Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš tiek galā ar Brazīlijas leģendu Rikardu un iesoļo 1/8 finālā

Samoilovs/Šmēdiņš tiek galā ar Brazīlijas leģendu Rikardu un iesoļo 1/8 finālā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sākuši Portugāles pilsētā Espinju notiekošo četru zvaigžņu turnīru. Pirmajā spēlē latvieši ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja Slovēnijas duetu. Cīņā par uzvaru grupā pretī stājās leģendārais brazīlietis Rikardu un viņa pārinieks Gutu, Latvijas duetam uzvarot trīs setu cīņā.

Espinju turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš izlikti ar ceturto numuru, kas pretiniekos deva kvalifikācijas turnīru pārvarējušos slovēņus Janu Pokeršniku un Nejcu Zemļaku. Polijā slovēņi nespēja pārvarēt kvalifikāciju, bet sekmīgi spēlējuši divu zvaigžņu turnīros Āzijā. Neskatoties uz to, latviešiem nevajadzēja rasties lielām problēmām Slovēnijas duetu pieveikt.

Spēles sākumā dueti izlūkoja viens otru, bet Pokeršnika kļūda uzbrukumā ļāva izvirzīties vadībā ar 3:1. Pēc tam Samoilovs nespēja noslēgt savu uzbrukumu, ļaujot slovēņiem atjaunot līdzsvaru uz tablo. Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet pirms tehniskā pārtraukuma atkal divu un vairāk punktu pārsvaru ieguva Latvijas duets (12:9). Pēc pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš arvien vairāk dominēja laukumā, palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem (14:9). Latviešiem bieži radās iespējas uzbrukt pēc pirmās piespēles, kas tika izmantotas. Pēc Šmēdiņa izpildītā eisa un Samoilova sekmīgās spēles pie tīkla pirmā seta iznākums bija skaidrs. Rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, bet sets noslēdzās ar rezultātu 21:15.

Pirmā seta izskaņā un otrā seta sākumā latvieši samazināja apgriezienus, bet pēc Šmēdiņa sekmīgā bloka spēja izvirzīties vadībā ar 5:3. Slovēņi ātri vien atspēlējās, bet pirms tehniskā pārtraukuma arī izvirzījās vadībā, kad bumbu autā izraidīja Šmēdiņš (10:9). Atpūtā minimālā vadībā tomēr devās latvieši, pretiniekiem nesaprototies serves uzņemšanā (11:10). Pēc pārtraukuma latvieši ieguva divu punktu pārsvaru, bet neizmantoja iespēju turpināt izrāvienu. Slovēņi tajā pašā laikā varēja atjaunot neizšķirtu, bet sitiens autā ļāva Latvijas duetam atrasties vadībā ar 14:12. Turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš ieguva trīs punktu pārsvaru, bet varēja to arī palielināt. Seta izskaņā vaļības netika pieļautas, latviešiem izcīnot uzvaru ar 2-0 (21:15, 21:17).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs. Par uzvaru grupā latviešu pretinieki bija Brazīlijas pludmales volejbola leģendu Rikardu, kas spēlē kopā ar Gutu. Viņi pirmajā spēlē ar 2-1 (19:21, 24:22, 15:12) pārspēja Džeikobu Gibu un Teiloru Krebu no ASV. Rikardu ziedu laikos ar citu leģendu Emanuelu Regu izcīnīja vairākas medaļas olimpiskajās spēlēs kā arī citos augstākās raudzes turnīros. Šeit Espinju viņš triumfējis piecas reizes, no kurām pēdējo 2007. gadā.

Spēli labāk sāka Latvijas duets, izmantojot pretinieku kļūdas un izvirzoties vadībā ar 6:1. Ne Rikardu, ne Gutu nespēja uzņemties iniciatīvu. Spēle nebija īpaši dinamiska, bet jo īpaši no brazīliešu puses. Tas latviešiem ļāva bieži atspēlēties aizsardzībā un izvirzīties vadībā ar 9:3. Arī ar spēli uzbrukumā Samoilovam un Šmēdiņam problēmas nebija. Rikardu nekustīgais bloks bija pateicīgs, lai izpildītu ātras un asas piespēles. Neliels kritums Latvijas dueta izpildījumā iezagās, bet tāpat nevienu brīdi brazīlieši neapdraudēja Latvijas dueta uzvaru pirmajā setā, kas noslēdzās ar rezultātu 21:15.

