Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs turnīru Hantingtonā noslēdz 7. vietā

Pļaviņš un Točs turnīru Hantingtonā noslēdz 7. vietā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmā Hantingtonā noslēguši ar izcīnītu septīto vietu. Latvieši zaudētāju zarā apstājās pret nīderlandiešiem Aleksandru Brauveru un Robertu Mēvsenu.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, nonākot zaudētāju zarā, parādīja raksturu un garantēja vismaz devīto vietu, kas jebkurā citā turnīrā būtu ekvavilents zaudējumam astotdaļfinālā. Lai turpinātu turnīru, latviešiem bija jāmērojas spēkiem ar mājinieku favorītiem Filu Dalhauzeru un Niku Lusenu, kurus uz zaudētāju zaru nobīdīja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Spēli Latvijas duets sāka pārliecinoši, iegūstot pārliecību ar spēcīgiem uzbrukumiem. Točs pāris reizes apturēja Dalhauzeru pie tīkla, panākot 3:1, bet Pļaviņš pēc darbības aizsardzībā nespēja gūt ceturto punktu, triecot bumbu Dalhauzera blokā. Nākamajās izspēlēs ASV pludmales volejbolisti nespēja pie tīkla apspēlēt Toču, ņemot pārtraukumu pie rezultāta 6:2. Pārtraukums Dalhauzeram un Lusenam nāca par labu, tiem uzreiz sadeldējot deficītu līdz minimumam (5:6). Turpinājumā Latvijas duets atjaunoja trīs punktu pārsvaru, kas ļāva atrasties vadībā seta vidū ar 12:9.

Pēc pārtraukuma ar kārtējo bloku atzīmējās Točs, neļaujot Dalhauzeram pārņemt iniciatīvu pie tīkla. Pat tad, kad ASV duets atspēlējās aizsardzībā, tāpat viss beidzās ar punktu ar Toča bloku. Rezultāta starpība palika četri punkti (16:12). Tuvojoties seta izskaņai, notika lūzums, Pļaviņam un Točam nespējot noslēgt vairākus uzbrukumus. Tas pie rezultāta 17:16 lika ņemt pārtraukumu, lai neizlaiztu pirmo setu. Točs vēlreiz kļūdījās uzbrukumā, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Veiksme tomēr nāca talkā Latvijas duetam, ļaujot tikt pie divām setbumbām. Pirmo neizdevās realizēt, bet ar otro Pļaviņš un Točs lika punktu setam - 21:19.

Otro setu Pļaviņš un Točs sāka ar trīs punktu izrāvienu. Arī otrajā setā Toča bloks bija līmenī, ļaujot latviešiem būt vadībā ar 6:2. Kad ASV duets atspēlējās, tad sekoja eiss ar tīkla palīdzību un atkal četru punktu pārsvars (10:6). Dalhauzeram un Lusenam turpināja neveikties, komandām dodoties tehniskajā pārtraukumā pie 13:8. Pēc pārtraukuma mājinieki sāka pamazām atspēlēties. Talkā nāca arī tīkls, Dalhauzeram tiekot pie eisa (13:15). Lai arī latvieši servēja pa Lusenu, bieži vien Dalhauzers uzbruka pēc pirmās piespēles. Cīņa ritēja punkts punktā līdz seta beigām, kad Lusena ieraidīja bumbu Toča blokā. ASV duets neapdevās un atkal sadeldēja deficītu līdz minimumam (18:19). Latvijas duetam izdevās realizēt jau pirmo mačbumbu, svinot uzvaru ar 2-0 (21:19, 21:18).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs garantēja vismaz septīto vietu šajā turnīrā un turpināja cīņu, lai iekļūtu pusfinālā. Latviešu nākamie pretinieki bija Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes, kuri no turnīra izslēdza poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku.

