Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lancmanim/Smirnovam 9. vieta, Jākobsonei/Zirģelei 17. vieta Eiropas U20 čempionātā

Lancmanim/Smirnovam 9. vieta, Jākobsonei/Zirģelei 17. vieta Eiropas U20 čempionātā
Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs šodien Čezenatiko pilsētā Itālijā iekļuva Eiropas U20 čempionāta astotdaļfinālā, kurā atzina ar pirmo numuru izlikto itāļu pārākumu un čempionātu noslēdza 9. vietā, bet Linda Jākobsone un Paula Zirģele piedzīvoja neveiksmi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs Eiropas čempionātu sāka H grupā, izcīnot divas uzvaras trīs spēlēs, kas ļāva iekļūt čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tajā šodien izdevās apspēlēt beļģus Martinu Feršpēhtu un Džefu Flēgelsu ar 2:0 (21:18, 21:15), kas iecēla latviešus astotdaļfinālā, kur priekšā jau gaidīja ar pirmo numuru izliktie mājinieki Simone Kinelato un Giakomo de Fabritis, kuri grupu turnīrā izcīnīja trīs graujošas uzvaras.

Spēli labāk iesāka Itālijas duets, izvirzoties vadībā ar 2:0. Spēle uz Vladu Smirnovu varēja atnest vēl kādus papildus punktus, bet Latvijas pludmales volejbolists spēja uzbrukumos atrast pretinieku bloku un caur to, sitot autā, gūt punktus. Turpinājumā labi blokā spēlēja Fabritis, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem (7:3). Pēc pāris izspēlēm beidzot sitienu bloķēja Smirnovs, kas varēja ļaut aizķerties pirmajā setā. Vēlamais gan nepiepildījās. Fabritis regulārāk spēja bloķēt Smirnovu, dodot Itālijas pārim piecu punktu pārsvaru. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8. Lai arī pēc pārtraukuma Latvijas duets atspēlēja divus punktus, maču turpināja kontrolēt itāļi. Viņi piespieda pretiniekus kļūdīties, uzvarot pirmo setu ar rezultātu 21:14.

Otrā seta ievadā cīņa ritēja punkts punktā, līdz kārtējo reizi neveiksmīgi uzbrukumā nospēlēja Smirnovs - 3:6. Ļoti labi pie tīkla turpināja darboties Fabritis, nedodot Latvijas pludmales volejbolistiem nekādas atlaides. Arī uzbrukumā viņš spēlēja nevainojami, itāļiem sasniedzot tehnisko pārtraukumu drošā vadībā (13:8). Līdzīgi kā pirmajā setā, arī otrajā Lancmanim izdevās uzreiz samazināt rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet ar to bija par maz. Lancmanis turpināja ļoti labi strādāt aizsardzībā, kas ļāva atspēlēties un lika šī mača favorītiem ņemt pārtraukumu (13:15). Ar milzīgu cīņassparu latviešiem bija izdevies panākt izlīdzinājumu, kas radīja intrigu šajā mačā. Ļoti atbildīgā brīdī diezgan vieglu sitienu mazliet autā raidīja Smirnovs, kas atkal divu punktu pārsvaru deva mājiniekiem (17:15). Vēlreiz Kinelato un Fabritis iniciatīvu no rokām neizlaida, izcīnot uzvaru ar rezultātu 21:17. Līdz ar to Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs šo Eiropas U20 čempionātu noslēdza 9. vietā.

Tikmēr turnīrā ar 15. numuru izliktās Linda Jākobsone un Paula Zirģele 31 minūtes laikā ar 0-2 (13:21 un 16:21) zaudēja itālietēm Margeritai Bjankinai un Federikai Fraskai, kuras turnīrā izliktas ar 12. numuru.

Apakšgrupu turnīrā Latvijas pludmales volejbolistes startēja B apakšgrupā, kur trīs mačos izcīnīja vienu uzvaru, ieņemot trešo vietu. Pēc zaudējuma izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Jākobsone un Zirģele bija spiestas samierināties ar 17. vietu šajā Eiropas U20 čempionātā.

Izmantotie resursi:
cev.lu

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-11 01:31, pirms 10 gadiem
ši dod cerības
lai tik veselība