Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka/Lece Sidnejas pamatturnīrā sāk ar neplānotu zaudējumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kravčenoka/Lece Sidnejas pamatturnīrā sāk ar neplānotu zaudējumu
Anastasija Kravčenoka un Alise Lece. Foto: Vadims Morozovs, Latvijas Volejbola federācija

Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā sācies Pasaules tūres triju zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Aizvadītajā naktī Latvijas pludmales volejbola duets Anastasija Kravčenoka/Alise Lece pirmajā mačā pārspēja Francijas sportistes (0-2) un nākamnakt turpinās ar cīņu par izkļūšanu no grupas.

Kā jau ziņots, janvāra sākumā Kravčenoka/Lece spēlēja četru zvaigžņu posma pamatturnīrā, taču Hāgas hallē uzvarēja tikai vienā setā.

Sidnejā šonedēļ ir silti: dienā 21-25 grādi, naktī 18-22. D grupas pirmajā mačā ar 13. numuru izliktās Anastasija Kravčenoka un Alise Lece šonakt spēkojās ar blondajām francūzietēm Lēzanu Plasetu un Aleksiju Rišāru, kurām piešķirts 20. numurs.

Starta mačā mūsējās piedzīvoja neplānotu zaudējumu. Pirmajā setā pretinieces visai stabili bija pārākas - 17:21. Otrajā setā cīņa sanāca līdzvērtīgāka, galotne izvērtās sevišķi spraiga, taču arī šoreiz uzvarēja francūzietes - 23:25.

Cīņā par izkļūšanu no grupas pretī stāsies ar 29. numuru izliktās mājinieces Britānija Kendala un Stefānija Veilere (196cm) - spēle sāksies 8. martā plkst. 1:10 pēc Latvijas laika.

Atgādinām, ka pērnā gada rudenī Kravčenoka un Lece triumfēja EEVZA posmos Ventspilī un Batumi. Latvijas pludmales dāmām pirms tam nebija izdevies iegūt pirmo vietu šādā līmenī. Pasaules tūres triju zvaigžņu posma līmenis gan ir krietni augstāks.

Kā jau ziņots, pēc pašķiršanās krīzes pārvarēšanas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka decembrī vienojās par sadarbības turpināšanu. NCAA sezonas laikā Graudiņa nevar spēlēt Pasaules tūrē, līdz ar to Kravčenoka cīnās kopā ar Leci.

Izmantotie resursi:
fivb.com