Spēli komandas sāka ar līdzīgu spēkošanos. Abas komandas pabija minimālā vadībā, bet tad pie eisa tika Mēvsens. Divu punktu pārsvars Nīderlandes duetam palika tikai uz brīdi, jo ar rezultatīvu servi izcēlās arī Pļaviņš. Pirms tehniskā pārtraukuma Točs izcēlās ar bloku, ļaujot atpūtā doties vadībā - 11:10. Pēc pārtraukuma nīderlandieši veica izrāvienu, atjaunojot divu punktu pārsvaru. Toča bloks paglāba no vēl viena zaudēta punkta, bet tiesnesis fiksēja pārkāpumu. Nākamajā izspēlē nīderlandieši guva vēl vienu punktu, liekot latviešiem ņemt pārtraukumu (15:11). Turpinājumā Nīderlandes duets spēlēja labāk. Mēvsens bloķēja Toča sitienu, palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem. Ar to arī seta liktenis bija izšķirts, Latvijas duetam zaudējot ar 18:21.

Noslēguši pirmo setu ar neatlaidīgu cīņu, latvieši turpināja spēlēt labi arī otrā seta sākumā. Kādu laiku Pļaviņam un Točam izdeās saglabāt minimālu vadību, bet tad iniciatīvu atkal ieguva nīderlandieši, iegūstot arī divu punktu pārsvaru 6:4. Neilgi pēc tam Brauveram bija iespēja iegūt trīs punktu pārsvaru, bet Točs bloķēja uzbrukumu. Brīdi vēlāk Mēvsens paveica darbu pie tīkla, rezultātam kļūstot 10:7.

Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, bet tad rezultāta starpība sadila uz pusi pēc Brauvera kļūdas uzbrukumā. Pļaviņam ar Toču neizdevās šajā brīdī lauzt cīņas gaitu šajā brīdī, bet latvieši vēl nedomāja padoties. Rezultāta starpība seta izskaņā pēc Pļaviņa eisa sadila līdz minimumam, bet pēc tam kļūda uzbrukumā un neizšķirts uz tablo (19:19). Pēdējais vārds bija Brauveram, kurš ar lielisku servi pa sesto zonu izrāva uzvaru.

Līdz ar to Pļaviņš un Točs zaudēja spēlē ar 0-2 (18:21, 19:21), paliekot septītajā vietā šajā turnīrā. Par to latvieši saņēma 440 ranga punktus un 5000 ASV dolāru lielu naudas balvu.


, 2018-05-05 20:33, pirms 6 gadiem
nu kas tie par "mājinieku favorītiem"?!

ja vinnē Dalhauzeru, tad VIENMĒR ir jāliek DALHAUZERS VIRSRAKSTĀ AR TREKNIEM BURTIEM un jābūt TOP ZIŅAI...VIENMĒR!!!
, 2018-05-05 21:06, pirms 6 gadiem
Točs blokā ZVĒRS!
, 2018-05-05 21:21, pirms 6 gadiem
Super malači!!!
, 2018-05-06 06:59, pirms 6 gadiem
наpoд недавнo pаскрыл секрет стpойногo и подтянутогo тела, не занимаясь cпоpтом и без диет лишь с помощью миостимулятора. Этoт спосoб вычитал в одном блoге и pешил cpазу же oпpобовать, результат удивил: за две недели убрал живoт и начали прocтупать кубики, подкачал руки и cпину.Тeпеpь и жeна захoтeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал и цена вoпpоca кoпeeчнaя. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано --- Блог Домашнего качка
, 2018-05-06 07:38, pirms 6 gadiem
)) Hantingtonā veselu pusgadu nodzīvojos )))
Pļaviņš- MONSTRS!!!
, 2018-05-06 09:13, pirms 6 gadiem
Kā? Un atkal neviens pretinieks neatteicās? Žēl Monstru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-06 10:43, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Kas tur bija ar to spēli ar kāju? Par to punktu atņēma?
Tur viss pareizi, nav ko aiztikt bumbu, kamēr tā nav nokritusi lejā. Brauveram bij labas iespējas vēl to bumbu pacelt.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.