Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta 3. posms pludmales volejbolā jau šonedēļ Rīgā

Krišs Upenieks

Latvijas čempionāta 3. posms pludmales volejbolā jau šonedēļ Rīgā
Edgars Točs
Foto: FIVB

No 9. līdz 11. jūnijam Rīgā norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 trešais posms, kurā sacentīsies gan vīriešu, gan sieviešu dueti. Piektdien un sestdien spēles notiks O-sands pludmales stadionā, bet svētdien – jaunatvērtajā Lido volejbola pludmalē Krasta ielā. Skatītājiem ieeja uz aizraujošajām spēlēm ir bez maksas un ikvienam būs iespēja piedalīties konkursos, kā arī iegūt balvas no čempionāta atbalstītājiem.

Kamēr pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc pasaules tūres posmā Maskavā izcīnītās 4. vietas šo nedēļu veltīs treniņiem, taču abi pārējie Latvijas spēcīgākie dueti piedalīsies ERGO OPEN 2017 Latvijas čempionāta trešajā posmā. - Gan Edgars Točs un Rihards Finsters (Ventspils PVK Bloks), kuri pasaules rangā šobrīd ieņem 52. vietu, gribēs uzvarēt šajā posmā, tāpat arī Haralds Regža šoreiz dalību finālā gribēs nomainīt pret uzvarētāja balvām, jo spēlēs ar savu pastāvīgo pārinieku Mārtiņu Pļaviņu (O-sands/MPSK), pasaules rangā abi ieņem 15. vietu.

Ierindā būs gan turnīrā ar 3. numuru izsētie Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs (Ventspils PVK Bloks), gan Armands Āboliņš un Atvars Vilde (O-sands/MPSK), kuri gribēs nospēlēt veiksmīgāk nekā iepriekšējā reizē, gan Sandris Andrejevs (ASK)/Ģirts Glāzers (SK Ķeizarmežs), gan Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš (SK Ķeizarmežs), gan citi meistarīgi Latvijas pludmales volejbolisti. Klāt būs arī seši dueti no Lietuvas ar Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kas bija iepriekšējās sezonas Rīgas posma uzvarētāji, priekšgalā. Ar speciālo ielūgumu šoreiz pamatturnīra dalībnieku pulkā iekļauti jaunie volejbolisti Atvars Ozoliņš un Kristaps Platačs.

Cīņas sieviešu turnīrā būs vēl sīvākas nekā pirms nedēļas Jūrmalā, jo Latvijas trim spēcīgākajiem pāriem – Tīnai Graudiņai (Jūrmala) ar Anastasiju Kravčenoku (Daugavpils), Martai Ozoliņai ar Alisi Leci (O-Sands/MPSK) un Agnesei Caicai ar Ilzi Liepiņlausku (O-Sands/MPSK) paredzamas grūtas cīņas ne tikai ar trim sportistēm, kuras pirms nedēļas aizstāvēja valsts godu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Beļģijā zāles volejbolā, - Paulu Ņečiporuku un Alisi Pētersoni, kā arī Inesi Jursoni, kura spēlēs duetā ar Anci Auziņu (VPVK Bloks).
Turnīrā pieteikušies arī četri pāri no Lietuvas, kuru vidū izceļas 2011. gada Eiropas U-18 un 2012. gada pasaules U-19 čempiones Ieva Dumbauskaite un Monika Povilaitīte.

Piektdien, 9. jūnijā, sacensības O-sands pludmales stadionā, Hanzas ielā 14a, pulksten 17:00 sāksies ar kvalifikācijas turnīru vīriešiem, kurā 22 duetu starpā tiks noskaidroti astoņi pamatturnīra dalībnieki, bet sestdien turpat vīriešiem un sievietēm tiks noskaidroti ceturtdaļfinālisti. Sievietes labākos astoņus pārus noskaidros četrās grupās pa četriem pāriem, bet vīrieši sacentīsies astoņās grupās pa trim duetiem grupā. Labākie divi dueti iekļūs astotdaļfinālā, kas arī notiks sestdien.

Svētdien, 11. jūnijā, godalgoto vietu ieguvēji tiks noskaidroti jaunatklātajā Lido volejbola pludmalē Lido, Atpūtas centrā Krasta ielā, kas ziemā līdz šim bija bijusi ierasta vieta slidotājiem. Tur gan dalībnieki, gan līdzjutēji varēs baudīt gan augstas klases pludmales volejbolu, gan Lido nepārspējamās maltītes.

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot arī Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies Eiropas čempionāts.

Jāpiemin, ka izšķirošās spēles no Lido laukumiem varēs vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu.

Vairāk informācijas par ERGO OPEN turnīriem: Pludmales volejbols

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas Preses dienests