Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ozoliņa un Lece triumfē Latvijas čempionātā

Ozoliņa un Lece triumfē Latvijas čempionātā
Marta Ozoliņa
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola čempionātā sieviešu konkurencē šodien triumfēja Marta Ozoliņa un Alise Lece, finālmačā pieveicot Ingu Ikaunieci un Lanu Sorokinu (20:22, 21:8, 15:7).

Līdz pusfinālam aizcīnījās ar pirmo numuru izliktās Marta Ozoliņa/Alise Lece un turnīra otrais numurs Rūta Treija un Alise Elizabete Pastare. Jau ceturtdaļfinālā no turnīra izstājās Ilze Liepiņlauska un Sanda Ragozina, kuras divas setos atzina Ozoliņas/Leces pārākumu.

Ozoliņa/Lece savā pusfinālā tikās ar Agnesi Caicu un Anastasiju Kravčenoku (7.). Ar pirmo numuru izliktās volejbolistes uzvarēja divos setos ar 2:0 (21:10 un 21:16). Tikmēr Treija/Pastare sacentās ar Ingu Ikaunieci un Lanu Sorokinu (6.).

Pirmie divi seti aizritēja samērā līdzīgā cīņā, abiem duetiem pārmaiņus dominējot laukumā. Pirmajā setā Ikauniece/Sorokina uzvarēja ar 21:18, taču otrajā Treija/Pastare spēja revanšēties (21:16). Izšķirošajā setā ar sesto numuru izliktās Ikauniece/Sorokina bija krietni pārliecinošākas, uzvarot ar 15:3 un iekļūstot Latvijas čempionāta finālā.

Finālā sākumā nelikās, ka gaidāma liela intriga, jo Ozoliņas/Lecas pārākums izskatījās visai drošs un izpaudās arī rezultātā. Iegūts tika sešu punktu pārsvars, taču seta izskaņā Ikauniece un Sorokina nošokēja savas pretinieces, savācot vairākus punktus pēc kārtas, un jau 20:20. Tika pieprasīts pārtraukums, taču Ozoliņa un Leca tā arī nesaņēmās, neveiksmīgi uzņēma pēdējo servi un pirmo setu zaudēja 20:22.

Otro setu ar septiņiem punktiem savās servēs uzsāka pludmales karaliene Marta Ozoliņa. Pēc laukuma pušu maiņas šī sērija gan tika pārtraukta, taču turpinājumā rezultāts izauga jau līdz 15:4 Ozoliņas un Leces labā. Šoreiz nekādi pārsteigumi nenotika, un pārliecinoša uzvara 21:8, izlīdzinot rezultātu pa setiem.

Trešais sets bija jau daudz saspringtāks, un pirmo reizi divu punktu pārsvaru kāda no komandām sasniedza tikai pie 8:6, kad vadību pārņēma Ozoliņa/Lece. Ar to iesākās izšķirošais izrāviens, kurā pretiniecēm līdz mača beigām tika ļauts gūt tikai vienu punktu (15:7). Ozoliņa/Lece līdz ar to varēja svinēt uzvaru un 2014. gada Latvijas čempioņu titulu.

Noskaidrotas arī trešās vietas īpašnieces. Divos setos Caica/Kravčenoka uzveica Treiju/Pastari - pirmajā setā uzvarot ar 21:19, savukārt otrajā ar 21:18.

Izmantotie resursi:
Pludmales Volejbols