Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Dolotova/Kravčenoka un Samoilovs/Vilde iegūst Universiādes zeltu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dolotova/Kravčenoka un Samoilovs/Vilde iegūst Universiādes zeltu
Elvita Dolotova un Anastasija Kravčenoka. Foto: Sieviešu volejbola klubs "Jelgava/LLU"

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Elektrum" Olimpiskā sporta centra "O-Sands" smiltīs risinājās Latvijas Universiāde pludmales volejbolā. Sieviešu ieskaitē labākās bija galvenās favorītes Anastasija Kravčenoka un Elvita Dolotova, bet vīriešu ieskaitē uzvarēja nomināli spēcīgākie Mihails Samoilovs un Atvars Vilde.

Sieviešu turnīra finālā Latvijas Universitātē studējošās daugavpilietes Anastasija Karvčenoka un Elvita Dolotova pieveica Daugavpils universitātes pārstāves Mariju Čerņavsku un Darju Tarasenko. Šāds iznākums galīgi nebija pārsteigums, jo Kravčenoka pavisam nesen ieguva Eiropas čempionāta zeltu un triumfēja Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, savukārt Dolotova ir cēlāja "Jelgava/LLU" klubā un Latvijas izlasē. Universiādes bronzu nopelnīja Kristīna Iskorostenska/Elza Smilškalne no Rīgas Stradiņa universitātes.

Vīriešu finālā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti Mihails Samoilovs un Atvars Vilde apspēlēja Daugavpils Universitātes pārstāvjus Zigmāru Keišu un Jevgeņiju Nazarovu. Arī šeit iztika bez sensācijas, jo Samoilovs pērn uzvarēja U22 Eiropas čempionātā un šogad ieguva Latvijas zeltu, savukārt pašreizējais valsts bronzas īpašnieks un "O-Sands" treneris Vilde tagad faktiski bija laukuma saimnieks.

Turnīrā varēja piedalīties arī augstskolu darbinieki un šī gada absolventi, taču šoreiz zeltu nopelnīja īstas studentes un īsti studenti.

Latvijas Universiāde pludmales volejbolā, pēdējo gadu zelta arhīvs

GadsZelta studentesZelta studenti
2017.Terēze Hrapāne/Anastasija Kravčenoka (DU)Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs (LSPA)
2018.Darja Aleksejeva/Anastasija Kravčenoka (DU)Rihards Finsters/Rinalds Belerts (LU)
2019.Elvita Dolotova/Anastasija Kravčenoka (LU)Mihails Samoilovs/Atvars Vilde (LSPA)

Izmatotie resursi:
studentusports.lv

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 17:35, pirms 4 gadiem
bet kur Graudinja??

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 17:37, pirms 4 gadiem
nevar buut ka netika uz pjedestaala!!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 17:40, pirms 4 gadiem
dnp rakstīja: bet kur Graudinja??
Graudiņa mācās Amerikā.