Otrais sets sākās ar Rikardu bloku pret Samoilovu. Dueti apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, bet tad Rikardu labi pacīnījās pie tīkla, izvirzot brazīliešus vadībā ar 4:2. Latvijas duets atbildi parādā nepalika, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Kad servēja Rikardu, latvieši centās uzbrukt pēc pirmās piespēles, nesagaidot veterānu pie tīkla. Uzbrukumā gan viņš darbojās pārliecinoši, neļaujot Latvijas duetam iegūt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Tehniskajā pārtraukumā minimālā vadībā jau devās brazīlieši (11:10). Brazīlijas duets sāka spēlēt arvien labāk, pēc Rikardu bloka esot vadībā ar 16:13. Latvijas dueta paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Rikardu atkal izcēlās ar bloku. Brazīlieši neizlaida uzvaru no rokām, ievedot spēli trešajā setā - 21:15.

Trešo setu labāk sāka Rikardu un Gutu, izvirzoties vadībā ar 5:2. Latvieši nedomāja padoties, pēc Samoilova bloka sadeldējot deficītu līdz minimumam (5:6). Ar katru izspēli cīņa kļuva emocijām bagātāka, Latvijas duetam spējot pārņemt vadību (11:10). Brazīlieši paņēma pārtraukumu, pēc kura nonāca iedzinējos ar divu punktu deficītu. Samoilovam turpinājās grūtības ar Rikardu apspēlēšanu pie tīkla, kas ļāva pretiniekiem atgriezties spēlē (13:13). Izšķirošā brīdī arī Samoilovs atbildēja ar bloku, dodot latviešiem mačbumbu. Brazīlieši pāris atspēlēja, bet tad Gutu uzbrukumā skāra tīklu, kas ļāva Samoilovam un Šmēdiņam svinēt uzvaru ar 2-1 (21:15, 15:21, 17:15).

Līdz ar to Latvijas duets izcīnīja uzvaru savā grupā un garantēja vietu astotdaļfinālā, kas risināsies sestdien. Pretinieki tajā noskaidrosies pēc izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.


, 2018-07-06 18:16, pirms 6 gadiem
Kāds var izskaidrot, kāda ir izspēles sistēma, ja pēc pirmās spēles pret SLO mūsējie jau playoff, bet brazīļiem bija spēle ar jeņķiem, kas ar mums nespēlē?!

Cik grupā ir komandu? 3 vai 4
, 2018-07-06 18:19, pirms 6 gadiem
Sportacentrs, jūsu mājas lapu no telefona var skatīt tikai kā fotogrāfiju. Neviens raksts vaļā neveras, visticamāk, pie vainas reklāmas.
, 2018-07-06 18:48, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kāds var izskaidrot, kāda ir izspēles sistēma, ja pēc pirmās spēles pret SLO mūsējie jau playoff, bet brazīļiem bija spēle ar jeņķiem, kas ar mums nespēlē?!

Cik grupā ir komandu? 3 vai 4
jau ilgāku laiku ir tāda shēma, ka grupās divas spēles jāspēlē, lai gan četras komandas. Pēc reitinga pirmā izspēlē ar ceturto; otrā ar trešo un tad uzvarētāji izspēlē spēles par pirmo un otro vietu, savukārt zaudētāji par trešo un ceturto. Tad arī sanāk tā, ka uzvarot pirmo spēli ir garantēta vieta vismaz 1ajā playoff kārtā.
, 2018-07-06 18:49, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kāds var izskaidrot, kāda ir izspēles sistēma, ja pēc pirmās spēles pret SLO mūsējie jau playoff, bet brazīļiem bija spēle ar jeņķiem, kas ar mums nespēlē?!

Cik grupā ir komandu? 3 vai 4
Grupā ir 4 komandas, sanāk taka tāds mazs grupu play off. Pēc reitinga sadala pa pāriem un uzvarētāji automātiski tiek play off , bet pēctam savā starpā noskaidro kurš uzvar grupā un automātiski 2. Play off kārtā , bet 2. Vieta spēlē play off 1. Kārtā.
Abi pirmo spēļu zaudētāji cīnās savā starpā par 3. Vietu kas arī garantē vietu play off 1. Kārtā.
Cerams ka saprotami uzrakstīju.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.