Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lece/Liepiņlauska netiek Espinju pamatturnīrā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lece/Liepiņlauska netiek Espinju pamatturnīrā
Alise Lece un Ilze Liepiņlauska
Foto: FIVB

Portugāles ziemeļrietumu pilsētā Espinju sācies Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas duets Alise Lece/Ilze Liepiņlauska sagrāva mājinieces Mariju Tinoko un Ritu Fernandešu (2-0). Izšķirošajā atlases mačā latvietes stabili piekāpās vācietēm Annai Bēlenai un Sārai Šneiderei (0-2), nekvalificējoties pamatsacensībām.

Espinju pērn notika divu zvaigžņu turnīrs tikai vīriešiem, bet abu dzimumu četru zvaigžņu statuss ir pirmoreiz. Salīdzinot ar jūnija mačiem Ostravā un Varšavā, tagad sastāvs nav tik spēcīgs, līdz ar to Latvijas vadošais sieviešu duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka uzreiz ir pamatturnīrā.

Sākotnēji izskatījās, ka Alise Lece un Ilze Liepiņlauska sāks ar atlases pēdējo kārtu, taču pēdējā brīdī tika pievienotas trīs mājinieču komandas, kurām nav pasaules ranga punktu. Tādējādi pirmajā kārtā mūsējās spēlēja ar vājām mājiniecēm - pretī stājās Marija Tinoko un Rita Fernandeša.

Kā jau bija gaidāms, starta mačā Latvijas duets bija pārāks visos elementos, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Sākumā sanāca 3:0, bet tad divas kļūdas Liepiņlauskai (3:2). Pirmā seta turpinājumā mūsējās palielināja pārsvaru, apliecinot savu pārākumu meistarībā, turklāt cīņā pret garo Leci, mazākajām pretiniecēm klājās grūti (10:3). Portugāliete divas reizes pamanījās pārsist pāri garās latvietes blokam, pēcāk Leces raidītā bumba lidoja pārāk tālu, bet tad pat tika nobloķēta (14:7). Neskatoties uz minētajām nepilnībām latviešu sniegumā, pārsvars veidojās gana solīds (17:8). Tādējādi pirmajā setā panākums - 21:11. Otrā seta sākumā divas kļūdas Liepiņlauskai (0:2), kura pēc tam reabilitējās ar precīziem sitieniem. Mūsējām astoņi punkti pēc kārtas (8:2). Turpinājumā problēmu nebija (12:4, 15:5, 19:6), līdz ar to uzvara arī otrajā setā - 21:11.

Izšķirošajā atlases mačā pretī stājās vācietes Anna Bēlena un Sāra Šneidere, kuras šajā duelī pozicionējās kā favorītes. Pirmajā setā labāk iesāka pretinieces - 1:4, 2:7, mūsējām vajadzīgs pārtraukums. Liepiņlauska panāca 4:8, taču turpinājumā dominēja pretinieces (7:15). Tādējādi nācās atzīt vāciešu pārākumu - 10:21. Otrā seta sākumā Leces bloks - 1:0. Leces eiss ar tīkla palīdzību - 5:4. Mūsējām bija problēmas uzņemšanā (5:7). Vācietes guva arī nākamo punktu, latvietēm nepieciešams laiks pārdomām. Pēc atelpas pretinieces turpināja savu izrāvienu, uz tablo parādījās 5:10. Mača turpinājumā Latvijas duetam neizdevās pietuvoties (9:16), līdz ar to zaudējums arī otrajā setā - 14:21.

Espinju četru zvaigžņu posmā Lece/Liepiņlauska ierindojās 33. vietā un nopelnīja 160 punktus pasaules rangam.

Atgādinām, ka jūnija pirmajā pusē Lece/Liepiņlauska piedalījās trijos divu zvaigžņu posmos Ķīnā. Plānoto punktu ražu gan neizdevās ievākt, jo nepaveicās ar pretiniecēm - vienā gadījumā trāpīja uz amerikāņu dvīnēm, pēc tam kāju priekšā aizlika mājinieces, kuras turpinājumā aizcīnījās līdz ceturtajai vietai. Ķīnas pirmajā turnīrā rezultāts bija labs - devītā vieta un 200 punkti pasaules rangam, taču nākamajos divos mūsējās netika pamatsacensībās un finišēja 25. vietā, kas deva vien 120 punktus. Jūnija pēdējā dekādē Singapūras divu zvaigžņu posmā latvietes ieguva 19. vietu un nopelnīja 150 punktus. Pasaules rangā Lece/Liepiņlauska patlaban ieņem 101. pozīciju un kotējas kā Latvijas otrais labākais sieviešu duets.

Izmantotie resursi:
worldtour.2018.fivb.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja