Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Birzulis: "Ceturtā vieta ir visbēdīgākā - to mēs negribam"

Birzulis: "Ceturtā vieta ir visbēdīgākā - to mēs negribam"
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Emocijas pār malām pēc lieliskās uzvaras ceturtdaļfinālā plūda arī Pļaviņa un Šmēdiņa trenerim Aigaram Birzulim. Tiesa, svinībām daudz laika nav - jāsāk gatavoties rītdienas mačam ar brazīliešiem Emanuelu un Alisonu, ar kuriem līdz šim vēl nav nācies spēlēt.

"Karjeras svarīgākā uzvara? Nedomāju. Karjera vēl turpinās un visas galvenās spēles mums vēl priekšā. Arī šajā turnīrā. Taču esam nonākuši tādā pašā situācijā kā pirms gada pasaules čempionātā, tikai tagad - vēl augstākas raudzes turnīrā," rezumēja Aigars Birzulis. Spēlē pavērsienu izdevies radīt ar taktikas maiņu. ""Mums ir divas taktiskās izstrādnes, kā varam spēlēt. Pirmajā setā Mārtiņam neaizgāja spēle no ceturtās zonas, amerikāņi ļoti labi tika galā, tāpēc uzreiz pamainījām spēles stilu, un tas nostrādāja. Īpaši spēles sākumā, arī vidudaļā nedaudz pietrūka rezultējošā uzbrukuma pēc labas aizsardzības - Mārtiņš cēla grūtas bumbas, taču nebija tik labas otrās piespēles. Taču puiši šos grūtos brīžus izturēja, paldies viņiem par to, un beigās viss sanāca okay!"

Jautāts par spēles plānu un amerikāņu vājajām vietām, uz kurām bija gatavots trieciens, treneris atzina, ka Mārtiņam un Jānim bijis uzdevums mēģināt provocēt pretiniekus uz kļūdām. "Staigājām no viena spēlētāja pie otra. Ļoti labi zinājām, ko katrs no viņiem var, un sapratām - ja spēsim viņus noķert uz neuzmanību, tad mums būs iespēja. Tā arī notika - atsevišķas serves viņi uzņēma ne tik labi un pēc tam, ceļot no dziļuma, mums uzreiz radās zināmas priekšrocības aizsardzībā. Ilgtermiņā tas attaisnojās." Interesanti, ka šoreiz talkā latviešiem nāca arī apstākļi, turklāt - neierastā veidā. "Labi, ka nācās spēlēt trešo setu un stipri satumsa - jau iepriekš bijām ievērojuši, ka pie šī apgaismojuma viņiem spēle vedas ne visai labi. Arī Romā, spēlējot pret Samoilovu un Sorokinu, viņiem šādos apstākļos klājās ļoti grūti. Nonākot līdz trešajam setam - tas mums bija pluss."

Rītvakar priekšā pusfināls - turnīrā būs palikušas tikai četras komandas, kas turpinās cīņu par trim medaļām. Viens būs liekais... "Šādā pasākumā ceturtā vieta ir visbēdīgākā - to mēs negribam," apliecināja treneris. Emociju pietikšot. "Ja paliksim uz tās pašas nots, uz kuras atrodamies patlaban, viss būs kārtībā. Tik nosvērti viņi [Mārtiņš un Jānis] nav spēlējuši sen. Tāpēc gribētos vēlēt veiksmi, lai mums būtu medaļa. Centīsimies nedomāt [par atbildību], jo mums galvenā spēle turnīrā bija iepriekšējā. Šī jau drīzāk bija kā bonuss, jo bija skaidrs, ka amerikāņiem vajag vairāk. Tā bija vienīgā ASV komanda, kas vēl bija palikusi šajā turnīrā, amerikāņiem jau bija nācies ciest no Latvijas komandas, līdz ar to - mums šajā situācijā bija vienkāršāk."

Rītdienas pretinieki - Emanuels un Alisons. "Ar šo komandu nekad neesam spēlējuši, tā ka būs atklātais mačs ar, pieļauju, interesantu rezultātu," daudznozīmīgi noteica Birzulis. "Zināju, ka viņiem ar poļiem būs ļoti grūta spēle. Pat prognozēju, ka poļi vinnēs, un viņi arī bija ļoti tuvu. Taču nenoticēja. Komandas līderis, mazais Fijaleks, kas vienmēr viņiem taisījis spēli, divreiz rupji kļūdījās, un tad jau brazīliešus apturēt bija grūti. Taču cepuri nost - poļi parādīja, ka arī brazīlieši nav neuzvarami. Mazām un tehniskām komandām, kāda esam arī mēs..."


, 2012-08-07 00:28, pirms 12 gadiem
cikos rīt pēc Latvijas laika spēle?
, 2012-08-07 00:30, pirms 12 gadiem
pašlaik šķiet ka eiropas čemji iet uz olimpisko zeltu..., vismaz uz finālu gan....

Brinkam neviens muskulis sejā nenoraustās pēc paņemta seta:
london2012.com
, 2012-08-07 00:32, pirms 12 gadiem
Madis rakstīja: cikos rīt pēc Latvijas laika spēle?
21:00
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-07 00:40, pirms 12 gadiem
Justs rakstīja: pašlaik šķiet ka eiropas čemji iet uz olimpisko zeltu..., vismaz uz finālu gan....

Brinkam neviens muskulis sejā nenoraustās pēc paņemta seta:
http://www.london2012.com/beach-volleyball/event/men/match=bvm400303/index.html?v=3032012080622
Kur var redzēt live video ?
, 2012-08-07 00:41, pirms 12 gadiem
nevaru sagaidit ritdienas machu jau tagad! Vot ko spej tada maza valstina ka Latvija, malaci!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-07 00:54, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Kur var redzēt live video ?
LTV7
, 2012-08-07 00:54, pirms 12 gadiem
21.00 man šķiet..
, 2012-08-07 00:55, pirms 12 gadiem
Nesaprotu , kā var spēlēt volejbolu ar pulksteni (Brinks)
, 2012-08-07 00:57, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Kur var redzēt live video ?
es skatījos uz brinka foto
, 2012-08-07 01:00, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Nesaprotu , kā var spēlēt volejbolu ar pulksteni (Brinks)
Viņam ir līgums ar Casio ... jāstrādā par pulksteņa prettrieciena modeļu testētāju 2,5 miljoni uz 5 gadiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-07 01:28, pirms 12 gadiem
dale rakstīja: Stulbie vaacieshi tika taalaak
Ir okey. Varesim finala atriebties par SS)
, 2012-08-07 02:13, pirms 12 gadiem
Madis rakstīja: cikos rīt pēc Latvijas laika spēle?
17:00 - Semifinal Brazil CERUTTI A / REGO E Latvia PLAVINS M / SMEDINS J

london2012.com

tb 19:00 pēc LV laika. Pirmā spēle pusfinālos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.