Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš turpina briest sezonai, treniņus turpinās Jūrmalā

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš turpina briest sezonai, treniņus turpinās Jūrmalā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: eventolive.it

Pasaules vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš turpina gatavoties jaunajai pludmales volejbola sezonai, kas startēs jau 21. aprīlī Ķīnas pilsētā Fužo. Aleksandrs un Jānis uz Ķīnu gan neplāno doties, bet sezonu sāks ar Kontinentālo kausa izcīņu, kas risināsies 2. un 3. maijā Turcijā.

Līdzīgi kā citus gadus, jaunajai sezonai Samoilovs un Šmēdiņš gatavojas Ēģiptē, kur treniņnometni aizvada jau kopš februāra. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst Aleksandrs, nekas daudz treniņprocesā nav mainījies. „Ļoti daudz strādājam pie spēles aizsardzībā, kas mums ir vājākā vieta joprojām. Tāpat trenējam „side out” – punktu gūšana pie pretinieku serves, kā arī servju uzņemšanas. Var teikt, ka cenšamies vēl vairāk uzlabot kopējo spēli,” treniņos paveikto ieskicē Samoilovs.

Pasaules vadošajam pārim nav bijušas problēmas ar sparinga partneriem treniņos. Visu laiku ar duetu kopā trenējas arī Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, kuri šosezon plāno spēlēt kopā. Tāpat pēdējo mēnešu laikā ar Aleksandru un Jāni kopā trenējušies gan vadošie franči, gan krievi, bet vakar treniņus kopā ar Latvijas pāri Ēģiptē noslēguši vācieši. Arī mūsu vīri drīz plāno atgriezties mājās, lai gatavošanos sezonai turpinātu Jūrmalas smiltīs, kur duets maijā plāno startēt arī Eiropas Volejbola konfederācijas Masters sacensībā (20. – 24.maijs). Tas gan duetam nebūs pirmais turnīrs šovasar. Samoilovs / Šmēdiņš jau maija sākumā kopā ar vēl vienu Latvijas duetu dosies uz Turciju, kur startēs Kontinentālā kausa izcīņā. Latvija iekļauta vienā grupā ar Angliju, Turciju un Horvātiju. Otrs duets, kurš Latviju pārstāvēs šajās sacensībās, kļūs zināms aprīļa pēdējās dienās, kad savstarpējo kvalifikācijas maču aizvadīs jau pieminētie Sorokins/Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns.

„Mūsu galvenais starts šosezon būs pasaules čempionāts. Pēc svarīguma nākamos turnīrus sarindot ir grūti, bet skaidrs, ka svarīgi ir visi turnīri, kuros tiek piešķirti reitinga punkti kvalifikācijai Riodeženeiro olimpiskajām spēlēm,” skaidro Samoilovs, piebilstot, ka treniņi pēdējā laikā ir ļoti smagi un treneri duetu nesaudzē. Šobrīd kājas abiem ar Jāni esot smagas, taču ir cerības, ka pēc atgriešanās mājās nodarbības kļūs nedaudz vieglākas. „Nevaram sagaidīt sezonas sākumu. Ja pirmais kopīgais gads mums bija ļoti veiksmīgs, tad ar paveikto pagājušajā sezonā īsti apmierināti neesam,” neslēpj Samoilovs.

Mājās Samoilovs un Šmēdiņš būs 18. aprīlī. Par labvēlīgiem laika apstākļiem Latvijā jau ir samaksāts, smejot nosaka Samoilovs, tāpēc pilnvērtīgus treniņus Jūrmalā duets plāno uzsākt jau pavisam īsi pēc atgriešanās dzimtenē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-09 12:00, pirms 9 gadiem
bahmatova rakstīja: Cik var noprast, Mārtiņš Pļaviņš un CO trenējas atsevišķi, būs interesanti sezonas laikā vērot ,kā tiks drāzti mūsu SS.
Ja nebiji pamanījis, kopš Samoilovs sašķīrās no Pļaviņa, viņi kopā netrenējas. Vai nebūs jau 7 gadi?
Par SS jāpiekrīt - nevaru iedomāties, ka tādi raksturi varētu saspēlēties

  -2 [+] [-]

, 2015-04-09 12:37, pirms 9 gadiem
kas vainas raksturiem? Domāju,ka spēles viņi ok, jo nebūs vairs lieka stresa taisīšana no pārinieka(it ipashi T.Smedins). Sorokins var daudz maz normali aizsardzibaa spēlēt, bloks būs ok.Uzbrukumā sasha bija pasvaks, bet gan jau ir pielicis arii tur.

     [+] [-]

, 2015-04-09 12:46, pirms 9 gadiem
vispar redzes, kurš būs LV otrais stirpākais pāris. Jāpagaida Fudzo, citādi te tukshi muldu

     [+] [-]

, 2015-04-09 12:59, pirms 9 gadiem
Viens noslēdzas sevī un skrien ar pieri sienā, otrs - ātri uzvelkas un bļauj. Es nevaru salikt kopā šos 2 Cerams, treneri spēs

     [+] [-]

, 2015-04-09 16:17, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Viens noslēdzas sevī un skrien ar pieri sienā, otrs - ātri uzvelkas un bļauj. Es nevaru salikt kopā šos 2 Cerams, treneri spēs
man skjiet,ka no parinieka ari daudz kas atkariigs, ar sashu sorokins paradiija tiri ok rezultatus