Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijas pāri Eiropas U20 čempionātu sāk ar uzvarām

Rolands Eliņš

Latvijas pāri Eiropas U20 čempionātu sāk ar uzvarām
Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs
Foto: FIVB

Itālijā šodien sācies Eiropas čempionāts U20 pludmales volejbolā. Latvijas vienīgie pārstāvji vīriešu konkurencē Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs šo turnīru uzsākuši ar sīvu uzvaru divos setos pār Anglijas duetu, bet Linda Jakobsone un Paula Zirģele pieveica Turcijas sportistes.

Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs čempionātā izlikti ar astoto numuru, kas ir visaugstākais H grupā. Pirmajā spēlē nācās tikties ar britiem Valrondu un Alenu, un, lai arī tika gūta uzvara, tā nemaz nenāca viegli. Abos setos pretiniekiem tika ļauts gūt 19 punktus, taču seta izskaņās pārāki tomēr bija Latvijas sportisti, uzvarot 21:19 un 21:19.

Čempionāta otro spēli Lancmanis un Smirnovs aizvadīja pret ar 24. numuru izsētajiem bulgāriem Atanosovu un Kalčevu. Otrā cīņa latviešiem izdevās nedaudz vieglāka - Lancmanis/Smirnovs uzvarēja ar 21:14 un 21:15. Grupu turnīru Latvijas duets noslēgs rīt pret lietuviešiem Rumševiču un Kazdaili (izsēti ar devīto numuru, spēles sākums plkst. 15:50). Lietuvas pāris pirmajā spēlē bulgārus apspēlēja pārliecinoši (21:13 un 21:9), bet otrajā mačā ar 21:14 un 21:16 uzveica angļus.

Lancmanis un Smirnovs šosezon piedalījās arī U21 pasaules čempionātā Kiprā, taču no grupas izkļūt toreiz neizdevās.

Sieviešu konkurencē šodien turnīru uzsāka arī Linda Jakobsone un Paula Zirģele, kuras izsētas ar 15. numuru un spēlē B grupā ar Serbijas, Turcijas un Polijas jaunajām volejbolistēm. Pirmajā mačā pret turcietēm atklāšanas setā tika gūta uzvara ar 21:18, taču otrais sets izvērtās daudz grūtāks un ievilkās 54 punktu garumā. Tā beigās Jakobsone un Zirģele tomēr guva uzvaru 28:26, kas deva panākumu arī visā spēlē.

Grupu turnīra pārējās spēles Latvijas sportistes aizvadīs rīt. 10:00 cīņa pret Serbijas pārstāvēm, bet ar grupas favorītēm polietēm nāksies tikties vēlāk - plkst. 16:50.

Izmantotie resursi:
cev.lu

  -1 [+] [-]

, 2014-09-04 23:26, pirms 10 gadiem
beidzot čaļi savā vecuma grupā
meitenes zvērenes lauvenes