Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam/Šmēdiņam negaiss nenāk par labu, rezultātā zaudējums vāciešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam/Šmēdiņam negaiss nenāk par labu, rezultātā zaudējums vāciešiem
Jānis Šmēdiņš uzbrukumā
Foto: FIVB

Fortloderdeilā, ASV, "Major Series" izslēgšanas spēlēs iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri B grupā izcīnīja otro vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā latvieši atradās iedzinējos pret vāciešiem Markusu Bokermanu un Larsu Flīgenu, kad spēli pārtrauca negaiss. Maču labāk atsāka Vācijas duets, pārspējot latviešus ar 2-0 (21:19, 21:19).

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmajā dienā cīnījās ar mainīgām sekmēm. Vispirms sīvā cīņā sanāca atzīt mājinieku Šona Rozentāla un Trevora Kraba pārākumu ar 0-2 (23:25, 23:25), bet otrajā mačā latvieši trīs setos ar 2-1 (21:16, 18:21, 15:10) pārspēja Mariušu Prudelu un Kačperu Kujavjaku no Polijas. Grupu turnīra noslēgumā latvieši mērojās spēkiem ar Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasilņikovu no Krievijas, kuri divos setos pieveica poļus, bet trīs setos ASV pludmales volejbolistus.

Spēli labāk sāka krievi, pēc Ļamina bloka izvirzoties vadībā ar 4:2. Samoilovs nepārliecinoši darbojās uzbrukumā, kas varēja beigties ar nopietna deficīta iegūšanu četru punktu apmērā. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, duetiem punktus gūstot pārmaiņus. Pirms tehniskā pārtraukuma Šmēdiņam fiksēja kļūdu piespēlē, rezultātam kļūstot pagalam nepatīkamam (8:12).

Pēc atpūtas dueti reti kļūdījās un, ja kļūdījās, tad šīs kļūdas izlaboja, nezaudējot punktus. Latvijas duetam bija ļoti laba iespēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Šmēdiņam neizdevās noteikumu robežās uzņemt bumbu. Brīdi vēlāk Samoilovam ar spēli aizsardzībā un Šmēdiņam ar servi izdevās salauzt pretiniekus, pārņemot vadības grožus savās rokās (17:16). Krievi paņēma pārtraukumu, bet tas neglāba situāciju. Īstajā brīdī Šmēdiņš ieservēja eisu, dodot Latvijas duetam divas setbumbas. Pirmo neizdevās realizēt, bet otro Šmēdiņš realizēja ar uzbrukumu bez bloka - 21:19.

Otrā seta sākumā abi dueti pabija minimālā vadībā, kopumā turpinot līdzvērtīgu spēkošanos. Krieviem bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, latvieši atspēlējās vairākās epizodēs, bet galu galā Samoilovs raidīja bumbu autā (5:7). Uzreiz pēc tam Krasilņikovs varēja palielināt pārsvaru līdz trīs punktiem, bet arī raidīja bumbu autā. Kādu laiku punkti krājās pārmaiņus, bet tad ar veiksmes palīdzību pie eisa tika Ļamins, nospēlēja arī blokā, palielinot Krievijas dueta pārsvaru līdz četriem punktiem (12:8).

Situācija bija identiska kā pirmajā setā, nu tikai vajadzēja atspēlēties. Pēc tehniskā pārtraukuma spēle neuzlabojās. Šmēdiņš pēc ne tā labākā cēliena raidīja bumbu tīklā, rezultātam kļūstot 10:15. Ar tīkla palīdzību pie eisa tika arī Krasilņikovs, kas jau varēja sākt likt gaidīt trešo setu. Otrais noslēdzās ar Krievijas dueta uzvaru - 21:15.

Izšķirošo trešo setu ar 3:0 izrāvienu sāka latvieši, bet Ļamins uzreiz divus punktus atspēlēja. Drīz vien rezultāts kļuva arī neizšķirts (4:4). Latvijas duets saglabāja minimālu vadību un varēja arī to palielināt, bet pēc garas izspēles pie punkta tomēr tika krievi (7:7). Pēc pārtraukuma latviešiem izdevās gūt divus punktus, ar eisu izceļoties Šmēdiņam. Krievi reizēm aizsardzībā rādīja brīnumus, saglabājot labas izredzes uz uzvaru. Viņiem arī izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, sākoties izšķirošajiem notikumiem mačā (11:11). Nākamajā izspēlē Ļamins neatņēma Samoilova uzbrukumu, bet uzreiz pēc tam Krasilņikovs raidīja bumbu tīklā (13:11). Ar to bija gana, lai nosargātu uzvaru trīs setu cīņā ar 2-1 (21:19, 15:21, 15:12).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš tika pie otrā panākuma trīs mačos un galu galā B grupā finišēja otrajā vietā aiz Krievijas dueta. Līdz ar to latviešiem šovakar vajadzēja spēlēt izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur to pretinieki bija Markus Bokermans un Lars Flīgens, kuri C grupā palika trešie, uzveicot vien savus tautiešus Benetu un Davidu Poņevazus.

