Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš bez problēmām iekļūst Gštādes pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš bez problēmām iekļūst Gštādes pamatturnīrā
Aleksandrs Samoilovs pie tīkla ar Stefanu Bērmanu Foto: FIVB

Šveices pilsētā Gštādē sācies Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Neierasti to no kvalifikācijas sākuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, pirmajā mačā sagraujot Nīderaldes duetu, bet otrajā Turcijas.

Neierasti, ka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spiesti spēlēt Pasaules kausa tūres posma kvalifikācijā un, atšķirībā no Mārtiņā Pļaviņa un Edgara Toča, jau pirmajā kārtā. Tajā latviešu pretinieki bija nīderlandieši Dirks Bēle un Stefans Bērmans, kuri ar augstvērtīgiem rezultātiem Pasaules kausa tūrē nevar lepoties.

Spēli labi sāka Latvijas duets. Pretinieki netika galā ar Šmēdiņa servi, bet Samoilovs pie tīkla nokārtoja divu punktu pārsvaru (4:2). Īsi pēc tam Samoilovs tika arī pie eisa, palielinot starpību līdz trīs punktiem. Nākamos divus punktus guva nīderlandieši, kad labi blokā nospēlēja Bērmans. Samoilovs atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet pirms laukuma pušu maiņas Bērmans vēlreiz uzlika bloku (7:7). Šmēdiņa serve turpināja nīderlandiešiem sagādāt problēmas. Tādējādi līdz tehniskajam pārtraukumam izdevās atjaunot trīs punktu pārsvaru - 12:9.

Pēc pārtraukuma latvieši turpināja spēlēt uz Bēli, kas deva vēlamo rezultātu un ļāva palielināt pārsvaru līdz pieciem punktiem (15:10). Nīderlandes duets paņēma pārtraukumu, kas nekādu rezultātu nedeva. Vai nu Samoilovs pieķēra bumbu blokā, vai Šmēdiņš pacēla aizsardzībā, kas ļāva turpināt izrāvienu. Latvijas duets sagrāva pretiniekus pirmajā setā ar rezultātu 21:12.

Otrajā setā Nīderlandes duets tikai pirmajās četrās izspēlēs spēja turēt līdzi, kad piezagās kļūdas un nerealizēti uzbrukumi. Pie tīkla visu kontrolēja Samoilovs, panākot piecu punktu pārsvaru (7:2). Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, bet ko likt pretī pieredzējušajiem Latvijas pludmales volejbolistiem tā arī nespēja. Rezultāta starpība svārstījās ap pieciem punktiem, bet spēle laukumā rādīja pilnīgu latviešu dominanci vēl labu laiku. Seta otrajā pusē atslābums ņēma virsroku, Bērmanam ar bloku samazinot deficītu līdz trīs punktiem (13:16). Līdz pat mača beigām spēle ritēja punkts punktā, kas apmierināja Samoilovu un Šmēdiņu. Latvijas duets svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:15).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva kvalifikācijas otrajā, izšķirošajā kārtā par iekļūšanu pamatturnīrā. Latvijas duetam pretī stājās zināmie turki Murats Giginoglu un Volkans Gogtepe, kuri pirmajā kārtā ar 2-0 (21:10, 21:18) pārspēja austrāliešus Zahariju Šūbertu un Demienu Šūmanu.

Spēli ar trīs punktu izrāvienu sāka latvieši, ko ievadīja Samoilova bloks. Īsi pēc tam arī Giginoglu atzīmējās ar bloku, sadeldējot deficītu līdz minimumam (2:3). Seta pirmajā pusē latviešiem izdevās veikt pāris nelielus izrāvienus, kas ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru (10:5). Pēc Šmēdiņa sitiena autā rezultāta starpība nedaudz sadila, bet kļūdījās arī Gogtepe, duetiem dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 13:8. Seta otrajā pusē turkiem tā arī neizdevās atspēlēt ne punkta, kamēr latvieši ik pa laikam guva pa ekstra punktam pie pašu serves. Tādējādi izdevās pārliecinoši uzvarēt setā ar 21:14.

Arī otro setu labāk izdevās sākt Latvijas duetam, izvirzoties vadībā ar 3:1. Drīz pēc tam Gogtepe kļūdījās, iesitot bumbu tīklā, kas jau deva trīs punktu pārsvaru latviešiem. Samoilovs un Šmēdiņš turpināja spēlēt uz Gogtepi, kurš ik pa laikam nespēja realizēt savus uzbrukumus. Pirms tehniskā pārtraukuma pirmais nopietnais izrāviens padevās turkiem. Pēc Giginoglu bloka pret Samoilovu dueti devās tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10. Pēc atpūtas Samoilovs un Šmēdiņš veica atbildes izrāvienu, principā izšķirot spēles likteni (15:11). Seta turpinājumā Turcijas pludmales volejbolisti nespēja saasināt cīņu par uzvaru, kas ļāva Latvijas duetam nodrošināt vietu pamatturnīrā - 2-0 (21:14, 21:16).

Cīņas pamatturnīrā Latvijas duets uzsāks jau rīt, bet pretiniekus apakšgrupā uzzinās jau šovakar.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-09 12:24, pirms 5 gadiem
Tie holandieši tikko beidz 9.klasi.