Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa turpina uzvaras gājienu NCAA, floridietes sīvi pretojas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa turpina uzvaras gājienu NCAA, floridietes sīvi pretojas
Tīna Graudiņa. Foto: Ed Chan / volleyballmag.com

Aizvadītajā naktī ASV otrajā lielākajā pilsētā Losandželosā notika kārtējie studenšu mača pludmales volejbolā. Pērnā gada FIVB Pasaules tūres labākā debitante Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante turpināja uzvaras gājienu NCAA jaunajā sezonā. Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) vadošais duets izcīnīja divas uzvaras, arī komandai divi panākumi. Sevišķi sīva izvērtās cīņa pret Austrumu krasta labāko komandu "Florida State".

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

Ranga otrā numura īpašniece Losandželosas USC savā laukumā cīnījās pret Floridas vienībām Talahasī "Florida State" (#4) un Delendas "Stetson" (#15). Mačs pret "Florida State" izvērtās episks - visi dueti spēlēja trīs setus (rets gadījums), tostarp sestie labākie pāri, kuru cīņai bija neoficāls statuss. Izšķirošais punkts tika gūts otro duetu mačā - pēc izglābšanas aizsardzībā bumba uzreiz pārlidoja pāri tīklam, pretiniece neņēma un cerēja uz autu, taču apaļums piezemējās uz līnijas - 15:13. Graudiņas pārstāvētā skola uzvarēja ar 3-2. Savukārt nākamajā duelī USC pieveica "Stetson" (4-1).

Izšķirošais punkts pret "Florida State"

Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante vispirms pārspēja Talahasī studentes Brūku Kūlmenu/Peitoni Randu - 21:16, 17:21, 15:9. Savukārt pēc tam bija vieglāka cīņa pret viešņām no Delendas: norvēģiete Sunniva Helanda-Hansena un amerikāniete Karlija Peralesa nespēja izrādīt lielu pretestību - 21:12, 21:15. Graudiņas un Bustamantes sezonas bilance tagad ir 7-0.

Nedēļas nogalē notiks aizraujoši mači - UCLA (#1) un vēl divas Rietumu krasta vadošās vienības uzņems Austrumu krasta labākās komandas. Graudiņai un Bustamantei grūtākā cīņa varētu būt pret Batonrūžas LSU spēcīgākajām spēlētājām Kristenu Nusu/Kleiru Kopolu. USC atkal spēkosies ar Talahasī "Florida State".

Kā jau ziņots, ASV koledžu čempionāta trīskārtējā (2015, 2016, 2017) čempionvienībai USC pērnajā regulārajā sezonā tik labi nesekmējās, bet 2018. gada izslēgšanas spēļu noslēgumā nācās samierināties ar ceturto vietu. Mūsu pirmkursniece Tīna Graudiņa un trešā kursa studente Abrila Bustamante (ASV) tika iekļautas "All-American" izlasē, savukārt ASV populārais medijs VolleyballMag.com šīs spēlētājas pasludināja par NCAA sezonas labāko duetu. Sezonas pēdējā mačā nospēlēja "neizšķirti" ar dvīnēm Maknamarām. Latvietes sezonas bilance (31-2) izvērtās iespaidīga, NCAA spēcīgākās divīzijas pirmo pāru spēlētāju ieskaitē tas bija labākais rādītājs.

NCAA sezonas laikā Tīna Graudiņa nevar spēlēt Pasaules tūrē, līdz to jūrmalnieces ierastā pāriniece Anastasija Kravčenoka triju zvaigžņu posmā nupat cīnījās kopā ar Alisi Leci. Aizvadītajā naktī Graudiņa un Kravčenoka spēlēja gandrīz vienlaicīgi, jūrmalnieces starta laiks aizkavējās, līdz ar to otrais mačs Kalifornijā sākās dažas minūtes pēc Kravčenokas un Leces zaudējuma.

.

Izmantotie resursi:
usctrojans.com