Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Hamburgā Latviju pārstāvēs trīs dueti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules čempionātā Hamburgā Latviju pārstāvēs trīs dueti
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā no 28. jūnija līdz 7. jūlijam norisināsies Vācijas pilsētā Hamburgā. Šodien tika paziņots dalībnieku sastāvs, un Latviju pārstāvēs trīs dueti – divi vīriešu un viens sieviešu konkurencē.

Iepriekšējais pasaules čempionāts pirms diviem gadiem norisinājās Austrijas galvaspilsētā Vīnē, un no latviešiem labāko rezultātu sasniedza Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri iekļuva astotdaļfinālā. Tur divos setos tika atzīts brazīliešu Evandru un Andrē pārākums, un sāncenši divas dienas vēlāk tika kronēti par pasaules čempioniem, finālā tiekot galā ar mājiniekiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu.

Samoilovs un Šmēdiņš piedalīsies arī šā gada pasaules čempionātā, bet otrs Latvijas duets būs Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Kopumā paziņotas 45 komandas, kas startēs pasaules čempionātā, bet trīs atlikušās "wild card" pozīcijas tiks aizpildītas līdz maija beigām. Rekordiste ar četriem pāriem ir Brazīlija, bet Evandru un Andrē nevarēs aizstāvēt savu titulu, jo viņi tagad spēlē dažādos duetos.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Tīna Graudiņa, kura tika atzīta par pagājušās sezonas labāko debitanti, un Anastasija Kravčenoka. Pasaules čempionātam kvalificējās 25 labākie pāri no visas pasaules, plus vēl četri dueti no katras konfederācijas, un latvietes ir starp laimīgajām Eiropas komandām, līdzās krievietēm, slovākietēm un nīderlandietēm. Arī dāmām "wild card" komandas tiks nosauktas maija turpinājumā. Sieviešu konkurencē četri pāri ir trim valstīm – Brazīlijai, Vācijai un ASV.

Grupu izloze notiks 4. jūnijā, bet pasaules čempionāts norisināsies jūnija beigās un jūlija sākumā. Pirms diviem gadiem Latvijai bija divi dueti vīriešu konkurencē (Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Regža), bet starp dāmām nebijām pārstāvēti.

Izmantotie resursi:
https://hamburg2019.com/en/2620/the...
https://hamburg2019.com/en/2621

  +1 [+] [-]

, 2019-05-07 06:38, pirms 5 gadiem
Jākravā somas vasaras lielākajām sporta notikumam