Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst finālā, Pļaviņš un Regža spēlēs par bronzu

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst finālā, Pļaviņš un Regža spēlēs par bronzu
Haralds Regža
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Svētdien Eiropas čempionāta posmā Jūrmalas "Masters" Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pusfinālā divos setos ar 21:17, 21:14 uzveica beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, savukārt Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pusfinālā divos setos ar 16:21 un 24:26 piekāpās krieviem Jaroslavam Koškarjovam un Ruslanam Bikanovam.

Samoilovam un Šmēdiņam ceturtdaļfinālā divos setos izdevās uzveikt ukraiņus Oleksiju Deninu un Sergiju Popovu, bet pēdējo turnīra dienu bija jāsāk ar pusfinālu pret beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli.

Sākums mūsējiem izdevās labs - sekmīgi uzbrukumi, precīza darbība aizsardzībā un laikus iegūto vadību izdevās noturēt visa pirmā seta garumā, ļaujot uzvarēt to ar 21:17. Otro setu Latvijas duets sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, liekot beļģiem jau pēc četrām izspēlēm pieprasīt pusminūtes pārtraukumu.

Sekoja neliels beļģu izrāviens, kas ļāva viesiem pietuvoties līdz 5:8, bet turpinājumā trīs mūsējo punkti pēc kārtas atkal ļāva iegūt komfortablāku pārsvaru (11:5). Pilnībā kontrolējot cīņas gaitu, Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja drošu panākumu arī otrajā setā ar 21:14 un visā mačā ar 2-0.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš kā pirmie iekļuva Jūrmalas "Masters" turnīra finālā.

Vakar ceturtdaļfinālā Pļaviņš un Regža divos setos apspēlēja pieveica Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, bet šodien pusfinālā pretī stājās citi Krievijas pārstāvji - Jaroslavs Koškarjovs un Ruslans Bikanovs.

Līdz pirmā seta tehniskajam pārtraukumam risinājās līdzīga cīņa (10:11), bet pēc mača atsākšanās krievi guva trīs punktus pēc kārtas, liekot Pļaviņam/Regžam pieprasīt pārtraukumu. Mainīt spēles gaitu vairs neizdevās, un pirmo setu mūsējie zaudēja ar 16:21.

Otro setu Pļaviņš un Regža sāka ar trim punktiem pēc kārtas, liekot pretiniekiem pieprasīt pārtraukumu. Tas deva cerētos uzlabojumus, un viesu volejbolisti atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas, pārņemot vadību mačā. Līdz tehniskajam pārtraukumam gan atkal latvieši pārņēma vadību (11:10), bet pēc tā pārņēma iniciatīvu (19:15) un tika līdz divām setbumbām. Krievi tās abas atspēlēja, pēc tam vēlreiz setbumba pie 23:22, bet atkal neizmantota. Krievi šīs dāvanas izmantoja, uzvarot ar 26:24 un iekļūstot finālā.

Finālā pulksten 15:30 Koškarjovs un Bikanovs, kuri nav zaudējuši ne seta šajā turnīrā, tiksies ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

Spēlē par trešo vietu, kas sāksies 13:00, Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam būs jātiekas ar beļģu duetu Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli.


, 2016-09-04 10:43, pirms 8 gadiem
Gaidām kad to pašu izdarīs Pļaviņš/Regža
, 2016-09-04 11:03, pirms 8 gadiem
Visu cieņu, bet šodien šis notikums ir pilnīgi mazsvarīgs. Galvenā spēle šovakar 18:00 Arēnā!!!!!
, 2016-09-04 11:07, pirms 8 gadiem
, 2016-09-04 11:49, pirms 8 gadiem
Ne ko tik tupu vēl nebiju redzējis kā nospēlēja Pļaviņš ar Regžu 2 setu no 19-15 pārsvara, pakāsa setu.. Tur čista d'... jābūt lai šādu pārsvaru nenoturētu
AMAtierims
, 2016-09-04 12:14, pirms 8 gadiem
gaidīja, kad krievi paši atdos to punktu un nesagaidīja.....
, 2016-09-04 12:15, pirms 8 gadiem
belluschi rakstīja: Visu cieņu, bet šodien šis notikums ir pilnīgi mazsvarīgs. Galvenā spēle šovakar 18:00 !!!!!
=Anastasija Sevastova (WTA 48.) šodien "US Open" 4. kārtas mačā tiksies ar Lielbritānijas labāko tenisisti, ranga 14. vietā esošo Johannu Kontu. Cīņas sākums plkst. 18:00.=
Tu par šo?
, 2016-09-04 12:44, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Ne ko tik tupu vēl nebiju redzējis kā nospēlēja Pļaviņš ar Regžu 2 setu no 19-15 pārsvara, pakāsa setu.. Tur čista d'... jābūt lai šādu pārsvaru nenoturētu
AMAtierims
esu redzejis ka padirs setu no 18-12
, 2016-09-04 12:59, pirms 8 gadiem
erred rakstīja: =Anastasija Sevastova (WTA 48.) šodien "US Open" 4. kārtas mačā tiksies ar Lielbritānijas labāko tenisisti, ranga 14. vietā esošo Johannu Kontu. Cīņas sākums plkst. 18:00.=
Tu par šo?
komercturnirs vs cina par tikshanu uz svarigako sporta forumu

nav divu domu par kuru notikumu vinsh domaja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.