pretī stājās pavisam cita līmeņa spēlētājas, turklāt pēc U20 zelta nākamajā nedēļā bija grūti parādīt savu labāko sniegumu. Pēc tam U22 čempionātā patraucēja pēdas savainojums - Turcijas ārsts teica, ka Namiķe nedrīkst turpināt turnīru, savukārt pēc sazināšanas ar Latvijas dakteriem tika izlemts spēlēt.

Varētu padomāt, ka minēto trīs turnīru dēļ nācās veikt daudzus Covid-19 testus, taču īstenībā pēc ierašanās Čehijā un Turcijā varēja spēlēt bez testēšanas!

Aizvadīto turnīru laikā nereti tika norādīts uz mūsu meiteņu salīdzinoši īsajiem augumiem. Pavisam nesen Starptautiskās Volejbola federācijas mājas lapā veica daļēju uzlabojumu - Brailko 166cm vietā parādījies 170, taču Namiķes centimetri palikuši nemainīgi - 170. Acīmredzams, ka Brailko ir mazliet īsāka nekā Namiķe, tāpēc ticamāki skaitļi varētu būt 168 un 172. Meiteņu treneris Rihards Finsters uzskata, ka jāturpina spēlēt kopā, jo viņas progresē, turklāt "arī augumā garākas komandas baidās no mums".

18 gadus vecajām pludmales volejbolistēm tagad ir pēdējais mācību gads vidusskolā - Anetei Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā un Varvarai Āgenskalna Valsts ģimnāzijā.

Latvijas labākie sasniegumi 2020. gada Eiropas "U" čempionātos

1. vietaAnete Namiķe/Varvara BrailkoU20 EČ
2. vietaKristians Fokerots/Kārlis ĀbelītisU18 EČ
5. vietaAnete Namiķe/Varvara BrailkoU22 EČ
5. vietaRūdolfs Stankevičs/Artūrs RinkevičsU22 EČ
6. vietaRūdolfs Stankevičs/Artūrs RinkevičsU20 EČ

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


, 2020-10-09 15:53, pirms 4 gadiem
Līdz cik gadiem jāsauc par meitenēm un no cik gadiem jāsauc par sievietēm?
, 2020-10-09 16:13, pirms 4 gadiem
Prito rakstīja: Līdz cik gadiem jāsauc par meitenēm un no cik gadiem jāsauc par sievietēm?
manā skatījumā sportā sievietes sākas ar U-20, ja vispārina. bet dzīvē, protams, jāskatās individuāli.
, 2020-10-10 18:27, pirms 4 gadiem
Jo ha di na fig nav bildes. Diezgan saldas damas
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.