Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam divas uzvaras un vieta 1/8 finālā

Pļaviņam/Točam divas uzvaras un vieta 1/8 finālā
Edgars Točs
Foto: FIVB

Četru zvaigžņu turnīru Espinju, Portugālē ar divām uzvarām sākuši arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvijas pludmales volejbolisti pirmajā spēlē ar 2-0 (21:18, 21:19) apspēlēja lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, bet pēc tam tika galā ar Džonu Haidenu un Teo Bruneru no ASV.

Espinju Pļaviņš/Točs un Rumševičs/Kazdailis tikās otro reizi šosezon. Pirmā reize bija Kišas salā Irānā, kad latvieši bija pārāki ar 2-0 (21:11, 21:16). Abi dueti varēja tikties arī divos Ergo Open Latvijas čempionāta posmos, bet abās reizēs lietuvieši nespēja sasniegt maksimumu.

Šo maču dueti sāka līdzīgi, apmainoties kā ar rezultatīviem, tā nerezultatīviem uzbrukumiem. Rezultāts auga pakāpeniski līdz trīs blokus pēc kārtas uzlika Točs, kā arī aizsardzībā nospēlēja Pļaviņš. Tas tehniskajā pārtraukumā ļāva doties pie pārliecinoša rezultāta 13:8. Seta otrajā pusē lietuviešiem ar pāris labām darbībām aizsardzībā izdevās sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem (13:16). Brīdi vēlāk Pļaviņš izpildīja ļoti labu servi, ar kuru pretinieki netika galā, kā arī nospēlēja aizsardzībā. Sešu punktu pārsvaru neizdevās iegūt, bet tad sekoja pāris kļūdas, Pļaviņam ņemot pārtraukumu (18:15). Lietuvas pludmales volejbolisti cīnījās līdz galam, bet kļūda serves uzņemšanā ļāva pirmo setu uzvarēt latviešiem - 21:18.

Otrā seta ievadā divu punktu pārsvaru ieguva Lietuvas duets. Iespēja panākt neizšķirtu bija Točam, bet viņš skāra tīklu (2:4). Brīdi vēlāk veiksme nāca talkā latviešiem, kad bumba piezemējās uz līnijas. Jau nākamajā izspēlē lielisks bloks Točam, tad bumbu aizsardzībā divreiz atspēlēja Pļaviņš un 8:5 vadība Latvijas duetam. Lietuvieši zaudēja vēl vienu punktu līdz paņēma pārtraukumu. Līdz tehniskajam pārtraukumam lietuvieši saņēmās un sadeldēja deficītu līdz minimumam (10:11). Pēc pārtraukuma Lietuvas pludmales volejbolisti saglabāja iniciatīvu un ieguva minimālu pārsvaru. Seta izskaņā latvieši sagaidīja pretinieku kļūdas, bet pēc Toča bloka ieguva divas mačbumbas. Jau pirmo varēja izmantot Pļaviņš, bet izsita autā. Ar otro piegājienu Točs lika punktu spēlei - 2-0 (21:18, 21:19).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet spēli par uzvaru grupā aizvadīja pret ASV pludmales volejbolistiem Džonu Haidenu un Teo Bruneru, kuri pirmajā spēlē pieveica tautiešus Evansu un Kolinski ar 2-1 (21:16, 21:23, 15:10).

Spēli labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0 un neesot tālu no trīs punktu pārsvara. Tā vietā ASV pludmales volejbolisti atspēlējās un panāca izlīdzinājumu. Brīdi vēlāk izrāviens turpinājās, rezultātam kļūstot 5:3. Haidens un Bruners rādīja labu sniegumu, bet arī latvieši ar kļūdām palīdzēja (8:4). Pēc paņemtā pārtraukuma latviešiem izdevās sadeldēt deficītu uz pusi, bet pēc tam ASV pludmales volejbolisti atjaunoja četru punktu vadību. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma spēle pavērsās par labu Latvijas duetam, kas spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo (16:16). Seta izskaņā latvieši tika pie setbumbas, ar pirmo to arī izmantojot, kad pie tīkla perfekti nospēlēja Točs - 21:19.

Otrajā setā latvieši izvirzījās vadībā, bet ASV duets neizmantoja iespēju pārņemt vadību, kad autā sita Haidens. Viņš revanšējās pāris izspēles vēlāk (5:4). Pļaviņam un Točam ilgu laiku nevajadzēja, lai atgrieztos vadībā. Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem, labi uzservējot Bruneram (10:9). Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 ASV dueta labā. Pēc pārtraukuma izrāviens padevās latviešiem, kas deva arī divu punktu pārsvaru (13:11). Neilgi pēc tam vēl viens bloks Točam, atspēlēšanās aizsardzībā Pļaviņam un četru punktu pārsvars Latvijas duetam (17:13). Seta galotnē intriga neradās, latviešiem svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:16).

Tādējādi arī Pļaviņš un Točs uzvarēja savā grupā un garantējuši vietu astotdaļfinālā, kas risināsies sestdien. Viņu pretinieki noskaidrosies pēc izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.


, 2018-07-06 18:53, pirms 6 gadiem
Redz, kā leišu velk klāt.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.