Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Šmēdiņš un Samoilovs sola noturēties līderpozīcijās arī nākamvasar

Šmēdiņš un Samoilovs sola noturēties līderpozīcijās arī nākamvasar
Foto: Romualds Vambuts

Pasaules spēcīgākais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs šodien preses konferencē atskatījās uz paveikto 2013. gadā, pateicās saviem sponsoriem, kā arī ieskicēja savus nākotnes plānus, solot arī nākamajā sezonā cīnīties par Pasaules ranga līderu godu.

Samoilovs un Šmēdiņš 2013. gada vasarā uzvarēja trijos Pasaules Kausa posmos (Korrientesā, Maskavā, Durbanā), vēl tika izcīnīti divi sudrabi (Hāga, Roma) un viena bronza (Sanpaulu). Volejbolisti kļuva arī par Eiropas vicečempioniem (Klāgenfurte), kas kopvērtējuma deva pirmo vietu Starptautiskās Volejbola Federācijas (FIVB) Pasaules Kausa reitingā. Saša ar Jāni kļuva par pirmajiem eiropiešiem, kas izpelnījušies šādu godu.

„Saprotam, ka iegūt kādu titulu ir daudz vieglāk, nekā to nosargāt, taču tā mums būs jauna motivācija,” pauž Aleksandrs Samoilovs. „Žēl, ka neizdevās parādīt labu rezultātu pasaules čempionātā, taču mums būs iespēja jau pēc diviem gadiem,” piebilst Jānis Šmēdiņš.

Duets jau februāra pirmajās dienās dosies uz Ēģipti, kur uzsāks gatavošanos jaunajai sezonai, kuras starts plānots jau aprīlī. Tāpat ziemas periodā Latvijas pārstāvjiem plānots viesoties Spānijā, kur īsi pirms sezonas tiks aizvadītas treniņspēles ar citām vadošajām pasaules komandām no Spānijas, Vācijas, kā arī, iespējams, vēl kādas Eiropas valsts. Abi atklāj, ka 2014. gadā uzsvars tiks likts uz sagatavošanos Eiropas čempionātam, kā arī dalību visos Pasaules kausa „Grand Slam” turnīros. Vai vadošos pludmales volejbolistus būs lemts redzēt darbībā arī Latvijas smiltīs, puiši pagaidām atbild izvairīgi. „Viss atkarīgs no turnīru kvalitātes. Jāsaprot, ka mēs nevēlamies riskēt ar savu veselību, tāpēc piedalīsimies Latvijas čempionātā, ja tas tiks sarīkots pienācīgā kvalitātē,” skaidro Samoilovs.

Kuluāros arvien vairāk dzirdamas runas, ka jau nākamvasar Latvijā varētu risināties kāds Eiropas līmeņa turnīrs, un par to tika runāts arī šodien preses konferencē. Šāda turnīra organizēšana varētu būt pirmais solis uz to, lai tuvākajos gados Latvijā risinātos arī kāds Pasaules kausa posms.

Samoilova un Šmēdiņa komanda tāpat šodien pateicās visiem saviem līdzšinējiem sponsoriem, kā arī paziņoja, ka jaunajā sezonā komandas atbalstītāju pulkam pievienosies OPTIBET Sporta bārs.

Jau tuvāko dienu laikā portālā Sportacentrs.com būs lasāma garāka intervija ar Jāni Šmēdiņu.


, 2014-01-07 19:09, pirms 10 gadiem
to arii novelam!!
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.