Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam Dohā divas uzvaras un vieta 1/8 finālā

Pļaviņam/Točam Dohā divas uzvaras un vieta 1/8 finālā
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar divām uzvarām sākuši Pasaules kausa tūres Dohas četru zvaigžņu turnīru. Latvieši pirmajā spēlē ar 2-0 pārspēja Žulio un Džefersonu no Kataras, bet cīņā par vietu astotdaļfinālā pieveica kanādiešus Semu Šahteru un Semu Pedlovu.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs nedēļas nogalē Fortlauderdeilā palika soli no ceturtdaļfināla, ierindojoties 9. vietā. Sezonas sakrātie reitinga punkti un vieta pasaules rangā ļāva arī turnīru Dohā stabili būt pamatturnīrā. Pirmajā mačā latviešiem pretī stājās mājinieki Žulio Sēzars un Džefersons Pereira. Šajā turnīrā ierastie pārinieki Džefersons un Čerifs izlēmuši sadalīties, Čerifam spēlējot kopā ar Ahmedu Tidžanu.

Jau mača ievadā latviešiem izdevās izvirzīties vadībā ar 4:1. Latvijas pludmales volejbolisti spēlēja uz Žulio, Točam tiekot galā ar viņa uzbrukumiem un panākot arī četru punktu pārsvaru. Drīz vien rezultāta starpība pieauga arī līdz sešiem punktiem, latviešiem dominējot laukumā (11:5). Džefersons gausi spēlēja aizsardzībā, bet augumā raženais Žulio pie tīkla nespēja tikt galā pat ar Pļaviņa reizēm neizteiksmīgajiem uzbrukuma sitieniem. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8.

Pēc pārtraukuma Žulio turpināja kļūdīties kā serves uzņemšanā, tā uzbrukumā, kas īsā laikā lika ņemt pārtraukumu. Latvijas dueta pārsvars bija jau astoņi punkti, Pļaviņam un Točam varot sākt gatavoties otrajam setam. Pēc pārtraukuma Pļaviņš nespēja noslēgt pāris uzbrukumus, rezultāta starpībai sadilstot līdz pieciem punktiem. Džefersons ļoti centās atspēlēt kādu bumbu aizsardzībā, un to arī izdarīja. Tuvojoties spēles galotnei, no lielā pārsvara pāri palika vien trīs punkti, bet tad Točs sekmīgi nospēlēja blokā, ļaujot Latvijas duetam uzvarēt pirmo setu ar 21:16.

Otro setu atkal labāk sāka Latvijas duets, uzreiz izvirzoties vadībā ar 4:0. Katars pludmales volejbolisti atkal nespēja apspēlēt latviešu aizsardzību, bet situāciju nedaudz uzlaboja Žulio spēcīgā serve, ļaujot tikt pie eisa. Tiesa jau nākamajā epizodē viņš noslinkoja un nepaņēma vieglu bumbu aizsardzībā. Līdz tehniskajam pārtraukumam Pļaviņš un Točs atjaunoja piecu punktu pārsvaru (13:8). Seta otrajā pusē servju uzņemšanu sestajā zonā uzņēmās arī Točs, sajūtot spēli arī uzbrukumā. Enerģijas pietika arī cīņai pie tīkla, ar bloku panākot sešu punktu pārsvaru (17:11). Šoreiz seta galotnē nekādas atspēlēšanās nenotika, Pļaviņam un Točam izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:14).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet šodien cīnījās par uzvaru grupā ar Semu Šahteru un Semu Pedlovu no Kanādas, kuri ar 2-1 (21:12, 18:21, 16:14) pārspēja Alvaru Filju un Saimonu no Brazīlijas.

Spēle pret kanādiešiem sākās svārstīgi, te vienam, te otram pārim esot vadībā. Pirmie izrāvienu veica kanādieši, izvirzoties vadībā ar 7:3. Situāciju ar labu servi uzlaboja Točs, piespiežot pretiniekus kļūdīties (5:7). Līdz seta vidum latvieši turpināja pakaļdzīšanos un piespieda pretiniekus kļūdīties. Tas ļāva arī panākt izlīdzinājumu (9:9). Pļaviņam bija jāveic liels darbs uzbrukumā, lai noturētu atgūtās pozīcijas. Pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Kanādas dueta labā.

