Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Jānis Šmēdiņš: "Tribīnes bija lielākas nekā Longbīčā"

Jānis Šmēdiņš: "Tribīnes bija lielākas nekā Longbīčā"
Foto: www.cev.lu

Pēc godalgotām vietām Jūrmalā savs sakāmais par turnīru un sezonu bija abiem Latvijas duetiem.

Pēc Amerikas paspējām aizvadīt vienu treniņu, un to pašu kopā ar beļģiem,” pēc uzvaras pusfinālā pār Beļģijas duetu Driesu Koikelkorenu un Tomu van Valli teica Aleksandrs Samoilovs.

Tikmēr Mārtiņam Pļaviņam pusfināls beidzās ar zaudējumu vēlākajiem sudraba laureātiem krieviem Ruslanam Bikanovam un Jaroslavam Koškarjovam: “Tieši cīņas nebija. Vajadzēja cīnīties par katru punktu. Sakrita daudz muļķīgu bumbu. Pirmā seta sākumā krievi labi uzservēja, pēc tam savas kļūdas. Sekoja līdzīga spēle, kurā rezultātā tuvāk netikām, bet otrajā setā paši kļūdījāmies.” Savukārt Haralds Regža atzīmēja, ka ar beļģiem spēlēts nav, bet sparingojuši gan esot.

Iespējams, ka savstarpējais treniņš nodrošināja latviešiem uzvaru, taču “pluss bija tas, ka mums tikai pusstunda bija laika no pusfināla līdz spēlei par trešo vietu. Nevajadzēja divreiz sildīties,” Mārtiņš par īso atpūtu nebija apbēdināts. “Šogad starptautiskajos turnīros mums medaļu nebija. Priecē, ka šeit bez medaļas bija arī laba spēle. Turklāt savu skatītāju priekšā. Šajā līmenī ar labu spēli varam izcīnīt medaļas, un mačā pret beļģiem uzvaru otrajā setā panācām ar darbību aizsardzībā. Visas tribīnes bija pilnas, un ar tādu atbalstu ir vienalga, vai ir plus pieci vai mīnus pieci.”

Pēc zaudējuma pusfinālā un cerību zaudēšanas jau šogad izcīnīt tiesības startam nākamā gada pasaules čempionātā “noskaņoties bija diezgan smagi,” par savām sajūtām pirms izšķirošās spēles teica Haralds Regža. “tomēr spēlē par trešo vietu bija viegluma sajūta.”

Pēc fināla ko teikt bija arī Samoilovam: “Arī pirmajā setā viss bija kārtībā. Taču krievi paņēma pārtraukumu, un tas kaut kā izsita mūs no sliedēm. Jānis kļūdījās servē, trīsreiz uzbrukumā kļūdījos es, un sets bija beidzies. Otrajā setā lauzām spēles gaitu un iznīcinājām pretiniekus, taču zinājām, ka viņi pietaupās pēdējam setam un būs gatavi mūs pārsteigt. Trešais sets noritēja punkts punktā, bet tad divreiz guvu punktu ar bloku, Jānis pacēla aizsardzībā, bet krievi divreiz kļūdījās servējot.” “Pirmajā setā varbūt mazliet atslābinājāmies,” zaudējumu fināla pirmajā setā skaidroja Šmēdiņš. “Palīdzēja arī atbalstītāji tribīnēs, kuras bija lielākas nekā Longbīčā,” komplimentus organizatoriem un atbalstītājiem netaupīja arī Jānis, kurš jau iepriekš bija izteicies, ka visticamāk nebūtu spēlējis, ja turnīrs nenotiktu savās mājās.

Tagad viens no četriem sportistiem jau var sākt atpūtu, kamēr Regža kopā ar Armandu Āboliņu plāno spēlēt pēdējā Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas posmā Gruzijā, bet Samoilovs un Šmēdiņš dosies uz Kanādu, kur norisināsies Pasaules kausa finālposms ar 12 labāko pasaules pāru piedalīšanos. Šis turnīrs paredzēts no 13. - 18. septembrim.


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.