Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

A.Šmēdiņš: "Neapstāsimies pie sasniegtā"

A.Šmēdiņš: "Neapstāsimies pie sasniegtā"
Andris Šmēdiņš
Foto: Romualds Vambuts

„Skaidrs, ka sajūtas pēc sezonas ir patīkamas, taču jau esam pieraduši, ka esam virsotnē. Nekas nav atnācis pats no sevis, ir ieguldīts milzīgs darbs,” pēc tik veiksmīgās 2013. gada vasaras sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž Aleksandrs Samoilova un Jāņa Šmēdiņa viens no treneriem Andris Šmēdiņš.

Aizvadītajā vasarā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja trijos Pasaules kausa posmos, bet vēl divos cīnījās finālā un vienā ieguva trešo vietu, kā arī izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba godalgas. Sezonu latvieši noslēdza pasaules ranga pirmajā vietā, kas deva labākās komandas godu arī individuālo balvu dalīšanas procesā.

Skaidrs, ka pretinieki šobrīd analizē un pēta mūsējo spēles, lai nākamajā vasarā censtos Latvijas komandu apspēlēt. Ko var sagaidīt no nākamās sezonas? „Neko daudz par pretiniekiem nezinu, tikai to pašu, ko visi. Brazīlieši atkal mainīs komandu sastāvus. Kopā nespēlēšot ne Emanuels ar Alisonu, ne ranga vicelīderi Pedro un Bruno. Abi kopā spēlēja labi, bet izskatās, ka neturpinās sadarbību. Emanuels līdz nākamajām olimpiskajām spēlēm diez vai izvilks, tāpēc maiņas ir saprotamas. Ja runājam par mums, tad noskaņojums šobrīd ir labs, bet tas nenozīmē, ka apstāsimies pie sasniegtā. Ir vēlme turnīros aizkavēties līdz svētdienai. Jūtu, ka čaļi jau tagad vēlas atsākt treniņus,” pauž Andris Šmēdiņš.

Jau februāra sākumā komanda dosies uz Ēģipti, kur aizvadīs treniņnometni pirms gaidāmās sezonas, bet īsi pirms sezonas plānots aizvadīt treniņspēles ar citiem vadošajiem Eiropas pāriem. „Esam saņēmuši piedāvājumu no spāņiem, kuri izcīnīja Eiropas čempionu titulu (Erera/Gavira). Viņi ir uzņēmušies apmaksāt ceļa izdevumus, kā arī visus pārējos izdevumus. Tādu iespēju nedrīkst laist garām, spēļu prakse pirms sezonas ir nepieciešama. Dzirdēts, ka uz šiem mačiem taisās braukt arī vācieši,” stāsta Šmēdiņš.

Kā jaunajā sezonā varētu izskatīties pārējie Latvijas pāri, trenerim pagaidām grūti spriest. „Mārtiņam ar Ruslanu ir jākļūst par izteiktiem savu komandu līderiem, viņiem noteikti jāspēlē labāk nekā pagājušajā vasarā. No runām jāpāriet pie darbiem, nedrīkst visu laiku tikai brāķēt spēlētājus… Skaidrs, ka pludmales volejbola komandā ķīmijai starp spēlētājiem ir vēl lielāka nozīme nekā basketbolā, futbolā vai kādā citā sporta veidā. Kas neder vienam, der citam. Ne visi var atrast kopīgu valodu un spēlēt kopā. Es prognozēju, ka izteikti līderi pagājušajā sezonā būs amerikāņi Dalhauzers un Rozentāls, bet nekā. Viņu neveiksmēm gan ir arī objektīvi iemesli – Dalhauzera ģimenē bija pieaugums, vēlāk savainojumu guva Rozentāls, tā rezultātā viņi piedalījās tikai astoņos turnīros,” skaidro treneris.


, 2014-01-09 18:00, pirms 10 gadiem
labie zvēri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-09 21:31, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Man jau būtu kauns lidot uz treniņiem pa spaņu naudu
gulēšana OK, bet ne jau ceļš
it kā pašiem no tā nebūtu labums
Viņi to var atļaities Ja kāds grib sparingos sezonas labāko pāri, lai maksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-10 10:59, pirms 10 gadiem
nice one! =)

SpecsXL rakstīja: ka pludmales volejbola komandā ķīmijai starp spēlētājiem ir vēl lielāka nozīme nekā basketbolā, futbolā vai kādā citā sporta veidā.

Skaidra lieta! Īstās tabletes jāizvēlas, jāzin arī kad dzert tās. Lai neiziet kā riteņbraucējiem.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.