Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Noslēgusies pirmā "BeachBox" nometne Hurgadā

Jānis Celmiņš

Pateicoties Latvijas labāko pludmales volejbolistu pēdējo gadu neticami veiksmīgajiem sasniegumiem olimpiskajās spēlēs un pasaules kausos, ar jaunu vilni attīstās šī sporta veida popularitāte Latvijā. Tas gūst lielu atsaucību gan jauniešu, gan pieaugušo vidū.

Arī profesionāli sportisti iesaistās un veicina šī sportiskā procesa ātrāku attīstību. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un viņu treneri – tēvi Genādijs Samoilovs un Andris Šmēdiņš sadarbībā ar pludmales volejbola halli Beach Box ir izveidojuši Latvijā nebijušu pasākumu – izbraukuma nometni jauniešiem un amatieriem Hurgadā, Ēģiptē, kur atrodas Samoilovs/Šmēdiņš pastāvīgā treniņu bāze.

Aleksandrs Samoilovs: Man ir liels prieks, ka mans mīļākais sporta veids iemanto aizvien lielāku popularitāti pasaulē un cilvēkiem Latvijā ir vēlme uzlabot savas iemaņas un aktīvi iesaistīties ar pludmales volejbolu saistītās aktivitātēs. Tas noteikti šobrīd ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā un es uzskatu, ka tas ir mūsu, kā profesionālu sportistu, pienākums iesaistīties šīs attīstības veicināšanā, cik daudz vien iespējams, tāpēc nevilcinoties piekritu piedalīties šajā projektā.

Februāra pēdējā nedēļā no 10 dienu nometnes atgriezās pirmie 24 entuziasti. Dalībnieki tika sadalīti 3 grupās, no kurām viena bija jauniešu/sieviešu grupa un 2 vīriešu grupas. Nometnes dalībnieki trenējās pietuvinātā režīmā, kādā trenējas labākie pludmales volejbolisti - 3 treniņi dienā, no tiem viens trenažieru zālē pēc dalībnieku brīvas izvēles.

Treneru korpuss sastāvēja no labākajiem pasaulē: Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Toms Šmēdiņš, Genādijs Samoilovs, Andris Šmēdiņš, kas katrs sniedza savu unikālu teorētisko un praktisko ieguldījumu dalībnieku treniņos.

Pateicoties ceļojuma operatora GoAdventure atbalstam, tika nodrošināta dalībniekiem pieejama nometnes cena un dzīvošana, ēdināšana 5 zvaigžņu viesnīcā Sunrise Garden Beach Resort. Bez intensīviem treniņiem bija arī brīvās dienas, kurās nometnes dalībnieki varēja vienkārši atpūsties vai visiem kopīgi doties organizētās dažādās ekskursijās un izbraucienos. Organizatori bija sarūpējuši arī interesantu šovu – došanos uz Samoilovs/Šmēdiņš treniņu bāzes vietu, lai vērotu nometnes dalībniekiem speciāli paredzētu Samoilovs/Šmēdiņš paraugspēli pret jaunizveidoto Latvijas pludmales volejbola pāri Sorokins/Buivids. Savukārt nometnes pēdējā dienā tika izspēlēts king/queen of the beach tipa turnīrs, lai noskaidrotu labākos.

Nometnes dalībnieki bija apmierināti ar iegūto informāciju no pieredzes bagātajiem treneriem, labi pavadīto laiku siltā saulē, kamēr Latvijā valda ziema un atgriezušies ar bagātīgiem iespaidiem, gatavi ar tiem padalīties:

Roberts (14 gadi): Paldies par nometni! Jau gaidām nākamo. :)

Līga (27 gadi): Beach Camp 2014 nometne man noteikti bija ideālākais veids kā aktīvi pavadīt atvaļinājumu! Organizatori bija parūpējušies par to, lai būtu pārdomāti treniņu laiki un to apjoms! Visi treneri ar ļoti pozitīvu attieksmi pret katru no dalībniekiem, treniņos saņemtie padomi, komentāri, vingrinājumi ieliek labu teorētisko bāzi, atliek tikai turpināt un praktizēt smiltīs turpmāk!

Dzintars (33 gadi): Lieliska nometne, ir patīkami uzņemt zinības no pasaules top čaļiem. Vienīgais iemesls, kādēļ jums to neieteiktu, ir, lai tieku pats nākamreiz atkal. :)

Māris (36 gadi): Vienreizēja iespēja izbaudīt vasaras priekus ziemā izteikti sportiskā gaisotnē. Vai daudziem cilvēkiem izdevies atbraukt no "all-inclusive" bez svara pieauguma? Un vai kādā citā "all-inclusive" ietilpst pasaules ranga līderu trenera stāstījums par spēles teoriju un elementiem, kamēr to praktisko izpildījumu demonstrē pats pasaules pirmrindnieks? Treniņi pie labākajiem, padomi no labākajiem, ēdieni un dzērieni "Galdiņ, klājies!" režīmā, saule un jūra. "Super-sports-all-inclusive".

Kopumā šis sadarbības projekts jāvērtē veiksmīgi, jo atsaucība bija liela, diemžēl ierobežotā dalībnieku skaita dēļ nācās daudziem atteikt. Beach Box kopā ar Samoilovu un Šmēdiņu ģimenēm plāno organizēt nometnes ne tikai Ēģiptē, bet arī citās pasaules valstīs. Tuvākā nometne iecerēta rudenī Spānijā. Šīs veiksmīgās sadarbības mērķis ir dot iespēju jauniešiem un visiem pludmales volejbola entuziastiem spēlēt pludmales volejbolu arī ziemā, zem atklātas debess, kad Latvijā laika apstākļi to darīt vairs neatļauj. Nākotnē tiek plānots iesaistīt dalībniekus arī no citām valstīm.

     [+] [-]

, 2014-03-07 12:16, pirms 10 gadiem
Pozitīvi, ka kaut kas tāds notiek