Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Hamburgā salauž kanādiešus

Samoilovs un Šmēdiņš Hamburgā salauž kanādiešus
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Vācijas pilsētā Hamburgā šorīt sākās "Major" sērijas posma pamatturnīrs pludmales volejbolā. Kā pirmie no latviešiem laukumā devās Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri grūtā mačā ar 2-1 (21:23, 21:18, 15:10) pārspēja kanādiešus Džošu Binstoku un Semu Šahteru.

Pēc Eiropas čempionātā, kurā latvieši palika piektajā vietā, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš bija gatavi jaunām uzvarām Hamburgā. Latvijas duets izlikts vien ar tam zemo 13. numuru, kas nozīmēja arī spēcīgākus pretiniekus grupā. Pirmie pretinieki bija kanādieši Džošs Binstoks un Sems Šahters.

Spēles pirmais sets latviešiem nebija sevišķi sekmīgs. Tehniskajā pārtraukumā Samoilovs un Šmēdiņš devās ar trīs punktu deficītu (9:12). Seta otrajā pusē vajadzēja veikt pakaļdzīšanos, Latvijas duetam sadeldējot deficītu līdz minimumam (17:18). Nelaikā uzbrukumu nerealizēja Samoilovs, kanādiešiem tiekot pie vairākām setbumbām. Divas no tām izdevās atspēlēt, kad Samoilovs labi nospēlēja blokā. Sekoja pārtraukumus, pēc kura servi slikti uzņēma Binstoks. Bumba pārlidoja pāri tīklam, kur tā tika atpakaļ triekta laukumā - 20:20. Turpinājums gan nebija tik sekmīgs, jo tā arī neizdevās izvirzīties vadībā. Pēc kļūdas uzbrukumā latvieši varēja sākt gatavoties otrajam setam - 21:23.

Otro setu labāk sāka kanādieši, gūstot pirmos divus punktus. Nākamos divus gan guva Latvijas duets, Šmēdiņam nospēlējot blokā. Tieši Šmēdiņš gan kļūdījās savos nākamajos divos uzbrukumos, cenšoties realizēt uzbrukumus pēc pirmās piespēles. Uzreiz pēc tam trosē bumbu raidīja arī Samoilovs, rezultātam kļūstot 2:6. Pēc paņemtā pārtraukuma situācija neuzlabojās, Šahteram lieliski nospēlējot aizsardzībā un tiekot pie septītā punkta. Pie piecu punktu deficīta latvieši atdzīvojās un sāka vēl vienu atspēlēšanos. Īsā laikā izdevās atspēlēt trīs punktus, sadeldējot deficītu līdz diviem (7:9). Līdz tehniskajam pārtraukumam Samoilovs un Šmēdiņš jau bija atpakaļ spēlē. Kanādieši paši sev sarežģīja situācijas, par ko arī samaksāja, dodoties atpūtā minimālā vadībā - 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši turpināja dominēt. Samoilovs atzīmējās ar bloku, panākot 13:11. Brīdi vēlāk gan viņam patraucēja tīkls, bumbai pēc uzbrukuma lidojot autā (13:13). Kanādieši centās lauzt cīņas gaitu ar viltīgiem nestandarta uzbrukumiem, bet latvieši, kaut ar grūtībām, tika ar tiem galā. Vienā no tādām epizodēm izdevās arī atjaunot vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Kanādieši pie trīs punktu deficīta paņēma pārtraukuma, pēc kura sadeldēja to līdz minimumam. Seta izskaņā latviešu uzvara setā tomēr netika apdraudēta, tam noslēdzoties ar rezultātu 21:18.

Trešā seta sākumā Binstoks bloķēja Samoilova uzbrukumu, izvirzot Kanādas duetu vadībā ar 2:0. Latviešiem uzreiz izdevās atspēlēties, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Pēc vēl vienas nonākšanas iedzinējos ar divu punktu deficītu latvieši piecēlās un panāca 9:7 savā labā. Turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš pilnībā salauza savus pretiniekus, izcīnot laimīgu uzvaru ar rezultātu 2-1 (21:23, 21:18, 15:10).

Atlikušās divas spēles Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs rīt, kad mērosies spēkiem ar Nīderlandes un Grieķijas pludmales volejbolistiem.


, 2016-06-08 10:05, pirms 8 gadiem
Šogad smagi klājas.....
, 2016-06-08 10:06, pirms 8 gadiem
Švaki. Cerams RIO kautko varēs parādīt!
, 2016-06-08 10:10, pirms 8 gadiem
Šitie kanādieši viņiem vienmēr sagādā problēmas.. neerts pretiniek, laikam..
, 2016-06-08 10:11, pirms 8 gadiem
Tiešām pasmagi. Bet nu uzvara paliek uzvara.
, 2016-06-08 10:20, pirms 8 gadiem
Mūždien problēmas ar agrajiem rītiem! Varbūt jāpamaina dzīves ritms?

Šoreiz pretinieki ļāva pamosties, bet šitie kanādieši jau nav īstie pretinieki, ar kuriem mērīties, lai gan, tiekot finālā, varētu pretendēt uz Rio.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.