Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pasaules tūres finālposmā triumfē Stojanovskis/Krasiļņikovs un Ludviga/Kozuha

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules tūres finālposmā triumfē Stojanovskis/Krasiļņikovs un Ludviga/Kozuha
Laura Ludviga. Foto: worldtour.2019.fivb.com

Romā noslēdzies Pasaules tūres finālposms, kam ir piecu zvaigžņu turnīra statuss. Zelta godalgas nopelnīja krievi Oļegs Stojanovskis/Vjačeslavs Krasiļņikovs un vācietes Laura Ludviga/Margareta Kozuha.

Kā jau ziņots, no mūsu duetiem olimpiskajā atlasē visvairāk punktu sakrājušie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Eiropas čempiones Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izcīnīja devīto vietu, bet Maskavas un Jūrmalas sacensību uzvarētāji Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ierindojās 17. pozīcijā.

Vīriešu finālā pasaules čempioni Oļegs Stojanovskis/Vjačeslavs Krasiļņikovs pieveica vāciešus Jūliusu Toli/Klemensu Vikleru - 21:16, 21:16. "Kad pērn sākām spēlēt kopā, mēs nevarējām iedomāties, ka varētu uzvarēt 2019. gada divos svarīgākajos turnīros. Esmu gandarīts, ka labākajos turnīros varam parādīt savu labāko spēli," saka Stojanovskis.

Bronzas mačā pasaules ranga līderi Anderss Mols/Kristians Sērums (Norvēģija) pārspēja amerikāņus Teiloru Krabu/Džeiku Gibu - 21:16, 21:15. "Ir mazliet bēdīgi, jo tagad ilgu laiku neredzēsim volejbola saimi. Tajā pašā laikā patīkami, ka būs atvaļinājums. Šogad esam spēlējuši kopš maija, tāpēc esam noguruši. Gaidīsim nākamo gadu," informē Mols.

Sieviešu finālā vācietes Laura Ludviga/Margareta Kozuha finišēja ar četriem punktiem pēc kārtas un uzvarēja brazīlietes Agatu/Dudu - 21:19, 21:17. "Man bija doma, ka ir iespēja uzvarēt finālposmā, taču nevēlējos, lai tas pārņem prātu. Tagad esmu ļoti lepna, par to, ko paveicu. Pēc tik ilga laika [bez lieliem panākumiem] šī uzvara patiešām rada atgriešanās sajūtu. Man tik ļoti patīk sacensties, šis panākums nozīmē daudz. Kad ir grūti brīži, sāc nervozēt un domāt, ka varbūt šis vairs nav tavs laiks," atklāj 33 gadus vecā Ludviga.

Rio spēļu čempione Ludviga tagadējā olimpiskajā atlases rangā līdz šim atradās krietni zem svītras, bet pēc nupat aizvadītā turnīra viņa ir atpakaļ spēlē. Pavērsiena punkts bija jau Vīnes 5* posma izšķirošajā kvalifikācijas mačā, kad Ludviga/Kozuha zaudēja pirmajā setā un centās sadeldēt ievērojamu deficītu otrajā - tobrīd amerikāņu forumā jau sāka spriest, ka zaudējuma gadījumā Ludvigai jāsāk meklēt cita pāriniece - vācietes tomēr izglābās un tika pamatturnīrā, kur aizcīnījās līdz piektajai vietai, nopelnot savus pirmos lielos punktus šajā olimpiskajā atlasē.

Pasaules tūres finālposmā izcīnītā pirmā vieta dod 40 000 ASV dolāru naudas balvu un iespaidīgus 1200 punktus, kas ļauj nostiprināt pozīcijas olimpiskajā atlases rangā.

Izmantotie resursi:
worldtour.2019.fivb.com

  -4 [+] [-]

, 2019-09-09 11:45, pirms 5 gadiem
volejbolista portālā ziņa par volejbola finālturnīru pirmdienas pusdienlaikā....

Celmiņ,kāpēc tu pret savu mīļāko sporta veidu izturies kā pret pēdējo mēslu??