Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Kuram jābrauc uz PK finālturnīru, lems Volejbola federācijas valde

Kuram jābrauc uz PK finālturnīru, lems Volejbola federācijas valde
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Kļuvis zināms, ka Pasaules kausa izcīņas finālā, kas janvārī risināsies Brazīlijā, katru valsti varēs pārstāvēt tikai viens pludmales volejbola pāris. Volejbola federācijā šodien tikās gandrīz visi mūs labākie pludmales volejbolisti, lai izteiktu savu viedokli, kuram būtu jāpārstāv valsts šajās sacensībās.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas fināls 2013. gada janvārī notiks pirmo reizi un Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) jau pavēstījusi, ka tas risināsies Brazīlijā. Latvijas pludmales volejbolisti vietu turnīrā nodrošināja pateicoties faktam, ka Londonas olimpiskajās spēlēs startēja divi mūsu pāri, kuri ceļazīmi uz četrgades lielāko sporta forumu nodrošināja caur olimpisko kvalifikācijas rangu. Pēc līdzīgiem nosacījumiem turnīram kvalificējušās arī Brazīlija, ASV, Vācija un Šveice. Tāpat turnīrā vīru duetiem startēs to valstu komandas, kuras triumfēja Kontinentālā kausa izcīņās – Japāna, Dienvidāfrika, Norvēģija, Venecuēla un Kanāda.

Šobrīd aktuāls ir jautājums, kas pārstāvēs Latviju šajā turnīrā. Šajā sakarā Volejbola federācijas telpās šodien notika tikšanās, kurā piedalījās treneri un trīs no četriem spēlētājiem, kuri tiesības turnīrā startēt Latvijai nodrošināja. Tā kā Mārtiņš Pļaviņš šobrīd atrodas Turcijā, viņš sapulcē piedalīties nevarēja.

Tika uzklausīti visu trīs atlikušo spēlētāju (Jāņa Šmēdiņa, Aleksandra Samoilova un Ruslana Sorokina) un viņu treneru viedokļi un nolemts, ka tiks veidota pludmales volejbola komisija, kas tad arī mēģinās nonākt pie kopsaucēja. Tālāk savus ieteikumus komisija nodos federācijas valdei, kura līdz 9. decembrim (pieteikumu pieņemšanas termiņš) pieņems galīgo lēmumu, kuri divi sportisti dosies uz Brazīliju, portālu Sportacentrs.com informēja LVF ģenerālsekretārs Egils Cīrulis.

Turnīra izspēles sistēma paredz, ka 10 dueti sākotnēji tiek sadalīti divās grupās pa pieciem katrā no tām un izspēlē viena apļa turnīru. Pēc tā divi spēcīgākie no katras grupas izspēlēs pusfinālus, kuriem sekos cīņas par godalgām. Šāda veida turnīrs risinās pirmo reizi. Līdzīgs turnīrs notiks arī dāmu duetiem.


, 2012-11-07 17:38, pirms 11 gadiem
Ja olimpiskā gada pasaules labākais aizsargs pludmales volejbolā netiks uz šo turnīru, tad tas būs viens liels nonsenss... Vienalga kādi ir kritēriji.
, 2012-11-07 18:15, pirms 11 gadiem
Nee nu Speedam ar Plavu vajadzeetu nomociit veel vienu turniiru sogad kopaa un peec tam lai sitas kaa kurs grib.Vini ir vairaak pelnijusi ,kaa arii domajams lielakoties biica cienitaji latvijaa tikai par to buutu.
Paklausiet tak faniem reiz ar.Savaadaak sanaak federaacija lemj,faateriisi lemj un veel velns zin kas lemj.Margarins kautkaads.
, 2012-11-07 18:20, pirms 11 gadiem
Varbūt vēl uztaisīt fanu sms balsojumu?
, 2012-11-07 18:24, pirms 11 gadiem
Vislielākās ambīcijas patreiz izrāda """cilvēciņi""" ,

kuri PAŠI NEKAD NEKO NAV SASNIEGUŠI

un NEKAD arī NEKO NESASNIEGS,

bet galvenais , ka ir kāds, kas viņos klausās .....

un viņi tagad var IZTEIKTIES, jo ir kāds , kas klausās .....

Un ja LATVIJAS volejbola FEDERĀCIJĀ atradīsies kaut viens

""""cilvēciņš""" ,

kurš PATEIKS,

ka uz šo turnīru NEBRAUKS Mārtiņš Pļaviņš ,

tad varam teikt droši .......

ka tie pārējie

nav cienīgi Mārtiņam Pļaviņam pat aizšņorēt viņa kurpes ....
, 2012-11-07 20:00, pirms 11 gadiem
Bet visticam ka Plavinu atkal uzmetis,zel ka vinam nav jauna parinieka.
, 2012-11-08 15:34, pirms 11 gadiem
Piekrītu assajam!
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.