Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Samoilovam/Šmēdiņam Gštādē būs iespēja revanšēties brazīliešiem

Samoilovam/Šmēdiņam Gštādē būs iespēja revanšēties brazīliešiem
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Gštādē. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sezonas pirmo Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīru Šveices ciematā Gštādē trešdien sāks ar maču pret brazīliešiem Andre un Žorži, kuriem vien pirms piecām dienām Hamburgā piekāpās pasaules čempionāta astotdaļfinālā.

Gštādē pamatturnīra dalībnieku sastāvs vidēji ir spēcīgāks nekā aizvadītajā pasaules čempionātā, jo šoreiz nepiedalās eksotisko valstu pārstāvji, tagad daudziem spēcīgiem duetiem bija jāspēlē pat kvalifikācijā, tostarp visiem trim spēcīgākajiem Latvijas pāriem, Samoilovam un Šmēdiņam to darot pirmoreiz kopš 2011. gada. Tomēr šajā kārtā problēmas netika piedzīvotas un visi sasniedza pamatturnīru.

Vissimboliskākā cīņa būs Samoilovam un Šmēdiņam, kuri Gštādē izlikti ar 22. numuru, pirmajā mačā rīt plkst. 12:00 pēc Latvijas laika tiekoties ar sacensību 11. pāri Andre un Žorži. Vēl tikai pagājušajā ceturtdienā pāri tikās pasaules čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, Latvijas sportistiem ciešot neveiksmi ar rezultātu 1-2 (21:17, 15:21, 15:17), kaut viņiem bija arī mačbumba. Brazīlieši uzvarēja arī nākamajā cīņā, bet pēc tam ceturtdaļfinālā piekāpās Tri Bornam un Trevoram Krebam.

Otrajā apakšgrupas mačā Samoilovam un Šmēdiņam būs jātiekas vai nu ar brazīliešiem Evandru un Brunu Šmitu (#6) vai ķīniešiem Gao un Li (#27).

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīrā izlikti ar 20. numuru, trāpot apakšgrupā, kurā ir trīs amerikāņu pāri. Pirmajā spēlē rīt plkst. 11:00 viņiem pretim stāsies nesenā pasaules čempionāta astotdaļfinālisti Džeikobs Gibs un Teilors Krebs, kuriem ticis 13. numurs. Pēc tam vajadzēs spēlēt pret Filu Dalhauzeru un Niku Lusenu (#4) vai Keisiju Patersonu un latviešu izcelsmes kādreizējo basketbolistu Čeisu Badingeru (#29).

Tikmēr Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa dāmu sacensībās saņēmušas 23. numuru, kas nozīmē, ka vispirms trešdien plkst. 16:00 būs jāsamēro spēki ar turnīra desmito numuru Barbaru un Fernandu no Brazīlijas, kuras pasaules čempionātam tika līdz ceturtdaļfinālam. Pēc tam pretim stāsies amerikānietes Kerija Volša-Dženingsa/Brūka Svīta (#7) vai ķīnietes Sjue/Vana (#26).

Šosezon Pasaules tūrē ieplānoti tikai divi piecu zvaigžņu turnīri, otrajam jūlija un augusta mijā notiekot Vīnē.


, 2019-07-10 01:21, pirms 5 gadiem
Eksotisko valstu pārstāvji reitingos visiem iekapā?
Ja tā nav, tad nevajag rakstīt katru dienu vienu un to pašu stulbumu!
Ja šajā turnīrā spēlē ntie stiprie un nav nto vājo,tad kā turnīrs var būt vēl spēcīgāks par Pasaules čempionātu! Arī tur bija visi stiprākie, vienīgi dalībnieku skaits bija lielāks paamatturnīrā!
, 2019-07-10 08:28, pirms 5 gadiem
autors rakstīja: šeit ir spēcīgāks vidējais dalībnieku sastāvs! Kas teorētiski tā arī ir! taču iekļūt 1/8 finālā ir tik pat grūti cik PČ... Jākapā par OS kv punktiem!
, 2019-07-10 08:38, pirms 5 gadiem
Grupa vnk šausmas , kā neveicas ar izlozēm mūsējiem
, 2019-07-10 09:25, pirms 5 gadiem
Sakiet, lūdzu, vai spēlēm būs iespējams sekot līdzi tiešraidē? Pateicos jau iepriekš!
, 2019-07-10 09:37, pirms 5 gadiem
Спортивные онлайн трансляции. Live трансляции и... šai adresē, bet tikai īsi pirms spēles sākuma būs links
, 2019-07-10 09:39, pirms 5 gadiem
Liels paldies, Zaxx.
, 2019-07-10 09:53, pirms 5 gadiem
hugaboss rakstīja: Eksotisko valstu pārstāvji reitingos visiem iekapā?
Ja tā nav, tad nevajag rakstīt katru dienu vienu un to pašu stulbumu!
Ja šajā turnīrā spēlē ntie stiprie un nav nto vājo,tad kā turnīrs var būt vēl spēcīgāks par Pasaules čempionātu! Arī tur bija visi stiprākie, vienīgi dalībnieku skaits bija lielāks paamatturnīrā!
Nu autors virtuvi nesaprot, bet rakstīt grib, un ar kaut ko taču ir jāsāk sava karjera Principā arī Tev daļēji nav taisnība. Stiprāks ir, jo piemēram PČ nebija kvalifikāciju, šeit pat valstu kvotām cauri neizlaužas PČ 17.v. ieguvušie Pedro Solberg/Vitor Felipe, kvaļos apstājas PČ 9.v. izcīnijušie Seidl Rob./Waller 17.v. izcīnijušie Bergmann/Harms, Y. 33.v. izcīnijušie Erdmann/Winter, Ontiveros/Virgen, Ranghieri/Caminati. Bet viņi taču PČ spēlēja, un tavuprāt ir stiprākie. Arī pieteikties var vairāk par 4 no valsts, kā arī vietu pamatturnīrā ir mazāk nekā PČ. Precīzāk autoram būtu rakstīt, ka nevis šeit ir spēcīgāks sastāvs, bet ļoti liela gaļasmašīna, lai ielauztos pamatturnīrā!
, 2019-07-10 11:51, pirms 5 gadiem
Pla/Toc zaudēja 1-2 jeņķiem
, 2019-07-10 12:00, pirms 5 gadiem
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk) - tiešraide būs šajā rakstā!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.