Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Šmēdiņš/Regža izcīna otro vietu EEVZA posmā

Šmēdiņš/Regža izcīna otro vietu EEVZA posmā
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža svētdien Lietuvas pilsētā Rokišķos izcīnīja otro vietu Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posmā.

Apakšgrupu turnīru Latvijas sportisti aizvadīja samērā veiksmīgi, jo pa divām uzvarām divos mačos izcīnīja gan Šmēdiņš/Regža, gan Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits, gan arī Matīss Gabdulļins un Arnis Tunte. Tikmēr abās cīņās zaudēja Oskars Puga un Jānis Kuprašovs, pret kuriem vienīgo uzvaru izcīnīja Toms Benjavs un Arnis Reliņš.

Pēc tam Benjavs un Reliņš zaudēja izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kamēr trīs grupu turnīru bez zaudējumiem aizvadījušie pāri sacensības iesāka no ceturtdaļfināla. Šo kārtu pārvarēja vienīgi Šmēdiņš un Regža, kuri ar 2-0 (21:16, 27:25) apspēlēja ukraiņus Antonu Didiku un Svjatoslavu Karvatski. Tikmēr Samoilovs un Šmits ar 1-2 (21:14, 18:21, 12:15) piekāpās lietuvietim Edvīnam Vaškelim un Linam Petravičam, bet Gabdulļins un Tunte ar 0-2 (15:21, 18:21) zaudēja lietuviešiem Patrikam Stankevičam un Audrim Knašam, kuri šosezon reizi uzvarēja Latvijas čempionāta posmā.

Pēc tam pusfinālā Šmēdiņš un Regža ar 2-0 (23:21, 21:16) uzvarēja Stankeviču un Knaši, bet finālā ar 1-2 (17:21, 22:20, 10:15) zaudēja Vaškelim un Petravičam.

Šis turnīrs bija īpašs Samoilovam un Šmitam, kuri Turcijā cīnīsies par Eiropas U22 čempionāta titula aizstāvēšanu.

Rokišķos spēlēja arī Daniels un Dāvis Nātriņi, kā arī Artūrs Rinkevičs un Rūdolfs Stankevičs, bet šie dueti nepārvarēja kvalifikāciju.

Tikmēr Kazaņā šonedēļ notika EEVZA čempionāts U16 un U18 vecuma grupās. Jaunākajā grupā trešo vietu starp pieciem puišu pāriem izcīnīja Kaspars Kronbergs un Kristians Fokerots, bet starp meitenēm pēdējā, ceturtajā, pozīcijā palika Laine Lauska un Rēzija Mazure-Mago. Savukārt U18 grupā puišiem traumas dēļ turnīru nepabeidza Ralfs Namiķis un Trents Jankovskis, kamēr meitenēm starp sešiem pāriem trešo vietu guva Varvara Brailko un Anete Namiķe.


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.