Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Ergo Open 2017" posmā Jūrmalā uzvar Točs/Finsters un Graudiņa/Kravčenoka

"Ergo Open 2017" posmā Jūrmalā uzvar Točs/Finsters un Graudiņa/Kravčenoka
"Ergo Open 2017" laureāti
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Majoru pludmalē Jūrmalā šodien tika noskaidroti Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 2. posma uzvarētāji. Sacensībās Jūrmalas pludmales centrā vīriešiem triumfēja Edgars Točs un Rihards Finsters, bet sievietēm – Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Jūrmalā pirmoreiz šosezon Latvijas čempionātā piedalījās sievietes, un no 15 duetiem 4 pārstāvēja Lietuvu. Svētdien pusfinālā nonāca visi trīs spēcīgākie Latvijas dueti šajās sacensībās – Marta Ozoliņa un Alise Lece (O-Sands/MPSK), Tīna Graudiņa (Jūrmala) un Anastasija Kravčenoka (Daugavpils) un Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska (O-Sands/MPSK) –, kā arī Lietuvas sportistes Agneška Paškeviča un Jekaterina Kovaļska.

Pusfinālos cīņa bija krietni sīvāka. Ozoliņa/Lece ar 2:0 (18, 19) pārspēja Paškeviču un Kovaļsku, bet Caica/Liepiņlauska ar 1:2 (-21, 19, -11) piekāpās Graudiņai un Kravčenokai.

Mačā par 3. vietu īsta cīņa nesanāca, jo Caica un Liepiņlauska bija galvas tiesu pārākas par Paškeviču un Kovaļsku – 2:0 (16, 10). Toties fināls attaisnoja daudzo līdzjutēju cerības uz aizraujošu cīņu, un divu pašlaik pasaules rangā augstāk esošo Latvijas pāru duelī pārākas bija gados jaunākās Eiropas U-22 čempiones Graudiņa un Kravčenoka, kuras pārspēja Ozoliņu un Leci ar 21:15, 20:22, 15:11, izšķirošo punktu ar uzbrukumu, skarot Leces bloku gūstot Kravčenokai.

Liels paldies Nastjai, ka mēs šodien uzvarējām, jo es varu spēlēt daudz labāk,” pēc finālmača teica Tīna Graudiņa, pa kuru šī turnīra laikā tika servēts daudz vairāk, nekā ierasts līdz šim. “Servju uzņemšana šodien man nebija tā labākā. Kopumā finālspēle izdevās laba, taču svarīgos mirkļos servēju tīklā.”

Tas bija nedaudz nepierasti, jo parasti pretinieces servē pa mani,” izbrīnīta, taču priecīga pēc mača bija arī Kravčenoka. “Otrā seta beigās pieļāvām vairākas kļūdas. Šī nebija mūsu diena un labākā spēle. Tā vēl šajā sezonā ir priekšā. Vējš gan īpaši netraucēja, jo Jūrmalā trenējamies arī ikdienā.”

Vīriešu sacensībās krietni rāmākos un siltākos laika apstākļos nekā sestdien šodien Jūrmalā ceturtdaļfināli beidzās atbilstoši rangu tabulai, vissīvāk pretī turnīra otrajam pārim Točs/Finsters spēkojoties Rumševičam un Matulim – 1:2 (17, -20, -10). Arī pusfinālos panākumus svinēja ranga līderi. Tunte/Regža pārspēja Igaunijas duetu Nilvaks/Tīisārs ar 2:0 (17, 15), bet Šmēdiņš un Solovejs atņēma vienu setu Točam un Finsteram – 1:2 (20, -12, -7). Šī Edgaram un Rihardam piecu dienu laikā bija jau septītā triju setu spēle, kopā aizvadot 11 mačus...

Dramatisks izvērtās mačs par 3. vietu. Teicami izmantojot vēju savu servju laikā un pārliecinoši vinnējuši pirmo setu, mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi otrajā piekāpās pieredzējušākajiem Šmēdiņam un Solovejam seta galotnē, kad ar trešo setbumbu Šmēdiņš panāca 22:20. Tikpat spraiga cīņa turpinājās arī izšķirošajā setā, meistarīgākiem izrādoties un 3. vietu posmā ieņemot Kusti Nilvakam un Martam Tīsāram – 2:1 (14, -20, 14).

Finālā sīva cīņa izpalika. Arnis Tunte un Haralds Regža darīja, ko varēja, bet šodien pārāk liels bija Edgara Toča un Riharda Finstera pārsvars. Edgars teicami spēlēja blokā, bet Rihards uzlasīja bumbas aizsardzībā un atrada brīvās vietas laukumā uzbrukumā – 2:0 (13, 10).

Sniegums nebija tas labākais, taču līdz pirmajai vietai šajās piecās dienās esam tikuši caur asinīm,” gandarīts, ka grūtā nedēļa ir beigusies ar uzaru, bija Točs. “Šodien runājām savā starpā, ka jāsaņemas un fināls jānospēlē tik labi, cik to varam izdarīt.”

Bija grūti uzsākt šo turnīru,” piebalsoja Finsters. “Atlidojuši no Maskavas un izkāpuši no lidmašīnas, vēl domājām, vai spēlēt Jūrmalā. Paldies dievam esam pirmie un esam izpildījuši uzdevumu šajās sacensībās. Vakar vairāk cīnījāmies paši ar sevi.”

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot arī Rīgā, Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv