Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pludmales volejboliste Jaudzema janvārī pirms PK posma piedzīvojusi insultu

Pludmales volejboliste Jaudzema janvārī pirms PK posma piedzīvojusi insultu
Jana Jaudzema un Tīna Graudiņa. Foto: Māris Graudiņš

Latvijas pludmales volejboliste Jana Jaudzema trešdien atklājusi, ka šī gada pašā sākumā, kad viņai pārī ar Tīnu Graudiņu bija plānots piedalīties Pasaules kausa posmā Hāgā, sportiste piedzīvojusi nelielu insultu.

Pērnā gada beigās īslaicīgi pašķīrās Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Kaut drīz vien viņas vienojās par sadarbības turpināšanu, Hāgas turnīram sportistes paguva pieteikties ar citām pāriniecēm - Kravčenoka spēlēja ar Alisi Leci, bet Graudiņa vēlējās cīnīties pārī ar ikdienā Norvēģijā dzīvojošo Jaudzemu. Tomēr Graudiņas un Jaudzemas pāris pirms pirmā mača atsauca dalību no turnīra, tobrīd to skaidrojot ar "veselības apsvērumiem".

Tagad Jaudzema atklājusi šokējošas vēstis, ka iemesls nespēlēšanai turnīrā bija ļoti nopietns.

"Esmu ļoti lepna par sava ķermeņa spēju atveseļoties un progresu. 2. janvārī biju Nīderlandē, lai spēlētu spēli, kuru mīlu. Kamēr devos uz ģērbtuvēm pirms pirmā mača, pēkšņi vairs nejutu sava ķermeņa kreiso pusi. Turnīra ārsts mani uzreiz aizsūtīja uz slimnīcu, kur tika pavēstītas šokējošas ziņas: mani bija piemeklējis neliels insults," raksta Jaudzema. "Pēc nedēļas beidzot varēju lidot mājās uz Norvēģiju un turpināt atveseļošanos šeit. Ārsti ieteica atsākt trenēties tikko kā iespējams, lai atgūtu ķermeņa spēku. Mana ķermeņa kreisā puse bija īpaši vāja."

Ierakstu Jaudzema papildinājusi ar video, kurā veic desmit pietupienus uz vienas kājas, rokās turot četru kilogramu hanteli. "Šo uzdevumu esmu veikusi daudz. Sākumā man vajadzēja palīdzību no citiem, lai noturētu līdzsvaru, šodien to varu veikt četras reizes pa desmit. Jūnijā man tiks veikta operācija, bet šis mani motivē turpināt. Cīnīšos, lai atgūtu formu."

"Ja nokļūsti situācijā, kad tev vai kādam apkārt ir aizdomas par insultu, zvani ātrajai palīdzībai. Laiks ir ļoti svarīgs. Esmu ļoti pateicīga turnīra ārstam, kurš redzēja pazīmes un nosūtīja mani uz slimnīcu," piebilst Latvijas sportiste.

View this post on Instagram

I'm so proud about my body's ability to recover and progress... 2nd of January I was in Netherlands to play the game i love. While I was going to locker room to changing for the first match i lost feelings in the left side of my body.The tournament doctor sent me straight away to the hospital. They gave me the shocking news: I just had a minor stroke. After one week I finally could fly home to Norway and continue treatment here. Doctors suggested to practice as soon as possible to re-build my body strength. Especially my left side was weak.😔 The exercise in the video has been one of the movements I have practised a lot. In the beginning  I needed support from others to keep my balance. Today, 4 months after I could do 4X10 with 4kg in my hand!😊 I know i still need to go through surgery in June, but this motivates me to keep going. I will fight my way back and get in shape💪😊 NB: If you get in a situation where you or someone around you are in doubt about stroke. Please call an ambulance.Time is vital to get treatment fast. I am so thankful that the tournament doctor saw the warnings and sent me to hospital. #motivated #strokesurvivor #keeppositive #progress #recovery #movement #activegirl #lifechallenges

A post shared by janajaudzema (@janajaudzema) on May 8, 2019 at 2:10am PDT


, 2019-05-08 12:55, pirms 5 gadiem
Turies ,Jana ! Cīnies un nekad nepadodies ! Diemžēl arvien jaunāki un gados jaunāki cilvēki saskarās ar insulta realitāti ! Liktenīgā mirklī visu izšķir nevis stundas, bet minūtes, kurā jāsaņem medicīniska palīdzība.
, 2019-05-08 16:47, pirms 5 gadiem
Labi ka viss veiksmīgi!
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk) - tiešraide būs šajā rakstā!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.