Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs sāk ar uzvaru un par 1. vietu grupā spēlēs pret Samoilovu/Šmēdiņu

Pļaviņš/Točs sāk ar uzvaru un par 1. vietu grupā spēlēs pret Samoilovu/Šmēdiņu
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Foto: worldtour.2018.fivb.com

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmā Maskavā pirmo uzvaru izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Pēc uzvaras pār Brazīlijas duetu par pirmo vietu grupā vajadzēs spēlēt pret tautiešiem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Maskavas turnīru sāka ar spēli pret kvalifikāciju pārvarējušajiem brazīliešiem Alvaru Filju un Tjagu Barbosu. Kā uzvara, tā zaudējums varēja novest pie spēles pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, kuri arī bija tajā pašā grupā.

Spēli ar diviem punktiem sāka Latvijas duets, kādu laiku noturēja pārsvaru, bet tad pretiniekiem padevās neatvairāma serve, rezultātam kļūstot neizšķirtam (5:5). Tjagu sekmīgā spēle ļāva brazīliešiem arī izvirzīties minimālā vadībā, bet pēc Toča kļūdas uzbrukumā rezultāts kļuva Latvijas duetam vēl nelabvēlīgāks - 7:9. Līdz tehniskajam pārtraukumam Brazīlijas duets turpināja spēlēt labāk un atradās vadībā ar 12:9.

Pēc atpūtas latviešu sniegums neuzlabojās. Nespēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumus lika nonākt iedzinējos ar piecu punktu deficītu (9:14). Nākamajās izspēlēs brazīlieši nereti ar lielām grūtībām, bet tomēr spēja gūt punktus un saglabāt pārsvaru. Varianti pirmajā setā Pļaviņam un Točam neradās, zaudējot pirmo setu ar rezultātu 14:21.

Otrā seta ievadā latvieši cīnījās ar pretiniekiem kā līdzīgs ar līdzīgu, bet tad veica izrāvienu, iegūstot četru punktu pārsvaru (9:5). Pēc pārtraukuma Pļaviņš kļūdījās uzbrukumā, Latvijas duetam zaudējot pusi no sava pārsvara. Tiesa arī Tjagu izsita bumbu autā, bet arī latvieši nespēja noslēgt divus uzbrukumus, tehniskajā pārtraukumā dodoties tikai ar minimālu pārsvaru (11:10).

Brazīlieši centās spēlēt uz Pļaviņu, bet Točs pie pirmās izdevības uzbrukumā centās uzņemties iniciatīvu. Ar sekmīgu uzbrukumu un bloku izdevās sākt izrāvienu, bet pēc pretinieku kļūdām uzbrukumos rezultāts kļuva ļoti labvēlīgs (17:11). Brazīlieši īpaši pietuvoties nespēja, Pļaviņam un Točam ņemot revanšu par neveiksmi pirmajā setā - 21:15.

Otro setu labāk sāka Latvijas duets, kas pēc pretinieku nerealizētajiem uzbrukumiem izvirzījās vadībā ar 3:0. Pēc paņemtā pārtraukuma brazīlieši turpināja spēlēt vāji, kas Latvijas duetam ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru. Alvaru Filju ar aktīvu darbību garantēja panākumu garākās izspēlēs, rezultāta starpībai sadilstot līdz trīs punktiem (3:6). Brazīlieši nedomāja tik viegli padoties, spējot atjaunot intrigu (6:7). Pļaviņš un Točs neizlaida pārsvaru no rokām, palielināja to atkal līdz trīs punktiem, kas bija atslēgas brīdis trešajā setā. Tā galotnē Latvijas duets nosargāja uzvaru spēlē ar 2-1 (14:21, 21:15, 15:13).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs šodien plkst. 17:40 cīnīsies par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā. Pretiniekos tautieši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri trīs setu cīņā pieveica ASV pludmales volejbolistus Kolinski un Evansu.


, 2018-08-09 14:39, pirms 6 gadiem
Labs!
, 2018-08-09 14:50, pirms 6 gadiem
kaut kur radis?
, 2018-08-09 14:59, pirms 6 gadiem
Juris Novickis rakstīja: kaut kur radis?
ukraiņos vienmēr rāda, jopcik.
, 2018-08-09 16:43, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: ukraiņos vienmēr rāda, jopcik.
Iemet linku, lūdzu!
, 2018-08-09 16:48, pirms 6 gadiem
Peecis30 rakstīja: Iemet linku, lūdzu!
Видеотрансляция игр
, 2018-08-09 18:17, pirms 6 gadiem
Ir kādam informācija par spēles aizkavēšanās iemeslu?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.