Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijā pirmo reizi notiks sniega volejbola čempionāts

Krišs Upenieks

Latvijā pirmo reizi notiks sniega volejbola čempionāts
Jekaterina Stepanova uzbrūk
Foto: Snow Volleyball European Tour

27. janvārī Siguldā notiks pirmais oficiālais Latvijas čempionāts sniega volejbolā "ERGO Winter Open", kurā tiks noskaidroti uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

“Latvijas Volejbola federācija ir lepna paziņot par pirmā oficiālā Latvijas čempionāta sniega volejbolā norisi! Esam priecīgi par to, ka latvieši tik ļoti mīl volejbolu, ka ir gatavi to spēlēt jebkur un jebkādos laika apstākļos,” pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Sniega volejbols tiek spēlēts uz laukuma, kas klāts ar sniegu, un tā noteikumi ir ļoti līdzīgi pludmales volejbola noteikumiem. Spēle notiek līdz uzvarai divos setos, taču, lai uzvarētu setā, pietiek ar 11 punktiem un divu punktu pārsvaru.

Čempionāta uzvarētāji līdztekus uzvarētāja titulam, medaļām un naudas balvai nodrošinās arī dalību Eiropas meistarsacīkstēs, kas no 23. līdz 25. martam notiks Austrijas Alpos – Vagrainā. Tā būs lieliska iespēja samērot spēkus ar Eiropas labākajiem sniega volejbola spēlētājiem.

Kā jau ziņots, pērnā gada aprīļa sākumā Jekaterina Stepanova un Marta Ozoliņa uzvarēja Eiropas tūres posmā Lihtenšteinas kalnu slēpošanas kūrortā Malbunā [+foto].

Lai piedalītos pirmajās Latvijas sniega volejbola meistarsacīkstēs, līdz 22. janvārim jāpiesakās internetā, sūtot pieteikumu uz adresi: pieteikumi@volejbols.lv.

Pieteikumā jānorāda spēlētāju vārds, uzvārds, dzimšanas gads, e-pasta adrese un tālruņa numurs. Turnīrā drīkstēs piedalīties 2001. gadā un agrāk dzimušie spēlētāji. Drīzumā Latvijas Volejbola federācijas interneta mājas lapā (http://www.volejbols.lv/) tiks publicēts arī sacensību nolikums.

Šī nozīmīgā pasākuma organizēšana nebūtu iespējama bez ģenerālsponsora – apdrošināšanas sabiedrības ERGO.
“ERGO jau vairākus gadus ir Latvijas čempionātā pludmales volejbolā ģenerālsponsors, tāpēc esam priecīgi, ka volejbola tradīcijas Latvijā attīstās, arvien meklējot jaunus un daudzveidīgus projektus. Esam sajūsmā, ka šoreiz iepriecināsim sporta cienītājus ar Latvijas čempionātu sniega volejbolā, kas pirmo reizi notiks Latvijā. Mēs gūstam lielu gandarījumu, sniedzot līdzjutējiem iespēju baudīt augstvērtīgas sacensības klātienē, un arī sportistiem izjust pašmāju fanu atbalstu. Tāpēc aicinām ikvienu pievienoties ERGO Winter Open čempionātā un atbalstīt spēlētājus šajā mums vēl neierastajā, taču visnotaļ aizraujošajā sporta veidā,” aicina Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijā.

Tāpat izsakām lielu pateicību par atbalstu Siguldas novada pašvaldībai, jo sacensības 27. janvārī norisināsies tieši Fischer Slēpošanas centrā (Ziedu ielā 4, Siguldā), kur sniegs ir garantēts.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Gerda Robežniece