Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Olimpiskās čempiones Ludviga un Valkenhorsta triumfē arī pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Olimpiskās čempiones Ludviga un Valkenhorsta triumfē arī pasaules čempionātā
Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta
Foto: FIVB

2017. gada pasaules čempionātā pludmales volejbolā sieviešu konkurencē uzvaru svinēja vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta. Olimpiskās čempiones trīs setos tika galā ar Lorēnu Fendriku un Eiprilu Rosu no ASV.

Vācietes, kuras bija izliktas ar ceturto numuru, 64 minūšu laikā tika galā ar konkurentēm trīs setos – 19:21, 21:13 un 15:9. Abas komandas izšķirošo maču sasniedza ar perfektu bilanci – septiņas uzvaras un neviens zaudējums.

Pateicoties triumfam, Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta nopelnīja 60 tūkstošus dolāru, kamēr sudraba medaļniecēm tika par 15 tūkstošiem mazāk. Vācietes kopā sāka startēs 2013. gadā un uzvarējušas desmit no 42 posmiem. Svarīgākās uzvaras bija izcīnītas pērn, triumfējot Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un FIVB Pasaules tūres fināla posmā.

Ludviga, kura tika atzīta par turnīra vērtīgāko spēlētāju, un Valkenhorsta kļuva par pirmo duetu no Eiropas, kas triumfējis pasaules čempionātā. Pirms tam piecas uzvaras bija sportistēm no Brazīlijas, četras – volejbolistēm no ASV, bet viena – Ķīnas duetam.

Duelī par bronzu ar pirmo numuru izliktās Talita Antuneša un Larisa Franka no Brazīlijas arī trīs setos ar 21:12, 16:21 un 18:16 uzvarēja Melisu Humanu-Paredesu un Sāru Pavenu no Kanādas.

Tikmēr vīriešu turnīrā šodien aizvadīti ceturtdaļfināli, bet cīņas par medaļām notiks rīt. Brazīlieši Andrē un Evandru, kuri iepriekšējā kārtā sīvā cīņā salauza Jāņa Šmēdiņa un Aleksandra Samoilova pretestību, trīs setos ar 17:21, 22:20 un 15:10 apspēlēja kanādiešus Čeimu Šalku un Benu Sekstonu un kvalificējās pusfinālam.

Izmantotie resursi:
News - Ludwig & Walkenhorst capture world...

     [+] [-]

, 2017-08-05 22:44, pirms 7 gadiem
Žēl,ka smukās SUI,CZE,AUT ,ITA netika līdz medaļcīņām...