Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Gštādē triumfē ASV dueti

Jānis Celmiņš

Gštādē triumfē ASV dueti
Dāmu turnīra labāko trijnieks
Foto: fivb.org

Šveices pilsētā Gštādē vakar noslēdzās kārtējais šīs sezonas FIVB „Grand Slam” turnīrs. Vīru konkurencē jau otrajā turnīrā pēc kārtas triumfēja ASV duets Džeiks Gibs un Šīns Rozentāls, bet dāmu sacensībās pirmo uzvaru šosezon svinēja viņu tautietes Mistija Meja – Treanore un Kerija Volša.

Vīriešu turnīra finālā Gibs un Rozentāls divos setos pieveica pasaules čempionus Alisonu un Emanuelu (Brazīlija). Uzvarai finālmačā ASV pārim, kurš uzvarēja arī „Grand Slam” turnīrā Romā, bija nepieciešamas tikai 38 minūtes, mača beigu rezultāts 2:0 (21:17, 21:17).

Cīņā par trešo vietu itāļi Nikolai / Lupo divos setos pieveica Pekinas olimpisko spēļu čempionus Rodžersu un Dalhauzeru – 2:0 (21:19, 21:18).

Dāmu turnīra finālā Meja – Treanore un Kerija Volša divos setos, burtiski sagrāva Nīderlandes pludmales volejbolistes Keizeri un Van Ierzelu – 2:0 (21:10, 21:13), svinot pirmo uzvaru šosezon. Cīņā par trešo vietu šveicietes Kūna un Zumkere ar 2:0 (21:18, 21:16) apspēlēja Moa un Gīlenu no Beļģijas.

Nākamais FIVB „Grand Slam” turnīrs gan vīru, gan dāmu konkurencē risināsies jau šonedēļ Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...