Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

G. Samoilovs: "Galvenā problēma - Tīna grib mainīt treneri, bet Anastasija nē"

Ints Megnis
Ints Megnis

G. Samoilovs: "Galvenā problēma - Tīna grib mainīt treneri, bet Anastasija nē"
Genādijs Samoilovs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vadošo pludmales volejbolistu Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas "šķiršanās skandāla" galvenais iemesls varētu būt treneris Genādijs Samoilovs, kurš sarunā ar Sportacentrs.com saka, ka labprāt turpinātu strādāt ar sportistēm un uzskata, ka Latvijā par viņu labāka trenera nav. Tikmēr par Samoilova darbības principiem šoku pauž Tīnas Graudiņas tēvs Māris Graudiņš. Lielāka skaidrība par sportistu nākotni varētu būt trešdien, kad notiks visu iesaistīto pušu un Latvijas Volejbola federācijas tikšanās.

"Es neko nezināju, tikai dzirdēju baumas no visām pusēm. Tīna man atsūtīja vēstuli, pasakot paldies, ka grib pamainīt treneri. Nezinu, kurš tas būs, kāda viņai ir turpmākā programma, plāni. Savukārt Anastasija no manis negrib iet prom," teica Genādijs Samoilovs. "Domāju, ka arī federācija un Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) par to neko nezina. Mums šāda situācija jau bija pirms desmit gadiem, kad bija pārpratumi starp mani, Sašu (Aleksandru Samoilovu), Mārtiņu Pļaviņu un Aigaru Birzulu. Bija saruna LOV, kur viss tika nokārtots."

"Pirms diviem gadiem Tīna pirmoreiz atnāca pie manis un lūdza, lai es sāku strādāt ar viņu. Mēģinājām vispirms pārī ar Jekaterinu Stepanovu, kura tomēr atteicās. Ilgi domājām un galu galā izvēle krita uz Anastasiju. Kad sākām strādāt, mums bija 102. vieta pasaules rangā, tagad esam 27. pozīcijā," stāsta Samoilovs. "Ja tagad Tīnas tētis pēkšņi mainījis viedokli, es viņu nesaprotu, mums ir pārpratumi. Tīnas vecāki prasīja no manis atskaiti, viņi teica, ka nav apmierināti ar manu darbu un grib kaut ko pamainīt. Ja viņi var atrast labāku treneri par mani, nevaru to aizliegt - daudzi kādreiz aizgājuši no manis, bet pēc tam atgriezušies. Es nekad nevienu ar varu neturu un arī nedzenu prom, sportisti paši izlemj, kur viņiem labāk."

"Gaidām, kad Tīna atgriezīsies. Galvenā problēma ir, ka Tīna grib pamainīt treneri, bet Anastasija negrib. Žuzē Morinju teica, ka viņš varbūt nav labākais treneris pasaulē, bet labāka par viņu nav. Es pludmales volejbolā zinu tikai 3-4 trenerus, kuri ir līdzīgā līmenī kā es - ne labāki, bet līdzīgi. Ja pēkšņi tāds parādās Latvijā, labprāt satikšos un parunāšu ar viņu," teica Samoilovs, sakot, ka Graudiņas izvēle nākotnē varētu būt starp Lauri Iecelnieku, Andri Krūmiņu un Pēteri Plūmi. "Viņi meklē treneri, bet nevar stingri pateikt ar ko grib strādāt. Tāpēc arī Anastasija nevar saprast, ko darīt. Anastasija tic man un tic savai pāriniecei. Ja nevar pateikt, kurš būs treneris, ir prātīgi palikt. Tāpēc Anastasija pateica, ka nekur neies. Kāpēc viņām kaut ko meklēt? Mums viss ir kārtībā."

Tiesa, šeit jāpiebilst, ka Kravčenoka pašlaik ir attiecībās ar Genādija Samoilova dēlu Mihailu.

