Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Šmēdiņš/Regža uzvar latviešu duelī Porečā un izcīna bronzu

Šmēdiņš/Regža uzvar latviešu duelī Porečā un izcīna bronzu
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš
Foto: FIVB

Dalību Horvātijas pilsētā Porečā notiekošajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) un Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes apvienotajā posmā noslēguši Latvijas pludmales volejbola dueti. Bronzas spēlē Toms Šmēdiņš un Haralds Regža ar 2-0 (21:15, 25:23) apspēlēja Mihailu Samoilovu un Kristapu Šmitu.

Trīs no četriem šī mača dalībniekiem savā starpā divreiz spēlēja pirms nedēļas Ergo Open Latvijas čempionāta posmā. Spēlējot kopā ar lietuvieti Gilbertu Kerpi, Mihails Samoilovs izcīnīja divas uzvaras pār Tomu Šmēdiņu un Haraldu Regžu, pirmo reizi uzvarot Latvijas čempionāta posmā. Porečā Samoilovs spēlē kopā ar Haralda Regžas pārinieku sezonas ievadā, Kristapu Šmitu. Abi dueti, kā jau ziņots, aizkļuva līdz pusfinālam, bet tajā cieta zaudējumu, kas nozīmēja Latvijas pāru bronzas spēli.

Mača ievadā Šmēdiņam bija iespēja panākt divu punktu pārsvaru, bet sitiens patālāk no tīkla lidoja autā. Cerēto izdevās panākt nedaudz vēlāk, kad Regža pārliecinoši bloķēja Samoilova uzbrukuma sitienu (6:4). Šmēdiņš vēlāk arī labi nospēlēja aizsardzībā, panākot trīs punktu pārsvaru. Pēc Regžas sekmīgās cīņas pie tīkla rezultāta starpība varēja sasniegt četrus punktus, bet Šmēdiņa uzbrukumu bloķēja Samoilovs. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pēc Samoilova eisa pie rezultāta 11:10. Pēc atpūtas Šmits padarīja darbu aizsardzībā un pēc tam panāca izlīdzinājumu. Izrāvienam sekoja kļūdu sērija, Šmēdiņam un Regžam iegūstot sešu punktu pārsvaru (18:12). Ar to pirmā seta liktenis bija izšķirts, un noslēdzās ar rezultātu 21:14.

Otrajā setā Samoilovs un Šmits turpināja vairāk uzbrukt ar spēku, ne prātu, kas iegāza pirmajā setā. Pēc spēcīgas Šmita serves radās iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, kas arī tika nokārtota ar filigrānu māņu sitienu. Šmēdiņš un Regža uzreiz atspēlēja deficītu, panākot neizšķirtu (6:6). Tad ar eisu atzīmējās Regža, bet Šmēdiņš, atspēlējis bumbu aizsardzībā, turpināja izrāvienu (9:7). Samoilovs un Šmits paņēma pārtraukumu, pēc kura līdz tehniskajam pārtraukumam izvirzījās vadībā ar 11:10.

Seta otrajā pusē dueti pāris reizes veica vadības maiņas, bet lielāku pārsvaru neieguva. Pirmie pie setbumbas tika Samoilovs un Šmits, bet to nerealizēja. Pēc trīs atspēlētām setbumbām pie mačbumbas tika Šmēdiņš un Regža, bet Samoilovs sekmīgi izpildīja māņu sitienu. Otrās mačbumbas izspēlē pārejošo bumbu nokārtoja Regža, ļaujot savam pārim uzvarēt spēlē ar rezultātu 2-0 (21:14, 25:23).

Līdz ar to apvienoto CEV Satellites un Pasaules kausa tūras vienas zvaigznes posmu ar izcīnītām bronzas medaļām noslēdza Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, bet Mihails Samoiovs un Kristaps Šmits palika 4. vietā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-08 18:27, pirms 6 gadiem
Prorams ka Kerpe labak spele aizsardziba,neka Smits un Kristaps baidas no Toma)))))
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.