Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Vējonis: "Mūsu pludmales volejbolisti ir Latvijas vēstneši pasaulē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vējonis: "Mūsu pludmales volejbolisti ir Latvijas vēstneši pasaulē"
R.Vējonis sveic Jūrmalas "Masters" uzvarētājus
Foto: president.lv

Jūrmalas "Masters" pludmales volejbola izšķirošās spēles svētdien apmeklēja arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš sarunā ar sacensību organizatoriem pauda gandarījumu par mūsu spēlētāju sekmēm.

Latvijas labākais duets šosezon atkal izvirzījies Pasaules tūres kopvērtējuma līderpozīcijā. Arī nozīmīgākajā pašmāju turnīrā Jūrmalas "Masters" mūsējie bija labākie. "Mūsu pludmales volejbola spēlētāji ir kļuvuši par īstiem mūsu valsts vēstnešiem pasaulē. Ar savu izcilo sniegumu viņi nes Latvijas vārdu globālajā apritē," atzīst valsts prezidents Raimonds Vējonis. "Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, saprotams, ir vadošie Latvijas pludmales volejbolisti, taču esmu priecīgs, ka arī jaunie spēlētāji ir ļoti veiksmīgi, sasniedzot ievērojamus rezultātus vairākās vecuma grupās. Līdz ar to mūsu pludmales volejbolam varētu būt gaiša nākotne."

2016. gada U22 Eiropas čempionātā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pirmo vietu, savukārt pērn minētā Graudiņa un Paula Ņečiporuka valsts prezidenta klātbūtnē triumfēja U18 Eiropas čempionātā. "Es ļoti ceru, ka mūsu sievietes drīz kļūs tikpat veiksmīgas kā mūsu vīriešu komandas. Cerams, ka kādu dienu Latvija iegūs vēl vienu Eiropas čempionāta titulu arī sieviešu sacensībās," norāda valsts prezidents, atgādinot par Ingunas Minusas un Ineses Jursones uzvaru 2009. gada Eiropas čempionātā.

2017. gadā Jūrmalā notiks Eiropas čempionāta finālsacensības. "Ceru, ka šis čempionāts cels Latvijas starptautisko atpazīstamību un piesaistīs arī daudzus fanus ne tikai no kaimiņvalstīm, bet arī no tālākām ārzemēm - pateicoties pludmales volejbolam, daudzi iepazīs mūsu valsti. Latvija piedāvā ideālus apstākļus šim sporta veidam, mūsu pludmale ir apmēram 500 kilometru garumā. Eiropas čempionāta organizēšana noteikti veicinās pludmales volejbola izaugsmi mūsu valstī," saka Raimonds Vējonis.

Raimons Vējonis un Latvijas labākie pludmales volejbolisti (Foto: Romāns Kokšarovs, F64)

Izmantotie resursi:
cev.lu

  -2 [+] [-]

, 2016-09-05 12:43, pirms 8 gadiem
Uz Rio prezis nedevās saprata ka tur nekas nespīd toties var tepat pa grozīties

  -2 [+] [-]

, 2016-09-05 14:16, pirms 8 gadiem
Baigais sporta atbalstitajs. Smiekli nak.