"Es uzrakstīju Tīnai, ka man ar viņām bija cits plāns, citi mērķi un citi sapņi. Gribu ar viņām strādāt vēl 10 gadus, lai viņas tiktu pasaules ranga trijniekā. Ļoti nožēloju, ka Tīna aizgājusi no manis. Lasu komentārus, tur citi saka, ka gribu pacelt savu ego, tomēr es negribu to celt vēl augstāk, jau tāpat zinu, ka esmu labākais. Es gribu strādāt un palīdzēt saviem audzēkņiem," saka Samoilovs vecākais. "Palīdzu visiem, kuri pie manis atnāk, nekad neturu uz audzēkņiem ļaunu prātu. Es varu visu piedot - varu kaut ko neaizmirst, bet piedot varu visu."

Samoilovs uzsver, ka Latvijai ļoti svarīgs būtu otrs dāmu pludmales volejbola pāris, jo, ja neizdosies Tokijas olimpiskajām spēlēm kvalificēties caur pasaules rangu, to vēl būs iespēja izdarīt caur Kontinentālo kausu. Treneris uzskata, ka Latvijā pašlaik ir trīs pludmales volejbolistes - Graudiņa, Kravčenoka un Alise Lece -, tāpēc būtu nepieciešama vēl vismaz viena, jo Kontinentālajā kausā startēs divi pāri no valsts.

"Ja kāda no spēlētājām gūst traumu, to dalībai olimpiskajās spēlēs var nomainīt vien volejboliste, kura piedalījusies vismaz 12 Pasaules kausa posmos. Mums tāda trešā cilvēka nav, bet, cik es zinu, Tīnai ir traumēti abi ceļi un viņa atteikusies no operācijas. Mums jādomā par trešo un ceturto spēlētāju. Piemēram, vīri man tagad ir seši, zinu, ka jebkuru brīdi varu pamainīt, ja ir traumas. Par to vajag domāt," uzsver treneris. "Mums jābūt divām komandām. Obligāti jānotur Alisi, jāpalīdz viņai, jāpavelk - sponsoriem, federācijai, LOV. Tāpat vajag atrast ceturto meiteni, publiski aicinu jebkuru meiteni - es palīdzēšu kā treneris. Ja atnāks Marta Ozoliņa, Kristīne Briede, Vanesa Grosberga, palīdzēšu meitenēm."

Samoilovs iesaka, ka gala lēmums par pāriem būtu jāpieņem maijā, kad Graudiņa atgriezīsies no studijām ASV. Viņš uzskata, ka tad kopā būtu jāsanāk visiem treneriem, ekspertiem un spēlētājām, kuri arī lemtu - kuras spēlētājas, kuros pāros vislabāk sader kopā.

"Dzirdēju par Tīnas akadēmisko gadu, bet jebkurā gadījumā agrāk par maiju viņa neatgriežas. Kad atgriezīsies, varam savākt Treneru padomi, savākt visas meitenes un nolemt ar ko labāk Anastasijai, Tīnai, Alisei vai Martai Ozoliņai turpināt spēlēt. Neuzstāju, ka man šāds lēmums vienam jāpieņem. Tomēr agrāk par maiju to runāt nevar. Alise un Anastasija brauc uz ar mani uz Ēģipti, mēģināšu sagatavot viņas kā profesionālas sportistes, kā citas tobrīd izskatīsies, man grūti teikt," saka Samoilovs.

"Kā treneris, esmu pret Tīnas mācībām ASV, kā tētis - pilnīgi par. Teicu, ka problēmas varam upurēt izglītības dēļ. Ja Tīna pēc mācībām atgriežas Latvijā, kaut par to šaubos, labprāt turpināšu ar viņu strādāt no 1. janvāra līdz 31. decembrim. Zinu, ka studentu līga ASV ir ļoti zemā līmenī, tas ir kaitīgi, tomēr kā tētis es esmu par," stāsta Samoilovs, atgādinot, ka arī Mārtiņš Pļaviņš un Kravčenoka pašlaik mācās universitātē. "Vienmēr eju viņiem pretī un nekad neesmu pret mācībām. Tīna to zina, ka nespiežu viņu."

