Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš paliek bez FIVB gada balvām, Dalhauzeram jau 30

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs un Šmēdiņš paliek bez FIVB gada balvām, Dalhauzeram jau 30
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: CEV

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) paziņojusi gada atzinības 2017. gada Pasaules tūrē. Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šoreiz paliek tukšā. Fils Dalhauzers šogad tika atzīts par izcilāko spēlētāju, ASV pludmales volejbolists karjeras laikā nopelnījis jau 30 individuālās gada balvas, kas ir rekords.

Balvu ieguvēji tradicionāli tiek noteikti spēlētāju, treneru, tiesnešu un FIVB amatpersonu balsojumā. Latvijas pludmales volejbolisti iepriekšējos gados regulāri izpelnījās atzinību, bet šoreiz figurē citi.

Šī sporta veida leģenda, 37 gadus vecais Fils Dalhauzers (ASV) šogad tika atzīts par izcilāko spēlētāju, karjeras laikā nopelnījis jau 30 individuālās gada balvas, kas ir rekords. Salīdzinājumam: mūsu līderis ir Jānis Šmēdiņš, kurš karjeras laikā izpelnījies sešas individuālās gada balvas, seko 2009. gada labākais debitants Ruslans Sorokins un 2012. gada labākais aizsardzības spēlētājs Mārtiņš Pļaviņš. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trīs reizes ieguvuši labākās komandas titulu (2013, 2014, 2016), bet patlaban pasaules rangā ieņem vien 14. pozīciju.

Sieviešu ieskaitē par izcilāko atzīta pasaules čempione Laura Ludviga (Vācija). Interesanti, ka FIVB Pasaules tūres gada debitante ir amerikāniete Sāra Hjūdža, kura šogad absolvēja mūsu Tīnas Graudiņas tagad pārstāvēto Dienvidkalifornijas Universitāti (USC), šī amerikāniete tur studēs maģistratūrā, taču nevarēs spēlēt kopā ar latvieti. USC jaunais pludmales sastāvs joprojām nav publiskots.

Kā jau ziņots, augusta otrajā pusē Jūrmalā notika Eiropas čempionāta finālturnīrs - Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš izcīnīja sudrabu, Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža un Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka ieguva piekto vietu, bet pārējiem mūsu duetiem nācās samierināties ar zemākām pozīcijām.

FIVB vīriešu gada balvas 2017. gada Pasaules tūrē

BalvaSportistsValsts
Izcilākais spēlētājsFils DalhauzersASV
Labākais bloķētājsFils DalhauzersASV
Labākais uzbrukuma spēlētājsFils DalhauzersASV
Labākais servētājsEvandruBrazīlija
Labākais aizsardzības spēlētājsVjačeslavs KrasiļņikovsKrievija
Labākais gremdētājsAleksandrs BrouversNīderlande
Labākais cēlājsBartošs LosjaksPolija
Progresējušākais spēlētājsSems PedlovsKanāda
Labākais debitantsAnderss MolsNorvēģija
Gada sportistsAlvaru FiljuBrazīlija
Iedvesmojošākais spēlētājsDžons HeidensASV
Gada komandaEvandru un AndreBrazīlija

Latvijas spēlētāju gada balvas Pasaules tūrē

GadsSpēlētājsBalva
2009Ruslans SorokinsLabākais debitants
2012Mārtiņš PļaviņšLabākais aizsardzības spēlētājs
2013Jānis ŠmēdiņšLabākais gremdētājs
2013Jānis ŠmēdiņšLabākais cēlājs
2013Jānis ŠmēdiņšGada sportists
2013Aleksandrs Samoilovs un Jānis ŠmēdiņšGada komanda
2014Jānis ŠmēdiņšLabākais gremdētājs
2014Jānis ŠmēdiņšLabākais uzbrukuma spēlētājs
2014Aleksandrs Samoilovs un Jānis ŠmēdiņšGada komanda
2016Jānis ŠmēdiņšLabākais uzbrukuma spēlētājs
2016Aleksandrs Samoilovs un Jānis ŠmēdiņšGada komanda

Izmantotie resursi:
fivb.org

     [+] [-]

, 2017-09-06 12:29, pirms 7 gadiem
Ar ko ta viņi individuāli ir izcēlušies?
P.s. Paldies par samērā sekmīgu sezonu!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 12:33, pirms 7 gadiem
"FIVB Pasaules tūres gada debitante ir amerikāniete Sāra Hjūdža, kura šogad absolvēja mūsu Tīnas Graudiņas tagad pārstāvēto Dienvidkalifornijas Universitāti (USC), šī amerikāniete tur studēs maģistratūrā, līdz ar to pastāv neliela iespēja, ka studenšu čempionātā spēlēs kopā ar latvieti. USC jaunais pludmales sastāvs joprojām nav publiskots."

- Varbūt notiek pierunāšanas darbi, tāpēc pagaidām nepublicē. Varbūt būs tā: sākumā mēģinās bez Sāras, un ja būs spiedīga vajadzība, beigās pievienosies uz izšķirīgajām spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 17:03, pirms 7 gadiem
Hjūza tagad arī ASV čempione (Rossa palika 3. vietā), bet, šķiet, ka viņa jau nospēlējusi četrus gadus. Tas ir NCAA studentu maksimums.