Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pie pasaules čempionāta bronzas tiek norvēģi

Pie pasaules čempionāta bronzas tiek norvēģi
Anders Mols un Kristians Sērems. Foto: FIVB

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā bronzas godalgas izdevis izcīnīt Norvēģijas pludmales volejbolistiem Andersam Molam un Kristianam Sēremam. Norvēģi ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:15, 15:10) pieveica Tri Bornu un Trevoru Krebu no ASV.

Cīņā par trešo vietu tikās norvēģi Anders Mols/Kristians Sērems un ASV pludmales volejbolisti Tri Borns/Trevors Krebs. Lai arī norvēģi vairāk vēlējās spēlēt finālā, pēc vakardienas zaudējuma mājiniekiem pusfinālā vajadzēja cīnīties par bronzas godalgu, uz ko noteikti kāroja arī Borns un Krebs.

Spēles sākumā vadībā izvirzījās ASV duets, bet sekoja pirmais norvēģu izrāviens (5:3). ASV pludmales volejbolisti nepalika atbildi parādā, uzreiz atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Kādu brīdi cīņa ritēja punkts punktā, kad atkal divu punktu pārsvaru ieguva Norvēģijas duets (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma norvēģi nespēja pie tīkla precīzi apspēlēt Bornu. Borns atzīmējās arī ar bloku, kas ļāva ASV duetam doties pārtraukumā vadībā ar 11:10.

Pēc pārtraukuma Mols un Sērems atguva minimālu vadību, bet Sērema sitiens autā atgrieza vadībā pretiniekus (14:13). Sērems turpināja spēlēt nepārliecinoši, atnesot pretiniekiem vēl divus punktus. Pie nelabvēlīga rezultāta 15:17 Norvēģijas duets ņēma pārtraukumu. Pēc tā ASV duets darīja visu, lai noturētu pārsvaru - arī divatā ejot blokā pret Molu, kas deva rezultātu. Pēc tam Mols ar bloku revanšējās, bet vajadzēja atspēlēt vēl divus punktus. Viņam neizdevās apturēt Krebu otrās setbumbas izspēlē, kas ASV duetam ļāva uzvarēt pirmo setu ar 21:19.

Arī otrajā setā Mols un Sērems izvirzījās vadībā ar 5:3, bet Sērema kļūda uzbrukumā pretiniekiem ļāva atjaunot līdzsvaru (6:6). Mola bloks varēja būt izšķirošais faktors, jo tieši ar viņa pūlēm norvēģi ieguva piecu punktu pārsvru. Tādējādi jau varēja paredzēt, ka bez trešā seta šis mačs nebeigsies. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 14:7. ASV duets centās sakārtot savu spēli, atspēlēja pāris punktus, bet kopumā tas neko nemainīja. Norvēģi pārliecinoši uzvarēja otro setu ar rezultātu 21:15.

Trešā seta sākumā Sērems labi darbojās aizsardzībā, kas norvēģiem ļāva ielikt labus pamatus uzvarai (7:2). ASV duets nepadevās, spējot sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem (7:10). Norvēģijas duets pēc pārtraukuma tuvāk pretiniekus nepielaida, novedot spēli līdz uzvarai ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:15, 15:10). Līdz ar to Norvēģijas duets šajā pasaules čempionātā tika pie bronzas godalgām.

Pēdējo 10 pasaules čempionātu laureāti

GadsVietaZeltsSudrabsBronza
2001KlāgenfurteBaračeti/Konde (ARG)Lojola/Santos (BRA)Hoidailens/Kjemperuds (NOR)
2003RiodežaneiroRego/Santos (BRA)Holdrens/Mecgers (USA)Araujo/Insfrans (BRA)
2005BerlīneAraujo/Magalhajes (BRA)Haijers/P.Laciga (SUI)Brinks/Šnaiders (GER)
2007GštādeRodžers/Dalhauzers (USA)Barsuks/Kolodinskis (RUS)Šahts/Sleks (AUS)
2009StavangeraBrinks/Rekermans (GER)Ceruti/Silva (BRA)Rodžers/Dalhauzers (USA)
2011RomaCeruti/Rego (BRA)Araujo/Santos (BRA)Brinks/Rekermans (GER)
2013Stare JablonkiBrauvers/Mēvsens (NED)Filju/Santos (BRA)Erdmans/Matisiks (GER)
2015NīderlandeCeruti/Šmidts (BRA)Numerdors/Vārenhorsts (NED)Oliveira/Solbergs (BRA)
2017VīneOliveira/Steins (BRA)Doplers/Horsts (AUT)Krasilņikovs/Ļamins (RUS)
2019HamburgaMols/Sērems (NOR)

Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.