Sportacentrs.com piektdien vērsās arī pie Tīnas Graudiņas tēva Māra Graudiņa, kurš varētu būt viens no galvenajiem šķiršanās lēmuma pieņēmējiem, bet viņš nevēlējās situāciju plaši komentēt pirms trešdien gaidāmās visu pušu tikšanās.

"Anastasijas lēmums nāca kā pārsteigums Tīnai. Piekrītu Samoilovam, ka ārzemju studijas nav galvenais iemesls Kravčenokai atstāt komandu. Visdrīzāk, treneris ietekmējis šādu lēmumu, jo sava reputācija viņam vienmēr bijusi pirmajā vietā," Māris Graudiņš teica par meitas līdzšinējo treneri. "Es pats, agrāk strādājot septiņus gadus par treneri četrās valstīs, nekad neesmu piedzīvojis šādu trenera attieksmi, kādu diemžēl redzēju šovasar."

  +5 [+] [-]

, 2018-12-08 10:11, pirms 5 gadiem
Attieksme droši vien nav Genādija stiprākā puse, taču zināšanas, attieksme pret darbu un līdz ar to arī rezultāti viņam ir visaugstākajā līmenī!

  -1 [+] [-]

, 2018-12-08 11:03, pirms 5 gadiem
Kādi ir sasniegumi trenerim par kuru labāka nav?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-08 11:10, pirms 5 gadiem
Cik es zinu ir divi cilvēki kuri vienmēr neapmierināti ar trenera attieksmi, metodēm un vienmēr iejaucās procesā-Māris Graudiņš un Olga Samoilova
Kurš ar kuru satiekas arī nav mūsu darīšana,-autoram
Klasik Vlasik Fass

  +7 [+] [-]

, 2018-12-08 11:32, pirms 5 gadiem
Domāju, ka Tīnas izvēle būtu jārespektē, jo smejies vai raudi, bet viņa ir komandas sportiskā līdere, kurai tad arī jāuzņemas atbildība par GRA/KRA sportisko attīstību! Trenera darbs ir vērtējams pēc vairākiem aspektiem: tehniskā un fiziskā sagatavotība, darbs sacensību laikā, taktikas/stratēģijas sagatavošana pirms/pēc spēlēm, psiholoģiskā motivēšana, komandas mikroklimata pārraudzība utt. Beigu galā trenerim būtu jābūt personībai, kas audzēkņiem rāda piemēru visās dzīves jomās! Pašpasludinātais "labākais treneris pasaulē" daudzmaz nosedz tikai vienu lauku - tehniku, pārējais ir tuvu nullei un Samoilovam noteikti ir kur augt!
P.S. cepums Sportacentram par bildi - ļoti daiļrunīga........

  +6 [+] [-]

, 2018-12-08 11:49, pirms 5 gadiem
Geo rakstīja: Kādi ir sasniegumi trenerim par kuru labāka nav?
Sākot no 2004g Plavins/ Samoilovs I vieta EČ u20,I vieta EČ U23,I vieta PČ U21,Iii vieta EČ U23-2006,I vieta LČ2006,2008,pirmie Latvijas vēsture tika uz Olimpiādi, piedalījās arī 2012 un 2016,Saša ar Jāni 3x pasaules rangā lideri,daudzkarteji čempioni pasaules kausos, Eiropas čempioni un vicečempioni,LČ,Miša U19,U21 PČIIIvieta,U22 I vieta EČ,meitenes no 102 paceļas, II vieta U22 EČ
NAV TIK MAZ

  +8 [+] [-]

, 2018-12-08 11:51, pirms 5 gadiem
Nu cik pēc lasītā var spriest, tad Samoilovs nekāda vieglā personība nav un lai viņu izturētu ir jābūt pretī arī fiziski un emocionāli stiprai personībai. Bet nu lai vai kā, bet rezultāti viņam ir.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-08 11:53, pirms 5 gadiem
Cik var cepties...Kravčenoka grib ar Tīnu spēlēt,bet viņa mācās Amerikā...un netrenējas(cipa trenējas),tad kādas perspektīvas???

