Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko/Namiķei mainīgas sekmes un vieta izslēgšanas spēlēs Kambodžā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko/Namiķei mainīgas sekmes un vieta izslēgšanas spēlēs Kambodžā
Anete Namiķe un Varvara Brailko. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe Kambodžā notiekošajā Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrā nespēja izcīnīt uzvaru grupā. Latvietes vispirms pieveica Jaunzēlandes duetu, bet pēc tam piekāpās ASV pārim, kas tāpat ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Vakar Brailko un Namiķei izdevās pārvarēt kvalifikāciju, samērā viegli apspēlējot Rumānijas duetu. Pamatturnīrā pirmās pretinieces bija Frančeska Kirvana un Olīvija Makdonalda no Jaunzēlandes. Lai arī šis duets neko īpašu starptautiskajā arēnā nav sasniedzis, tomēr jau bija to dažu komandu vidū, kas nepiedalījās kvalifikācijā.

Latvijas duets turnīrā izsēts ar 12. numuru, kamēr Jaunzēlandes ar piekto. Sešpadsmit gadus vecās Brailko un Namiķe sekmīgi nospēlēja pirmo setu, tā galotnē spējot gūt panākumu ar 21:19. Arī otrajā setā latvietēm neklājās viegli, bet pirmo uzvaru pamatturnīrā izdevās nopelnīt, kas garantēja vietu izslēgšanas spēlēs - 2-0 (21:19, 21:18).

Otrajā spēlē vajadzēja noskaidrot to komandu, kas uzvarēs grupā un garantēs vietu ceturtdaļfinālā. Tajā Brailko un Namiķei pretī stājās ASV pludmales volejbolistes Lara Dikstra un Keisija Hausa. Arī viņām vajadzēja vakar aizvadīt vienu spēli kvalifikācijā, kurā pārliecinoši ar 2-0 (21:7, 21:13) sagrāva Malaizijas pāri, bet šodien grupas pirmās spēles pirmajā setā atstāja uz nulles Kambodžas pāri, gūstot panākumu 16 minūšu laikā ar 2-0 (21:0, 21:6).

Spēli labāk sāka ASV duets, izvirzoties vadībā ar 3:1, bet tam sekoja latviešu izrāviens. Brailko un Namiķe guva četrus punktus pēc kārtas, bet ASV duets savācās un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (5:5). Nākamajās izspēlēs ASV pludmales volejbolistes ieguva divu punktu pārsvaru, bet pirms tehniskā pārtraukuma latvietes panāca neizšķirtu (10:10). Pēc atpūtas Dikstra un Hausa atjaunoja divu punktu pārsvaru (13:11), bet arī šoreiz Latvijas duets atspēlēja deficītu. Brailko un Namiķe atlikušajā laikā nespēja pārņemt vadību, nonāca iedzinējos ar divu punktu deficītu, kas beigās lika zaudēt setu ar 18:21.

Otrā seta ievadā Latvijas pludmales volejbolistes izvirzījās vadībā ar 4:2, bet ASV duets uzreiz panāca neizšķirtu. Nākamos divus punktus guva latvietes, bet tam sekoja četru punktu izrāviens Dikstras un Hausas izpildījumā. Brailko un Namiķe izlīdzināja rezultātu, bet tehniskajā pārtraukumā vadībā devās pretinieces (11:10). Pēc pārtraukuma Latvijas duets uz brīdi ieguva vadību, bet uzreiz to zaudēja. Arī ASV duets nespēja iegūt lielāku pārsvaru par vienu punktu, cīņai līdz pat seta galotnei ritot ļoti līdzīgi. Pirmās pie divu punktu pārsvara tika Brailko un Namiķe, bet neizmantoja nevienu no divām setbumbām (20:20). Seta galotne nedaudz ievilkās, bet noslēdzās labi Latvijas pludmales volejbolistēm - 24:22.

Trešajā setā dueti turpināja cīņu punkts punktā, te minimālu vadību iegūstot te Latvijas, te ASV pludmales volejbolistēm. Seta vidū ASV duetam izdevās izvirzīties vadībā ar 8:6. Brailko un Namiķe darīja visu iespējamo, lai atkal panāktu neizšķirtu, bet neizdevās. ASV duets ieguva arī trīs punktu pārsvaru, kas bija izšķiroši. Līdz ar to Brailko un Namiķe zaudēja ar rezultātu 1-2 (18:21, 24:22, 11:15). Tas nozīmē, ka latvietēm rīt būs jācīnās par vietu ceturtdaļfinālā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kas notiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.