Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža jauno sezonu sāk ar diviem zaudējumiem

Pļaviņš un Regža jauno sezonu sāk ar diviem zaudējumiem
Haralds Regža
Foto: FIVB

Fortloderdeilā, ASV sācies "Major" sērijas pamatturnīrs, kurā pirmās divas spēles aizvadījuši Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Latviešiem gan jauno sezonu sanāca sākt ar diviem zaudējumiem, atzīstot Poiljas un Brazīlijas duetu pārākumu.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža jauno sezonu varēja sākt ar vietu "Major" sērijas pamatturnīrā. Varēja teikt, ka arī ar pretiniekiem D grupā latviešiem ir paveicies. Pirmajā mačā Pļaviņam un Regžam pretī stājās pieredzes bagātais Gregoršs Fijaleks un viņa jaunais pārinieks Mihals Brils. Līdz ar to latviešiem kā pirmajiem bija iespēja pārbaudīt šo jauno duetu. Jāpiezīmē, ka B grupā Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam būs jāspēkojas ar abu šo poļu iepriekšējiem pāriniekiem, Mariušu Prudelu un Kačperu Kujaviaku.

Spēli krietni labāk sāka Polijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 5:1. Uzreiz pēc tam Regža ar uzbrukumu un bloku divus punktus atspēlēja, bet brīdi vēlāk pats atspēlēto izsēja ar diviem nepārliecinošiem uzbrukuma sitieniem, no kuriem viens bija autā (3:7). Latviešiem vēlreiz izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem, bet Regža turpināja spēlēt nepārliecinoši, kas uzreiz noveda pie piecu punktu deficīta un pārtraukuma (5:10). Pēc pārtraukuma Latvijas duets atkal atspēlēja divus punktus, kad autā bumbu raidīja Brils. Neilgi pēc tam Regža labi nospēlēja blokā, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9.

Pēc atpūtas Brils deva iespēju latviešiem vēl pietuvoties rezultātā, bet iespēja palika neizmantota. Pēc vairākām izspēlēm Regžam izdevās bloķēt Brila uzbrukumu, panākot 13:14. Sekoja gara izspēle, kurā latvieši varēja arī izraut neizšķirtu, bet Brils glāba situāciju. Uzreiz pēc tam ar eisu pa pašu sāna līnijas malu izcēlās Fijaleks, uzlabojot poļu pozīcijas. Nākamajās epizodēs jau ļoti labi nospēlēja Pļaviņš, atjaunojot minimālu deficītu un esot tuvu tam, lai pēc lieliskām darbībām aizsardzībā arī panāktu neizšķirtu. Ko neizdevās paveikt Pļaviņam, to paveica Regža (17:17). Poļi paņēma pārtraukumu un izrāva uzvaru pirmajā setā. Atbildīgā brīdī latvieši netika galā ar Fijaleka servi, kas pretiniekiem deva divu punktu pārsvaru. Ar to pietika, lai uzvarētu setu ar 21:18.

Otro setu atkal labāk sāka poļi, Fijalekam atzīmējoties ar vēl vienu eisu (2:0). Latvijas duets prata atspēlēties un pēc Brila uzbrukuma autā izvirzīties arī vadībā ar 6:5. Turpinājumā poļi divreiz piespieda kļūdīties Regžu, Fijaleks izservēja eisu, kas beidzās ar 5:0 izrāvienu. Četru punktu deficīts saglabājās arī līdz tehniskajam pārtraukumam, bet pēc tā labs izrāviens padevās latviešiem, kuri sadeldēja deficītu līdz minimumam (11:12). Prieki gan bija īsi, jo Brils atzīstami nospēlēja vairākās epizodēs pie tīkla, ļaujot Polijas duetam spert platu soli pretī uzvarai (16:12). Turpinājumā ko glābt šajā mačā vairs neizdevās, latviešiem atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (18:21, 17:21).

Nākamajā spēlē Pļaviņš un Regža mērojās spēkiem ar grupas favorītiem no Brazīlijas, Pedru Solbergu un Gutu Karvaljesu, kuri pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:14) pārspēja šveiciešus Niko Bīleru un Marko Kratigeru.

Spēli dueti sāka ar mainīgām sekmēm, te vienam, te otram izdodoties pabūt minimālā vadībā. Nopietnu izrāvienu pirmie veica brazīlieši, izvirzoties vadībā ar 9:6. Latviešiem ar saspēli nevedās, kas beidzās ar nerezultatīviem uzbrukumiem. Ar veiksmes palīdzību Regžam izdevās tikt pie eisa, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Līdzīgi kā pirmajā mačā, arī šoreiz Regža labi spēlēja pie tīkla blokā, bet ar to bija par maz. Rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem, bet pāris brazīliešu kļūdas latviešiem ļāva nedaudz atspēlēties. Diemžēl pašu spēkiem neko panākt neizdevās. Regža turpināja spēlēt vāji uzbrukumā, kas beidzās ar zaudētu pirmo setu - 16:21.

Arī otro setu labāk sāka Brazīlijas duets, sekmīgi darbojoties aizsardzībā. Tiesa lielas grūtības viņiem tas nesagādāja, jo latvieši neuzbruka pārāk spēcīgi un precīzi. Brazīlieši turpināja spēlēt uz Regžu un vākt punktus, izvirzoties vadībā ar 7:3. Pie rezultāta 9:4 Pļaviņš pieprasīja pārtraukumu, kas bija pēdējais brīdis, lai vēl kaut ko uzlabotu šajā mačā. Brazīlijas duets laukumā izskatījās krietni labāk, tā ka cerēt uz kādu strauju pavērsienu šoreiz bija naivi. Turpinājumā latvieši nonāca iedzinējos arī ar astoņu punktu deficītu, galu galā atzīstot Pedru un Gutu pārākumu ar rezultātu 0-2 (16:21, 13:21).

Izšķirošo maču par izkļūšanu no apakšgrupas Pļaviņš un Regža aizvadīs ceturtdien, kad plkst. 17:30 pēc Latvijas laika mērosies spēkiem ar jau minētajiem šveiciešiem Bīleru un Kratigeru, kuri arī piedzīvoja zaudējumu pret Polijas duetu ar rezultātu 0-2 (15:21, 15:21).


, 2017-02-08 17:20, pirms 7 gadiem
Bez variantiem diemžēl.
, 2017-02-08 18:08, pirms 7 gadiem
Kur videotranslacija bij?mekleju neatradu!
, 2017-02-08 18:28, pirms 7 gadiem
Sportacentrs no rīta bija ierakstijis, ka spēle 16.30 (pēc Latvijas laika). To neredzēju, bet tagad man SŠ 1xbet79.com rādīs 19.30! Sportacentrs rakstija, ka 18.30. Velns viņ zin.... Jāgaida.
Par Pļaviņu Regžu nekas lēnām ieskriesies. Sezona tik sākās.
, 2017-02-08 18:30, pirms 7 gadiem
, 2017-02-08 19:09, pirms 7 gadiem
Koif 5 uz USA ... Wow, zinot cik mūsējie maz trenējušies, šī ir izcila likme!
, 2017-02-08 19:29, pirms 7 gadiem
Swatcmajorseries majas lapa ir tiesraide. Diemzel pakasa uz galotnem
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.