Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Ņečiporuka U-18 Eiropas čempionātu sāk ar uzvarām, pārējām - neveiksmes

Krišs Upenieks

Graudiņa un Ņečiporuka U-18 Eiropas čempionātu sāk ar uzvarām, pārējām - neveiksmes
Tīna Graudiņa
Foto: cev.lu

Talantīgās Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka izcīnījušas uzvaras Rīgā notiekošā Eiropas U-18 čempionāta pirmajās divās spēlēs. Abi pārējie Latvijas dueti pirmajā dienā piedzīvoja zaudējumus.

Meiteņu turnīrā Latviju pārstāv Tīna Graudiņa/Paula Ņečiporuka, Elza Smilškalne/Linda Gramberga un Ieva Petrova/Annija Jurdža. Komandas galvenais treneris Aigars Birzulis pirms turnīra neslēpa, ka spēcīgākais Latvijas pāris varētu būt Tīna Graudiņa un Paula Nečiporuka, kuras nesen uzvarēja pēdējā EEVZA posmā U-18 komandām, kas arī pierādījies turnīra pirmajā dienā. Jāņem gan vērā fakts, ka Graudiņai un Ņečiporukai turnīrā ticis pirmais numurs, kas pēc valstu reitinga pirmajā spēlē deva potenciāli vājāku Slovākijas pāri, kamēr Smilškalne/Gramberga un Petrova/Jurdža spēlēja pret jūtami spēcīgākām vācietēm un polietēm.

Pirmās laukumā izgāja Ieva un Annija, kuras turnīrā izliktas ar 28. numuru un pirmajā spēlē cīnījās pret Polijas pāri Klodu un Pateku (5.). Pretinieces spēlēja vienu pakāpi meistarīgāku pludmales volejbolu un lielu iespēju pirmajā cīņās Latvijas spēlētājām nebija - 9:21, 14:21 29 minūšu laikā. Daudz lielāku pretestību savām oponentēm izrādīja Smilškalne un Gramberga (31.). Ar labu cīņu pirmajā setā nepietika (19:21) pret vācietēm Kolosesu un Kirisu (2.), taču turpinājumā mūsējās panāca spēles izšķirošo setu (21:19). Diemžēl snieguma ziņā sekoja kritums, tādējādi trešais sets zaudēts ar graujošu 6:15. Trešajā spēlē laukumā devās arī vienas no turnīra favorītēm Graudiņa un Ņečiporuka (1.), kuras spēkojās ar slovākietēm Ruzbasku un Erteltovu (32.). Mūsējos pārākums bija acīmredzams. Otrajā setā bija neliels atslābums, bet uzvara vienalga izcīnīta - 32 minūšu laikā 21:8, 21:15.

Vakara mačos Petrova un Jurdža tikās ar Teju un Orsi Totu, kuras izliktas ar 12. numuru. Lai gan mačs izvērtās līdzīgāks nekā rīta cīņa, tik un tā latvietes piedzīvoja zaudējumu bez lielām cerībām - 14:21, 17:21. Smilškalne/Gramberga otrajā mačā cīnījās pret šveicietēm Bobneri un Boilā (15.), nespējot izrādīt līdzvērtīgu pretestību - 13:21, 14:21. Ar pirmo numuru izliktās Graudiņa un Ņečiporuka cīņā pret turcietēm Doganu un Ilginu (17.) salīdzinoši viegli tika pie otrās uzvaras - 21:13, 21:18.

Grupu turnīra pēdējās spēles rītdien dienas pirmajā pusē.

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2015-08-06 13:06, pirms 9 gadiem
Kāpēc Gramberga/Smilškalne ir izliktas ar zemāku numuru nekā Petrova/Jurdža?