Pēc pārtraukuma spēle ritēja punkts punktā, bet tad Kanādas duets atjaunoja divu punktu pārsvaru (15:13). Latvijas duets drīz vien saņēma savu iespēju atspēlēties, bet to nespēja realizēt. Seta galotnē neizšķirtu izdevās panākt, bet minimāls pārsvars vēl bija kanādiešiem. To mainīja Pļaviņš, kurš ar lielisku servi izrāva uzvaru pirmajā setā ar 23:21.

Otrais sets sākās ar kanādiešu kļūdu uzbrukumā un nākamajiem diviem gūtajiem punktiem. Latvieši prata atbildēt ar to pašu, bet Pļaviņš neizmantoja iespēju iegūt divu punktu pārsvaru. Labi pie tīkla darbojās Šahters, bet pēc ar tīkla palīdzību realizētā eisa izvirzīja Kanādas duetu vadībā ar 5:3. Pēc nākamās izspēles jau trīs punktu deficīts, kuru latviešiem vajadzēja atspēlēt. Pļaviņš ar spēli aizsardzībā sadeldēja deficītu, bet Točs ar bloku izlīdzināja rezultātu (7:7). Kanādieši turpināja kļūdīties, uzreiz ļaujot latviešiem arī iegūt divu punktu pārsvaru (9:7).

Paņemtais pārtraukums nelīdzēja, Točam turpinot servju sēriju. Rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8 Latvijas dueta labā. Pēc atpūtas kanādieši uzreiz atspēlēja visu deficītu, atgriežoties spēlē. Kādu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad atkal kanādieši netika galā ar Pļaviņa servi sestajā zonā. Jau nākamajā izspēlē sitiens trosē no pretinieku puses ļāva latviešiem iegūt trīs punktu pārsvaru, kas bija izšķiroši. Kanādiešiem neizdevās atgūties, kas deva Latvijas duetam uzvaru ar rezultātu 2-0 (23:21, 21:17).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs uzvarēja grupā un garantēja vietu astotdaļfinālā, kas paredzēts rīt.


, 2018-03-07 11:36, pirms 6 gadiem
Dažas dienas pēc turnīra Amerikā spēlēt pasaules otrā malā - tam vajadzētu būt uz robežas starp ļoti smagi un veselībai bīstami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-07 15:03, pirms 6 gadiem
Malači!!!
, 2018-03-07 15:17, pirms 6 gadiem
Šitas turnīrs jūsu veči ..... 100 % trijnieks..
, 2018-03-07 15:24, pirms 6 gadiem
2018.gada izcilākais teikums "Seta galotnē neizšķirtu izdevās panākt, bet minimāls pārsvars vēl bija kanādiešiem. To mainīja Pļaviņš, kurš ar lielisku servi izrāva uzvaru pirmajā setā ar 23:21"...
Piedod atvaino, bet no smiekliem raudāt gribās, sanāk, ka Mārča ar servi trīs punktus ietesa
, 2018-03-07 15:26, pirms 6 gadiem
a kur par SAM/ŠMĒ pa*****nu?
, 2018-03-07 15:43, pirms 6 gadiem
[quote copmanis]
Kas zin, moš mēs nezinam, varbūt Dohā janus noteikumus izmēģina?
Tiesneši izvērtē, ja parasta serve 1p; ja atmuguriski 2p; ja ar kāju 3p...
, 2018-03-07 22:26, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Dažas dienas pēc turnīra Amerikā spēlēt pasaules otrā malā - tam vajadzētu būt uz robežas starp ļoti smagi un veselībai bīstami!
eu nu tu gan esi zinātnieks
, 2018-03-08 10:25, pirms 6 gadiem
huidimdirdimn rakstīja: eu nu tu gan esi zinātnieks
Un pētnieks! Taču šie tiešām laikam ļoti labā fiziskā formā!
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.