Spēli dueti sāka līdzīgi, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika vācieši, kad Bokermans ar tīkla palīdzību tika pie eisa (6:4). Turpinājumā rezultāta starpība pieauga līdz trīs punktiem, bet pirms tehniskā pārtraukuma latviešiem vairs bija tikai minimāls deficīts (10:11). Seta otro pusi krietni labāk sāka vācieši, pēc Bokermana bloka izvirzoties vadībā ar 13:10. Brīdi vēlāk latvieši nespēja gūt vēl vienu punktu, kas lika nonākt iedzinējos jau ar četru punktu deficītu. Šmēdiņam radās iespēja sadeldēt deficītu, bet viņš raidīja bumbu Bokermana blokā. Rezultāta starpība tomēr sadila līdz diviem punktiem, bet tikpat ātri arī atgriezās četru punktu robežās (14:18). Pie rezultāta 20:16 varēja šķist, ka viss šajā setā ir beidzies, bet vācieši nerealizēja trīs setbumbas, kas Latvijas duetam deva cerības. Pie minimāla deficīta Samoilovs izservēja autā, kas nozīmēja zaudētu setu ar 19:21.

Pateicoties Bokermana eisam, Vācijas duets otro setu sāka ar divu punktu pārsvara iegūšanu (3:1). Brīdi vēlāk Flīgens raidīja bumbu tīklā, bet Bokermans neprecīzi izcēla bumbu, kas jau nozīmēja neizšķirtu (4:4). Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, abiem duetiem tiekot pie iespējām iegūt kādu nozīmīgāku pārsvaru. Pirmie atkal pie divu punktu pārsvara tika vācieši, kad Bokermans pārliecinoši bloķēja Šmēdiņa uzbrukumu. Parasti pretinieki vairāk koncentrējās uz Samoilovu, bet vācieši bija izvēlējušies citu taktiku, kas nesa augļus. Samoilovam tiekot pie teikšanas, Latvijas duets uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet tehniskajā pārtraukumā devās jau vadībā ar 11:10.

Pēc atpūtas spēle īsu laiku ritēja punkts punktā, bet tad uzbrukumā kļūdījās Bokermans, ar servi netika galā Flīgens, kas Latvijas duetam deva jau trīs punktu pārsvaru (15:12). Pēc pārtraukuma divus punktus pēc kārtas guva Flīgens, bet pēc Šmēdiņa bumbas raidīšanas autā rezultāts atkal kļuva neizšķirts (15:15). Nu jau Latvijas duets paņēma pārtraukumu. Vācieši pēc tā pamainīja serves virzienu pa Samoilovu, atgūstot vadību pēc viņa kļūdas uzbrukumā. Pie rezultāta 18:18 tiesneši pārtrauca spēli spēcīga lietus dēļ, kas pārtapa pamatīgā negaisā. Pēc piespiedu pārtraukuma dueti atgriezās laukumā, uzreiz ar diviem punktiem atzīmējoties Flīgenam. Samoilovs vienu punktu atspēlēja, bet punktu mačam pielika Bokermans. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja maču ar 0-2 (19:21, 19:21) un izstājās no turnīra.

Slēpts komentārs: Adolfs'Hitlers

  +1 [+] [-]

, 2017-02-09 18:30, pirms 7 gadiem
Viss kā paradzēts, Rozentāls ir neērts pretinieks, bet viss ok

  +1 [+] [-]

, 2017-02-10 08:51, pirms 7 gadiem
Abi mūsu pāri patiesībā brauca tādā kā bezmaksas ekskursijā

     [+] [-]

, 2017-02-10 09:46, pirms 7 gadiem
Norieta turpinājums....Latvijas pļežniekiem.

     [+] [-]

, 2017-02-10 21:13, pirms 7 gadiem
Nu da labi 25:23 nav zaudejums, vnk nepaveicas. Bus tacu viss oki ar so superpari