Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lecei un Liepiņlauskai neizdodas iekļūt Nantongas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lecei un Liepiņlauskai neizdodas iekļūt Nantongas pamatturnīrā
Alise Lece un Ilze Liepiņlauska
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Alise Lece un Ilze Liepiņlauska Pasaules kausa tūri Ķīnā turpināja ar divu zvaigžņu tūri Nantongā, bet nespēja iekļūt pamatturnīrā. Kvalifikācijas otrajā kārtā latvietes ar 0-2 (17:21, 16:21) piekāpās ASV pludmales volejbolistēm.

Pirms nedēļas Jinjangā Lece un Liepiņlauska uzvarēja pirmās divas spēles grupā, bet izslēgšanas turnīrā uzreiz piedzīvoja zaudējumu, paliekot 9. vietā. Turnīru Nantongā latvietēm vajadzēja sākt no kvalifikācijas 2. kārtas. Lai iekļūtu pamatturnīrā Lecei un Liepiņlauskai vajadzēja pieveikt ASV pludmales volejbolistes Vitu Tibido Makenu un Vitu Medisonu, kuras šosezon iekļuva grupu turnīrā četru zvaigžņu posmā Hantingtonā, bet šeit kvalifikācijas 1. kārtā ar 2-1 (21:19, 16:21, 15:10) pārspēja Japānas duetu.

Spēles ievadā dueti apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, bet tad Liepiņlauskai neizdevās tikt pie punkta ar viltīgu māņu sitienu, kas noveda pie nonākšanas iedzinējos ar 1:4. Pēc vairākām izspēlēm Lecei bija vismaz piecas iespējas sadeldēt deficītu vienas izspēles laikā, bet galu galā viņa raidīja bumbu autā. Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Latvijas duetam radās vēl pāris iespējas atspēlēties, bet ASV pludmales volejbolistes ļoti labi spēlēja aizsardzībā, saglabājot trīs punktu pārsvaru (12:9).

Pēc pārtraukuma latvietes atspēlēja divus punktus, bet ASV duets pēc tam neizmantoja iespēju atjaunot trīs punktu vadību. Veiksme brīžiem tomēr stāvēja klāt amerikānietēm, kuras pat bezcerīgās situācijās spēja saglabāt bumbu spēlē un gūt punktus. Saasinājums pirmajā setā tā arī nepienāca. Liepiņlauskas kļūda serves uzņemšanā ļāva pretiniecēm iegūt četru punktu pārsvaru, ar ko bija gana uzvarai setā ar 21:17.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Latvijas duets, bet neizmantoja iespēju panākt arī trīs punktu pārsvaru. Drīz vien ASV duets atspēlējās, pateicoties labam blokam, bet pēc Liepiņlauskas uzbrukuma sitiena autā jau 5:4 vadība amerikānietēm. Rezultāta starpība pieauga līdz trīs punktiem, bet tad laba servju sērija padevās Lecei, piespiežot pretinieces kļūdīties (9:9). Prieki bija īsi, jo pašu paviršā spēle bija tas, kas pretiniecēm vajadzīgs - 9:12.

Pēc pārtraukuma ASV duets turpināja ļoti labi darboties aizsardzībā, audzējot pārsvaru un izšķirot spēles likteni. Latvietes sagaidīja pāris kļūdas no pretinieču puses, bet atspēlēt piecu punktu deficītu nebija iespējams. Līdz ar to Lece un Liepiņlauska zaudēja amerikānietēm ar rezultātu 0-2 (17:21, 16:21) un nespēja iekļūt pamatturnīrā.