  +3 [+] [-]

, 2018-12-08 12:12, pirms 5 gadiem
Genādījs kā vienmēr spridzina intervijās. Bet arī visu loģiski izstāsta. Mums LV ir paveicies,ka ir extra klases treneris ar milzīgu pieredzi.
Žēl, ka viņam pie reizes nav arī pūkainais raksturs, kas spēj visiem piemēroties, bet noteikti labāk ir profs ar sliktu raksturu, nekā pūkainis, kas nemāk trenēt.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-08 12:25, pirms 5 gadiem
bankir rakstīja: Sākot no 2004g Plavins/ Samoilovs I vieta EČ u20,I vieta EČ U23,I vieta PČ U21,Iii vieta EČ U23-2006,I vieta LČ2006,2008,pirmie Latvijas vēsture tika uz Olimpiādi, piedalījās arī 2012 un 2016,Saša ar Jāni 3x pasaules rangā lideri,daudzkarteji čempioni pasaules kausos, Eiropas čempioni un vicečempioni,LČ,Miša U19,U21 PČIIIvieta,U22 I vieta EČ,meitenes no 102 paceļas, II vieta U22 EČ
NAV TIK MAZ
MAZ NAV, bet kaut kā ne tas panākumu kalibrs priekš trenera par kuru labāka nav. Kur ir olimpisko spēļu, PČ medaļas, PK kopvērtējum rezultāti, utt.?

  +5 [+] [-]

, 2018-12-08 13:17, pirms 5 gadiem
Geo rakstīja: MAZ NAV, bet kaut kā ne tas panākumu kalibrs priekš trenera par kuru labāka nav. Kur ir olimpisko spēļu, PČ medaļas, PK kopvērtējum rezultāti, utt.?
Lai ar brazīļu, amerikāņu vai holandiešu spēlētāju resursiem būtu pasaules elitē, tur trenerim nav jābūt ģēnijam. Savukārt lai līdz elitei no nekurienes aizvestu divus LV pārus ar 1,95 m gariem bloķētājiem - tur ir jābūt pasaules top trenerim!

  +6 [+] [-]

, 2018-12-08 14:56, pirms 5 gadiem
vai nav tā - kur Samoilovs seniors, tur intrigas?

  +8 [+] [-]

, 2018-12-08 15:33, pirms 5 gadiem
Kāds kurš bija Jūrmalā vasarā vēroja U22 Eiropas čempionātu, kur Samoilovs sēdēja kā treneris pārējiem meiteņu pāriem un ņirgājās par viņam un lamāja ka spēlēt nemāk un ko vispār dara volejbolā, tad par attieksmi pret pārējām viņam gan ir drausmīga. Tikpat labi kā viņš savu dēlu Mihailu Jūrmalā ar čībām sita ka nemāk spēlēt, vai arī u18 neļāva spēlēt par 5.vietu, jo zaudēja ceturtdaļfinālā

  +8 [+] [-]

, 2018-12-08 16:53, pirms 5 gadiem
Ego vecim kosmisks.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-08 18:32, pirms 5 gadiem
Samoilovs ir vnk kapriizs pensionaars, kursh principaa negrib vairs neko reaalu dariit kaa tikai gudri d.r.t, teiksim ar bazaru manipuleet cilveekus un situaacijas. Tagad arii kaarteejo reizi kaa zutis meegina izliist no sataisiitajiem suudinjiem. Lai iet straadaat uz koloniju un audzinaat kriminaalus. Normaalaa sabiedriibaa vinjam dariit nav ko. Protams vinsh veel gribeetu pagozeeties atleetu sasniegumu sauliitee, bet mans ieteikums ir Vnk nevajag pie vinja treneeties un lai vinsh nospraagst tai iedomiibaa. Treneejaties meitenes pie normaaliem cileekiem!

  +5 [+] [-]

, 2018-12-08 18:49, pirms 5 gadiem
Ir lietas, kuras mēs nekad neuzzināsim. Ož pēc tā, ka Tīnai pašcieņa neļauj turpināt sadarbību ar treneri. Rezultāti sevi attaisno līdz noteiktam mēram.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-09 10:40, pirms 5 gadiem
"VECAIS TĪTARS VĀVERU VIRPULĪ"

  +4 [+] [-]

, 2018-12-09 10:53, pirms 5 gadiem
knaible rakstīja: Ego vecim kosmisks.
un agri vai vēlu, tadi pieliek bikses...

