Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa apstiprina, ka nolēmusi doties studēt uz ASV

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa apstiprina, ka nolēmusi doties studēt uz ASV
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Foto: Jurmala.Beachvolley

Latvijas pludmales volejbola šā brīža labākais sieviešu duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka šonedēļ spēlē Laholmas "Satellite" turnīrā. Graudiņa sarunā ar žurnālu "9 vīri" informē, ka plano doties studēt uz ASV, taču pasaules ranga punktu krāšanai tas netraucēšot.

Kā jau ziņots, Tīna Graudiņa parakstījusi nodoma vēstuli par pievienošanos ASV studenšu bīčvolejbola vadošajai programmai un jau no 2017. gada rudens varētu spēlēt Dienvidkalifornijas universitātes (USC) komandā.

Izskanējušas runas, ka mūsu labākajam sieviešu duetam var rasties problēmas, jo Tīna taisās braukt studēt uz Ameriku. "To var nosaukt par zināmu problēmu, tiesa, ne no mana skatpunkta. Latvijas volejbolā par Ameriku izveidojies stereotips - ja aizbrauksi uz turieni, tad pazudīsi no Latvijas aprites. Taču es vēlos parādīt, ka tā tas nav. Skola beidzas maijā un sākas septembrī, tātad visa vasara ir brīva. Un nav nekādu problēmu visu ziemu trenēties," norāda Tīna Graudiņa, kura arī atklāj, ka vairāk ir individuāliste, tāpēc dod priekšroku pludmales volejbolam, nevis klasiskajam.

Tīna būs Amerikā, bet Anastasija tikmēr varētu trenēties Ēģiptē. Bez tam mūsu "amerikāniete" ziemā atbrauks uz trijām vai četrām nedēļām. Nebūs tā, ka satiksies un uzreiz dosies spēlēt, pirms sacensībām tiks aizvadīti kopīgi treniņi. Graudiņa atklāj, ka pēc ranga punktiem ir mērķis kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Ja tas neizdosies pēc punktiem, tad būs jāizcīna Kontinentālais kauss.

Pludmales volejbols ir viens no retajiem sporta veidiem, kur sieviešu maču televīzijas auditorija mēdz būt lielāka nekā vīriešu cīņām, taču pagaidām ne Latvijā, jo starptautiskajā apritē mūsu dāmām nav tik labi rezultāti. Graudiņa daļēji piekrīt un piemetina, ka Latvijas čempionātā sievietes saņem mazākas naudas balvas nekā vīrieši.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "9 vīri", Sandris Metuzāls, Aldis Miesnieks

  +2 [+] [-]

, 2017-07-06 23:53, pirms 7 gadiem
da ne jau volejbolu tā lielā sieviešu auditorija skatās

  +2 [+] [-]

, 2017-07-07 00:00, pirms 7 gadiem
Ja spēlē svešas sievietes, es neskatos.

     [+] [-]

, 2017-07-07 00:11, pirms 7 gadiem
nelaižu garām nevienu Menegatti spēli

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 09:02, pirms 7 gadiem
v-bols rakstīja: Ja spēlē svešas sievietes, es neskatos.
Tikai tad kad mammīte spēle! Pareizi dari!