Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka: "Pasaules tūrē krāsim punktus, lai tiktu uz 2020. gada olimpiādi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kravčenoka: "Pasaules tūrē krāsim punktus, lai tiktu uz 2020. gada olimpiādi"
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Foto: Rūdis Dancis / Adelaide

Latvijas pludmales volejbola labākais sieviešu duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pērn kļuva par U22 Eiropas čempionēm, savukārt nākamgad šis turnīrs notiks Tīnas dzimtajā Jūrmalā. Sarunā ar Sportacentrs.com daugavpiliete atklāj, ka jaunajā gadā ir daudz mērķu, tostarp Pasaules tūrē jākrāj punkti, lai pēc tam tiktu uz 2020. gada olimpiādi.

Gada pēdējā turnīrā mūsu sportistes ieguva devīto vietu Pasaules tūres posmā, kas risinājās Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā. Astotdaļfinālā brīžiem spēlēja ļoti labi, taču bija jūtamas aklimatizācijas problēmas. "Mēs nenospēlējām ļoti labi. Bija daudz kļūdu, varējām daudz labāk - viegli uzvarēt, bet neizdarījām to. Sidnejā rīta spēlēs mums abām bija ļoti grūti, to arī varēja redzēt. Fiziski grūti, traki karsti nebija, taču viss ķermenis tik smags un ļoti sitās sirds. Domāju, ka tas bija īsas aklimatizācijas dēļ," skaidro sportiste.

Nupat kļuva zināms, ka 2018. gada U22 Eiropas čempionāts jūlijā notiks Majoros. "Tas ir tik patīkami, ka U22 EČ spēlēsim tieši Latvijā un Jūrmalā. Esmu ļoti priecīga. Pēc šī gada Eiropas čempionāta palika tik spožas un labas atmiņas - organizācija, atmosfēra, līdzjutēji - viss bija perfekti." Jaunajā jaunajā sezonā būs vairāki mērķi: "1. vieta U22 Eiropas čempionātā, tikt pieaugušo Eiropas čempionātā un parādīt teicamu sniegumu, kā arī, protams, spēlēt Pasaules tūrē, vākt punktus, lai tiktu uz 2020. gada olimpiādi."

Jaunajā gadā Latvijas pludmales volejbolistes sāks ar Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīru Hāgā (3.-7. janvāris). Sidnejas un Hāgas maču laikā Graudiņas amerikāņu universitātē brīvlaiks, no 8. janvāra gan jābūt skolā, taču ir atprasījusies, lai varētu spēlēt "European Masters" turnīrā Čehijā (11.-14. janvāris). Jākrāj reitinga punkti, lai kvalificētos jūlija pieaugušo Eiropas čempionātam.

"Decembra vidū Tīna atbrauks uz Latviju, un mēs trenēsimies iekštelpās, gatavojoties janvāra turnīriem. Janvāra beigās braukšu atpakaļ uz Ēģipti un trenēšos tur. Tajā laikā tur būs arī vīriešu komandas. Februārī pie mums plāno atbraukt Krievijas pāris. Ļoti daudz strādāšu individuāli kopā ar treneri, ir ļoti daudz darba," gaidāmos notikumus ieskicē Anastasija Kravčenoka. "Nākamajā sezonā būs ļoti daudz sacensību, jau tagad FIVB kalendārs ir pilns, bet vel būs arī CEV , jābrauc un jāpiedalās visur, kur varēsim."

Vajadzīgi sponsori, jo ar esošajiem līdzekļiem ir par maz. "Sezona pilna ar sacensībām, nepietiks ar finansējumu no Latvijas Olimpiskās vienības. Vēlos pateikties Latvijas volejbola federācijai, "People fitness club" un "Incrediwear" par sadarbību, ceru uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk. Decembrī vēl ir laiks, lai sakārtotu visas finanšu lietas uz nākamo gadu. Turpināšu sadarbību ar Daugavpils Olimpisko centru, kas palīdz jau divus gadus. Ļoti ceru, ka arī Daugavpils pašvaldība atbalstīs Latvijas labāko pludmales volejbola pāri."

Latvijas dāmas trenē Genādijs Samoilovs, kurš ir arī valsts vadošā vīriešu dueta treneris. "Genādijs grib pierādīt pats sev un visiem, ka viņš var strādāt un sasniegt rezultātus arī ar meitenēm. Viņam ļoti interesanti ar mums strādāt. Tik ilgu laiku nostrādāja tikai ar puišiem, bet tagad arī mēģina ar meitenēm. Tas ir mans viedoklis, un dēlus viņš arī paspēj trenēt. Liels paldies trenerim Genādijam par viņa darbu, jo viņš domā par mums ne tikai treniņos, bet arī ārpus tiem, viņš vēlas un cer, ka mēs būsim augstāka līmeņa sportistes."

2016. gadā pretinieces visu laiku servēja pa Kravčenoku, savukārt 2017. gadā bieži vien servēja arī pa Graudiņu. "Domāju, ka esmu progresējusi, arī daudzi tā saka. Dzirdēju daudz labu atsauksmju par sevi, ka progresēju, bet joprojām ir ļoti daudz jāstrādā," atzīst daugavpiliete.

  +7 [+] [-]

, 2017-12-05 13:54, pirms 6 gadiem
Ka tik būtu tas finansējums, iznāk baigi dārgi braukāt uz n-tajiem turnīriem!

  +4 [+] [-]

, 2017-12-05 13:56, pirms 6 gadiem
Tīna atprasījās no ASV universitātes, tas nu gan ir kas nedzirdēts!

  +3 [+] [-]

, 2017-12-05 14:06, pirms 6 gadiem
točka rakstīja: Tīna atprasījās no ASV universitātes, tas nu gan ir kas nedzirdēts!
Forši, ka amerikāņi tik pretimnākoši... Semestra sākums, tur sezona vēl nav nebūs sākusies, tā kā viss labi.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-05 14:31, pirms 6 gadiem
Lai izdodas īstenot mērķus

     [+] [-]

, 2017-12-05 14:40, pirms 6 gadiem
Kas ir "Incericear" ?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-05 15:32, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Forši, ka amerikāņi tik pretimnākoši... Semestra sākums, tur sezona vēl nav nebūs sākusies, tā kā viss labi.
NCAA basketbolā, manuprāt, neviena latviete nekad nav palaista uz kaut kādām savām spēlēm. ASV universitātēs šajā ziņā ir ļoti stingra pozīcija - ir studijas un nekur nebrauksi.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-05 15:58, pirms 6 gadiem
5. vieta Eiropā jau ir nopietns līmenis, ar interesi sekošu kā ies turpmāk.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-05 23:21, pirms 6 gadiem
smuka bilde