  -3 [+] [-]

, 2018-12-09 13:54, pirms 5 gadiem
Samoilovi visu laiku ir jaukuši gaisu pludmales volejbolā! Brazīlijas olimpiādei, bija jābūt par pierādījumu "labākajam trenerim", bet iznāca liela izgāšanās. "Labākais treneris" ir sajaucis visus pārus, savu ambīciju dēļ. Tas būs brīnums, ja uz Japānu aizbrauks kaut viens vīru pāris! Par meitenēm runājot - viņas jau ir norakstītas, un pasarg Diev"s, ja viņas arī turpmāk paliks Samoilova rokās!

     [+] [-]

, 2018-12-09 13:57, pirms 5 gadiem
Bilde pie raksta, pati par sevi jau arī parāda Samoilova īsto seju!

  +6 [+] [-]

, 2018-12-09 16:28, pirms 5 gadiem
Kas mainījās, ka jāpārpublicē bija?

     [+] [-]

, 2018-12-09 16:38, pirms 5 gadiem
Man žēl abu dēlu, kam bija jāaug pie tāda tirāna

  -1 [+] [-]

, 2018-12-09 17:45, pirms 5 gadiem
bankir rakstīja: Sākot no 2004g Plavins/ Samoilovs I vieta EČ u20,I vieta EČ U23,I vieta PČ U21,Iii vieta EČ U23-2006,I vieta LČ2006,2008,pirmie Latvijas vēsture tika uz Olimpiādi, piedalījās arī 2012 un 2016,Saša ar Jāni 3x pasaules rangā lideri,daudzkarteji čempioni pasaules kausos, Eiropas čempioni un vicečempioni,LČ,Miša U19,U21 PČIIIvieta,U22 I vieta EČ,meitenes no 102 paceļas, II vieta U22 EČ
NAV TIK MAZ
"Samoilov"- Tas, ko tu te sarakstiiji iespeejams ir 10 un varbut pat vairaaku treneru daudzu gadu suurs darbs bez kuriem ne Aleksandrs ne Mihails neko nebuutu sasniegushi. Taa ka padali, padali shaas vietas ar vismaz 10 un tu buusi taads pats treneris kaadi ir vismaz 10 Latvijaa un simtiem shai pasaulee. Bet ir saprotams, ka taadam egoistam kaa tev tas ir stipri saapiigi tagad vecumaa, jo pasaulee neviens tevi neuztver kaa labu treneri bet vnk Papa kotorij nechevo bolshe neumeet kak sinoveij gonjatj i izdevatsa nad drugimi.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-09 20:10, pirms 5 gadiem
klasik_vlasik_112736619460170 rakstīja: "Samoilov"- Tas, ko tu te sarakstiiji iespeejams ir 10 un varbut pat vairaaku treneru daudzu gadu suurs darbs bez kuriem ne Aleksandrs ne Mihails neko nebuutu sasniegushi. Taa ka padali, padali shaas vietas ar vismaz 10 un tu buusi taads pats treneris kaadi ir vismaz 10 Latvijaa un simtiem shai pasaulee. Bet ir saprotams, ka taadam egoistam kaa tev tas ir stipri saapiigi tagad vecumaa, jo pasaulee neviens tevi neuztver kaa labu treneri bet vnk Papa kotorij nechevo bolshe neumeet kak sinoveij gonjatj i izdevatsa nad drugimi.
Mūsējai milzigai valstij tas ir galīgs nieks,bet Jūsu psihiatrs ļoti lūdza ar Jums vairs komunicēt!!!!!

     [+] [-]

, 2018-12-10 11:28, pirms 5 gadiem
Geņa ir pludmales volejbola VV 32kg

     [+] [-]

, 2018-12-10 11:46, pirms 5 gadiem
Šī bilde ir no vecā Samoilova Tindera!?